MM logo red

Zo installeer je een Ring-deurbel

Thijs18 DECEMBER 2023
unknown description

Ring is een van de bekendste merken als het gaat om videodeurbellen. Met een Ring-deurbel zie je altijd wie er voor je deur staat, zelfs als je niet thuis bent. Een Ring-deurbel installeren doe je via de aansluiting van je ‘normale’ deurbel of helemaal draadloos. Na het lezen van de instructies in dit artikel is het installeren van een Ring-deurbel niet moeilijk meer.

Zo installeer je een Ring-deurbel

Zo installeer je een Ring-deurbel

Je Ring-deurbel heeft een ingebouwde batterij die stroom nodig heeft. Je zorgt voor een constante stroomtoevoer via de draden van je oude deurbel. Omdat een Ring-deurbel meer stroom nodig heeft dan een gewone deurbel, is het belangrijk om de videodeurbel eerst helemaal op te laden met behulp van de oplaadkabel die wordt meegeleverd als je de Ring-deurbel aanschaft. Als je deurbel helemaal is opgeladen, koppel je hem aan de app. Download de Ring-app en maak een account aan. Kies voor ‘Set up device’ en dan voor ‘Doorbells’. Hier selecteer je jouw slimme videodeurbel. Vervolgens volg je de overzichtelijke stappen in de app om je Ring-deurbel te activeren. Vanaf nu zie je altijd wie er voor je deur staat. Daarnaast profiteer je van de voordelen op het gebied van slimme beveiliging.

Je bedrade Ring-deurbel monteren

Om je opgeladen Ring-deurbel continu van stroom te voorzien, monteer je hem op de plek waar je ‘normale’ deurbel hing en koppel je hem aan dezelfde stroomkabel. Dit doe je als volgt:

  1. Schakel de stroom uit in de meterkast.
  2. Haal je oude deurbel weg en bepaal de hoogte van je Ring-deurbel. Plaats hiervoor de montagebeugel en noteer met potlood waar de schroeven komen.
  3. Boor gaatjes op de plekken die je hebt gemarkeerd. Plaats pluggen als je in beton of steen boort.
  4. Maak de beugel vast en zorg dat je nog makkelijk bij de originele bedrading kunt door deze naar voren te halen.
  5. Er zitten 2 schroeven aan de beugel. Draai deze niet helemaal los en doe de bedrading onder de schroeven. Draai de schroeven weer vast.
  6. Zet de deurbel op de beugel en schuif hem vast. Draai ook de beveiligingsschroeven aan de onderkant van de Ring-deurbel vast.

Een draadloze Ring-deurbel installeren

Een draadloze Ring-deurbel installeren

Het is ook mogelijk om je Ring-deurbel draadloos te installeren. Voordeel is dat het monteren makkelijker is. Je hoeft hem namelijk niet te koppelen aan de bedrading van je oude deurbel. Wel moet je de montagebeugel monteren. Dit doe je ook door te noteren waar je de beugel wilt plaatsen, gaatjes te boren en vervolgens de beugel vast te maken. Klik daarna de volledig opgeladen Ring-deurbel in de beugel en draai de beveiligingsschroeven aan de onderkant vast. Als je de Ring-app hebt geïnstalleerd en je deurbel is gekoppeld, is de videodeurbel klaar voor gebruik. Een nadeel aan deze manier is wel dat je de deurbel eens in de zoveel tijd moet loskoppelen om hem op te laden.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant: