
Koffiebonen-machine: dat is pas echt genieten
Niets gaat boven een lekker bakje koffie gemaakt van versgebrande bonen. Voor elke kop worden eerst de koffiebonen gemalen. Doordat dit gebeurt vlak voordat er koffie van gezet wordt, is het aroma optimaal. De maling van deze zaden van de koffieplant bepaalt hoe snel het water er doorheen loopt. Wanneer de koffiebonen grof gemalen zijn kan het water er makkelijker tussendoor met als resultaat een kortere extractietijd. Het water heeft dan minder tijd nodig, dus zal minder aroma uit de bonenmaling meenemen. De juiste maling is afhankelijk van jouw smaak. Probeer als je van een ‘sterkere’ koffiesmaak houdt wat fijnere malingsgraden uit. De maling is in ieder geval goed wanneer de koffie in één keer mooi doorloopt en er zich een duidelijk cremalaagje op je koffiedrank vormt. Andere factoren die enorm bepalen hoe de warme donkere drank uit je koffiebonen-machine smaakt zijn: de kwaliteit van het water, de gekozen koffieboon en of het koffiebonen-apparaat goed schoon is.