Mediamarkt Logo

Zo koppel je JBL-koptelefoons aan je telefoon en laptop

unknown description

JBL-koptelefoons zijn draadloze hoofdtelefoons die je kunt verbinden met verschillende apparaten, zoals je telefoon en laptop. Zo geniet je van je lievelingsmuziek, luister je naar je favoriete podcast of bel je urenlang zonder last te hebben van kabels. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw JBL-koptelefoon koppelt aan verschillende apparaten.

Je JBL-koptelefoon koppelen aan je telefoon

Je JBL-koptelefoon koppelen aan je telefoon

Om je JBL-koptelefoon te koppelen aan je telefoon moet je eerst zorgen dat de bluetoothfunctie op je telefoon is ingeschakeld. Dit kun je doen door naar de instellingen van je telefoon te gaan en op bluetooth te tikken. Vervolgens zet je je JBL-koptelefoon aan en houd je de powerknop ingedrukt totdat je een geluidssignaal hoort of tot er een blauw lampje knippert. Je koptelefoon staat nu in de koppelmodus. Daarna zoek je op je telefoon naar beschikbare bluetoothapparaten en selecteer je de naam van jouw JBL-koptelefoon. Als het goed is, hoor je nu een bevestigingstoon of zie je een groen lampje branden.

Zo koppel je jouw JBL-hoofdtelefoon aan een laptop

Zo koppel je jouw JBL-hoofdtelefoon aan een laptop

Om je JBL-koptelefoon te koppelen aan een laptop, moet je eerst zorgen dat de bluetoothfunctie op je laptop is ingeschakeld. Bij Windows-laptops ga je naar ‘Start’ -> ‘Instellingen’ -> ‘Bluetooth & apparaten’ en schakel je bluetooth in. Heb je een MacBook? Dan kies je in het Apple-menu ‘Systeeminstellingen’en klik je op de kolom ‘Bluetooth’. Klik hierop om hem in te schakelen. Vervolgens zet je jouw JBL-koptelefoon in koppelmodus en klik je op de naam van je koptelefoon. Klik op verbinden en je JBL-koptelefoon is gekoppeld aan je Windows-laptop of MacBook.

Bekijk alle JBL-koptelefoons

Mijn JBL-koptelefoon koppelen lukt niet

Als het niet lukt om je JBL-koptelefoon te koppelen aan een apparaat, zijn er een paar dingen die je kunt proberen om het probleem op te lossen.

  • Controleer of de batterij van je draadloze koptelefoon voldoende is opgeladen. Als de batterij bijna leeg is, kan dit de bluetoothverbinding verstoren.
  • Reset je koptelefoon. Dit doe je door 2 volumeknoppen tegelijkertijd in te drukken voor ongeveer 10 seconden. Je hoort dan een pieptoon of ziet de lampjes knipperen in verschillende kleuren. Daarna kun je de koptelefoon weer in de koppelmodus zetten en opnieuw proberen te verbinden met het apparaat.
  • Check of er geen andere bluetoothapparaten in de buurt je verbinding kunnen verstoren. Zet deze apparaten uit of buiten het bereik van de JBL-koptelefoon die je wilt koppelen.

Kun je een JBL-koptelefoon ook koppelen aan een tv?

Kun je een JBL-koptelefoon ook koppelen aan een tv?

Het is mogelijk om een JBL-koptelefoon te koppelen aan een tv. Hoe je dit precies doet, hangt af van het type tv. Niet alle tv’s hebben namelijk een ingebouwde bluetoothfunctie. Als jouw tv dat wel heeft, volg je min of meer dezelfde stappen als bij het koppelen aan een laptop. Schakel de bluetoothfunctie in op de tv, zet je JBL-koptelefoon in koppelmodus en verbind de apparaten met elkaar.

Als jouw tv geen bluetooth heeft of het koppelen niet lukt, kun je een bluetoothzender gebruiken om je JBL-koptelefoon te verbinden met de tv. Dit is een klein apparaatje dat je in de audio-uitgang van de tv steekt. Het zendt het geluid van de tv draadloos naar je koptelefoon.

Bekijk soortgelijke artikelen