Mediamarkt Logo

De 10 beste PlayStation 5-games

Julia17 MAART 2023
unknown description

Zoek je een leuke, spannende of sportieve nieuwe game voor je PlayStation 5? We hebben de tien beste PS5-spellen voor je op een rij gezet. Slinger je console alvast aan en bekijk onze top 10!

1. God of War: Ragnarök

In God of War: Ragnarök, een vervolg op de game God of War uit 2018, ga je mee op een epische en emotionele reis die de relatie tussen Kratos en Atreus zwaar op de proef stelt. In dit Noorse verhaal zoek je samen met Kratos en Atreus naar antwoorden in alle 9 werelden terwijl Asgardiaanse strijdkrachten zich voorbereiden op een dodelijk einde. Je reist door adembenemende mythische landschappen waar je allerlei avonturen beleeft, terwijl de dreiging steeds dichterbij komt.

2. Hogwarts Legacy

In Hogwarts Legacy beleef je Zweinstein aan het eind van de negentiende eeuw en beslis je over het lot van de toverwereld. Jouw personage heeft de sleutel tot een oud geheim dat de toverwereld dreigt te verscheuren. Ontdek hoe het is om op Zweinstein te wonen, terwijl je bondgenootschappen sluit, het opneemt tegen duistere tovenaars en beschikt over het lot van de toverwereld. Je maakt een betoverende reis waarbij je bekende en nieuwe locaties verkent. Ontdek fabeldieren, pas je personage aan, brouw toverdrankjes, leer toverspreuken, ontwikkel je talenten en word de heks of tovenaar die jij wilt zijn.

3. Spider-Man 2

Slinger met Spider-Man 2 door de straten van New York en gebruik je spiderweb om je vijanden te verslaan. Je kunt met beide Spider-Men spelen; elk personage heeft zijn eigen verhaallijn. Upgrade de krachten en suits van Peter Parker en Miles Morales en geniet van deze leuke singlerplayergame. Spider-Man 2 is een vervolg op Spider-Man (2018) en Spider-Man: Miles Morales (2020).

4. Elden Ring

Gebruik de kracht van de Elden Ring en word een Elden Lord in de Lands Between. In de fantasiewereld van de Lands Between is de Elden Ring in stukken geslagen. De scherven van de ring hebben een oorlog teweeggebracht. In een nieuwe fantasy-wereld ontrafel jij de kracht achter de Elden Ring. Te voet en te paard verken je de indrukwekkende wereld van de Lands Between. Je maakt je eigen personage, ontwikkelt je eigen speelstijl en kiest zelf hoe je de verkenningstocht vormgeeft.

5. Horizon Forbidden West

Trotseer samen met heldin Aloy nieuwe gevaren en ontrafel verbijsterende mysteries in Horizon Forbidden West. In dit vervolg op Horizon Zero Dawn is de aarde stervende. Kom achter het geheim van de dreigende ondergang door in een post-apocalyptische open wereld uitgestrekte verre gebieden, nieuwe vijanden, rijke culturen en kleurrijke personages te ontdekken. In strategische gevechten neem je het op tegen enorme machines en bloeddorstige kruisingen tussen dieren, dino’s en Deceptions. Het is aan de stoere Aloy om de geheimen achter dit gevaar te ontrafelen en de orde in het mysterieuze Westen te herstellen.

6. EA Sports FC 24

Een voetbalgame mag natuurlijk niet ontbreken in deze top 10. De opvolger van FIFA 23 is EA Sports FC 24 en is ook voor de PlayStation 5 beschikbaar. Kies je favoriete team en speel tegen spelers van over de hele wereld of coach een team, alleen of met vrienden. Met Ultimate Team verzamel je nieuwe spelers voor je club en voltooi je wekelijkse uitdagingen.

7. Gran Turismo 7

Auto- en raceliefhebbers kunnen hun hart ophalen met Gran Turismo 7, dé PS5-game voor de racefanaten en snelheidsduivels. Haal rijbewijzen, race over verschillende banen, besticker je bolide en tune je wagen om nog sneller te worden en als eerste bij de finish te zijn. De game bevat honderden prachtige auto’s en zit vol informatie over het weer, de baanomstandigheden en de auto zelf. Door de haptic feedback van de DualSense-controller voelt het alsof je echt achter het stuur zit.

8. Assassin’s Creed Mirage

Assassin’s Creed Mirage is het laatste deel van de populaire Assassin’s Creed-reeks. In Assassin’s Creed Mirage kruip je in de huid van Basim Ibn Is'haq, een 17-jarige straatrover die zich aansluit bij The Hidden Ones, de voorloper van Assassin’s Creed. Als Basim zal je je moeten bewijzen. Kies op welke manier jij wilt vechten: sluip en schakel je vijanden uit in de schaduw of ga direct de confrontatie aan. Voltooi huurcontracten, verbeter je wapenuitrusting en word de Master-Assassin.

9. The Last of Us

Ervaar het emotionele verhaal en de onvergetelijke personages van The Last of Us, in deze remake voor de PS5. In een verwoeste beschaving, waar geïnfecteerde en verharde overlevenden doen wat nodig is om in leven te blijven, wordt de vermoeide hoofdpersoon Joel ingehuurd om de 14-jarige Ellie uit een militaire quarantainezone te smokkelen. Dit begint als een kleine missie, maar verandert al snel in een zware trektocht door het land.

10. Final Fantasy XVI

Final Fantasy XVI is een fantasy-RPG. Het eerste deel in deze populaire serie verscheen al in 1987. In dit 16de deel staat Clive Rosfield centraal. Bepaal zelf welke skills je toevoegt en speel speciale aanvallen vrij. In de donkere fantasywereld waarin de Eikons en Dominants de macht hebben, zet Clive zich in om de mensheid te beschermen.

Bekijk soortgelijke artikelen