MM logo red

Zo koppel je in 4 stappen jouw JBL-oortjes aan een telefoon

Femke27 NOVEMBER 2023
unknown description

Heb je nieuwe JBL-oortjes gekocht? Om te genieten van je favoriete deuntjes moet je ze eerst koppelen aan je telefoon. In dit artikel lees je hoe je dit in 4 eenvoudige stappen doet, zowel voor iPhones als Android-telefoons.

Stap 1: zorg dat je JBL-oortjes goed zijn opgeladen

Stap 1: zorg dat je JBL-oortjes goed zijn opgeladen

Voordat je je JBL-oortjes kunt koppelen aan je telefoon, is het belangrijk dat ze goed zijn opgeladen. De gemiddelde JBL-oortjes hebben, net als veel soortgelijke draadloze oordopjes, een batterijduur van 5 uur. Activeer de JBL-oordopjes door ze in de meegeleverde case te plaatsen. Hierdoor laden ze ook direct op. Het duurt bij JBL-oordopjes gemiddeld 2 uur voordat ze volledig zijn opgeladen.

Stap 2: zet de oordopjes aan en activeer bluetooth op je telefoon

Nadat de JBL-oortjes zijn opgeladen, kun je ze koppelen. Eerst zet je ze aan. Net als bij de meeste oortjes doe je dat door simpelweg de klep van de oplaadcase open te maken of (een van) beide oortjes eruit te halen. Vervolgens controleer je of de bluetooth op je telefoon is ingeschakeld.

Stap 3: koppel de JBL-oordopjes aan je apparaat

Stap 3: koppel de JBL-oordopjes aan je apparaat

Ga naar de bluetooth-instellingen van je telefoon. In de lijst met beschikbare apparaten verschijnen als het goed is jouw JBL-oortjes. Klik op de oortjes en kies voor ‘Verbinden’. Je oortjes koppelen nu aan je telefoon. Je hoort een bevestigende melding als dit is gelukt.

Stap 4: test de verbinding met je oordopjes door geluid af te spelen vanaf je telefoon

Om op een snelle en eenvoudige manier te controleren of de verbinding met je oortjes goed is, speel je een muzieknummer af op je telefoon of zet je bijvoorbeeld een YouTube-video aan. Het geluid moet nu uit je oordopjes komen. Test beide oortjes en controleer ook of de touch-functies het doen.

Mijn oordopjes van JBL willen niet verbinden met mijn telefoon, wat nu?

Mijn oordopjes van JBL willen niet verbinden met mijn telefoon, wat nu?

Als je oordopjes niet direct verbinden, controleer je eerst of je telefoon de nieuwste software-updates heeft geïnstalleerd. Met oudere versies lukt het soms niet om goed te koppelen. Als je nog geen succes hebt, verwijder je de koppeling. Klik in je bluetooth-instellingen op jouw JBL-oortjes en houd dat ingedrukt. Er verschijnt nu een optie om jouw oordopjes te vergeten. Doe dit en herhaal vervolgens bovenstaande stappen.

Bekijk soortgelijke artikelen