De 10 beste PlayStation 5-games

Zoek je een leuke, spannende of sportieve nieuwe game voor je PlayStation 5? We hebben de tien beste PS5-spellen voor je op een rij gezet. Slinger je console vast aan en bekijk onze top 10!

1. God of War: Ragnarök

In God of War: Ragnarök, een vervolg op de game God of War uit 2018, ga je mee op een epische en emotionele reis die de relatie tussen Kratos en Atreus zwaar op de proef stelt. In dit Noorse verhaal zoek je samen met Kratos en Atreus naar antwoorden in alle 9 werelden terwijl Asgardiaanse strijdkrachten zich voorbereiden op een dodelijk einde. Je reist door adembenemende mythische landschappen waar je allerlei avonturen beleeft, terwijl de dreiging steeds dichterbij komt. Dit actieavontuur met spectaculaire graphics is geschikt voor spelers vanaf 18 jaar.

2. Horizon Forbidden West

Trotseer samen met heldin Aloy nieuwe gevaren en ontrafel verbijsterende mysteries in Horizon Forbidden West. In dit vervolg op Horizon Zero Dawn is de aarde stervende. Kom achter het geheim van de dreigende ondergang door in een post-apocalyptische open wereld uitgestrekte verre gebieden, nieuwe vijanden, rijke culturen en kleurrijke personages te ontdekken. In strategische gevechten neem je het op tegen enorme machines en bloeddorstige kruisingen tussen dieren, dino’s en Deceptions. Het is aan de stoere Aloy om de geheimen achter dit gevaar te ontrafelen en de orde in het mysterieuze Westen te herstellen. Dit actieavontuur met indrukwekkend filmische graphics is geschikt voor spelers vanaf 16 jaar.

3. Marvel's Spider-Man Miles Morales

Stap in de wereld van de charismatische Miles Morales, een nieuwe spiderman met onvoorstelbaar explosieve krachten. In dit nieuw Marvel's Spider-Man-avontuur moet de tiener Miles Morales niet alleen wennen aan zijn nieuwe thuis, maar ook zijn mentor Peter Parker opvolgen als een nieuwe Spider-Man. Hij ontdekt dat hij explosieve krachten heeft. Een slinks energiebedrijf en een bende criminelen met high-techwapens strijden om de macht in het New York van Marvel. Wanneer de grens vervaagt tussen zijn persoonlijke leven en zijn leven als misdaadbestrijder, ontdekt hij wie hij kan vertrouwen en hoe het is om je ergens thuis te voelen. Dit actieavontuur met gedetailleerde graphics en razendsnelle laadtijden is geschikt voor spelers vanaf 16 jaar.

4. Elden Ring

Gebruik de kracht van de Elden Ring en word een Elden Lord in de Lands Between. In de fantasiewereld van de Lands Between is de Elden Ring in stukken geslagen. De scherven van de ring hebben een oorlog teweeggebracht. In een nieuwe fantasy-wereld ontrafel jij de kracht achter de Elden Ring. Te voet en te paard verken je de indrukwekkende wereld van de Lands Between. Je maakt je eigen personage, ontwikkelt je eigen speelstijl en kiest zelf hoe je de verkenningstocht vormgeeft. Dit actieavontuur met geweldige gevechten in een verbluffende wereld is geschikt voor spelers vanaf 16 jaar.

5. Ratchet & Clank Rift Apart

Reis met de intergalactische avonturiers Ratchet en Clank door dimensies als ze het opnemen tegen een boosaardige keizer uit een andere realiteit. Stof je wapens af en beweeg je met waanzinnige snelheden tussen werelden vol actie en daar voorbij. Al schietend baan jij je een weg naar de overwinning. Dit zijn spannende gevechten met soms wel tien of meer vijanden tegelijk. Via dimensieportalen beland je steeds weer in een totaal andere wereld. Dit actiespel vol avontuur is geschikt voor spelers vanaf 7 jaar.

6. Demon's Souls

De klassieker Demon's Souls is opnieuw uitgebracht en met deze remake kan weer een hele generatie gamers kennismaken met de gruwelen van een donker, mistig fantasyland. Dit land moet je ontzettend voorzichtig verkennen want voor je het weet ben je ‘dood’. Nu is Boletaria afgesneden van de buitenwereld, en de ridders die de dichte mist introkken om het land te bevrijden, kwamen nooit terug. Als eenzame krijger trotseer je de mist en moet je de zwaarste uitdagingen overwinnen om de titel Demonendoder te verdienen en de Oude weer in een eeuwige slaap te brengen. Deze exclusive game is vrij moeilijk en soms ronduit overweldigend, hij is geschikt voor spelers vanaf 18 jaar.

7. Gran Turismo 7

Auto- en raceliefhebbers kunnen hun hart ophalen met Gran Turismo 7, dé game voor de racefanaten en snelheidsduivels. Haal rijbewijzen, race over verschillende banen, besticker je bolide en tune je wagen om nog sneller te worden en als eerste bij de finish te zijn. De game bevat honderden prachtige auto’s en zit vol informatie over het weer, de baanomstandigheden en de auto zelf. Door de haptic feedback van de DualSense-controller voelt het alsof je echt achter het stuur zit. Deze racegame met korte laadtijden en indrukwekkende graphics in HDR is geschikt voor spelers vanaf 3 jaar.

8. Crisis Core: Final Fantasy VII reunion

De fantasy-game Crisis Core: Final Fantasy VII reunion is een moderne remake van Crisis Core: Final Fantasy VII. Het verhaal gaat over Zack Fair, een jonge strijder die de waarheid achter de geheime experimenten van zijn werkgever ontrafelt. Zack heeft de opdracht gekregen om op zoek te gaan naar de vermiste soldaat eerste klasse genaamd Genesis Rhapsodos. In de loop van zijn avontuur ontdekt hij de duistere geheimen van Shinra's experimenten en de monsters die ze maken. Hij ontmoet bekende inwoners van Midgar en beheerst dankzij het bijgewerkt vechtsysteem over nieuwe magische skills en vaardigheden. Deze game is helemaal in HD en is geschikt voor spelers vanaf 16 jaar.

9. The Last of Us Part 1

Ervaar het emotionele verhaal en de onvergetelijke personages van The Last of Us, in deze remake voor de PS5. In een verwoeste beschaving, waar geïnfecteerde en verharde overlevenden doen wat nodig is om in leven te blijven, wordt de vermoeide hoofdpersoon Joel ingehuurd om de 14-jarige Ellie uit een militaire quarantainezone te smokkelen. Dit begint als een kleine missie, maar verandert al snel in een zware trektocht door het land. Deze actiegame met verbeterde graphics, snelle laadtijden en haptische feedback is geschikt voor spelers vanaf 18 jaar.

10. Hogwarts Legacy

In Hogwarts Legacy beleef je Zweinstein aan het eind van de negentiende eeuw en beslis je over het lot van de toverwereld. Jouw personage heeft de sleutel tot een oud geheim dat de toverwereld dreigt te verscheuren. Ontdek hoe het is om op Zweinstein te wonen, terwijl je bondgenootschappen sluit, het opneemt tegen duistere tovenaars en beschikt over het lot van de toverwereld. Je maakt een betoverende reis waarbij je bekende en nieuwe locaties verkent. Ontdek fabeldieren, pas je personage aan, brouw toverdrankjes, leer toverspreuken, ontwikkel je talenten en word de heks of tovenaar die jij wilt zijn. Dit magische avontuur is geschikt voor spelers vanaf 18 jaar.