Top 5 beste tablets: welke past bij jou?

Wil je een tablet kopen en heb je geen idee welke je moet kiezen? Bedenk dan eerst waar je jouw nieuwe tablet voor wilt gebruiken. Voor zware games en grafisch werk heb je namelijk een ander tablet nodig dan wanneer je er vooral de kinderen mee wilt entertainen. Om je op weg te helpen hebben we in willekeurige volgorde 5 verschillende categorieën tablets op een rij gezet. Een tip die voor alle tablets geldt: koop een tablet met een groot intern geheugen, dan hoef je later geen extra geheugenkaart te kopen.

1. Beste iPad: Apple iPad (2021) Wifi 256 GB

1. Beste iPad: Apple iPad (2021) Wifi 256 GB

De Apple iPad (2021) Wifi 256 GB heeft ten opzichte van zijn voorganger flink wat meer power onder de motorkap. Door de A13 Bionic-chip werkt alles lekker snel en kun je moeiteloos meerdere dingen tegelijk doen. Dankzij de True Tone-techniek zie je op het 10.2-inch-scherm mooie kleuren en haarscherpe details. Zo geniet je nog intenser van leuke series of je favoriete film. Goed nieuws voor gamers want ook de GPU is 20 procent beter geworden en dat merk je tijdens het gamen. Tot slot de camera: ook die heeft een mooie upgrade gekregen naar een 12-megapixel-groothoekcamera. Met een opslagcapaciteit van 256 GB kun je heel veel foto’s en video’s kwijt. De iPad 2021 Wifi 256 GB is er in grijs en zilver.

2. Beste Samsung-tablet: Samsung Galaxy Tab S6 Lite 128 GB

2. Beste Samsung-tablet: Samsung Galaxy Tab S6 Lite 128 GB

Ook de Samsung Galaxy Tab S6 Lite 128 GB heeft een upgrade gehad. Het besturingssysteem is nieuwer en de processor is krachtiger, waardoor alles op jouw 10.4-inch-scherm supersoepel loopt. De ingebouwde speakers hebben de Dolby Atmos-techniek, dat klinkt behoorlijk levensecht als je gamet of een film kijkt. Met de verbeterde S-pen (die je erbij krijgt) teken, krabbel en navigeer je nog preciezer. Bang dat je te weinig opslagruimte hebt? Met een microSD-kaart breid je de interne opslag uit naar 1 TB. Hier kunnen ook meteen alle foto’s en video’s in Full HD-kwaliteit op, die je met de 8-megapixelcamera maakt. De Samsung Galaxy Tab S6 Lite 128 GB is er in de kleur grijs.

3. Beste Android-tablet: Samsung Galaxy Tab A8 Wifi 128 GB

3. Beste Android-tablet: Samsung Galaxy Tab A8 Wifi 128 GB

Als je een makkelijk mee te nemen Android-tablet voor het hele gezin zoekt, is de Samsung Galaxy Tab A8 Wifi 128 GB een goede keuze. Dit dunne tablet met 10.5-inch-scherm steek je gemakkelijk in je tas. Zo kun je onderweg lekker gamen, werken of films en series kijken. Door de Multi-Window-functie heb je met deze tablet twee schermen in een. Het scherm wordt gesplitst, waardoor je makkelijk content van het ene naar het andere scherm sleept. Hello lekker werken en adieu knippen en plakken! Het 128 GB geheugen breid je met een microSD-kaart uit naar 1 TB. Wil je de kinderen zoet houden in de auto? Samsung Kids heeft leuke spelletjes voor je koter(s) waar ze ook nog wat van opsteken. De Samsung Galaxy Tab A8 Wifi 128 GB is verkrijgbaar in de kleur grijs.

4. Beste budget-tablet onder 200 euro: Samsung Galaxy Tab A8 Wifi 64 GB

4. Beste budget-tablet onder 200 euro: Samsung Galaxy Tab A8 Wifi 64 GB

Dat een tablet niet de hoofdprijs hoeft te kosten bewijst Samsung met de Samsung Galaxy Tab A8 Wifi 64 GB. Dit is een prima Android-tablet voor alledaags gebruik. Op het 10.5-inch-scherm is het heerlijk mailen, surfen of films en series kijken. Alles klinkt ook nog eens goed door de quad speaker met Dolby Atmos. Niet al te zware spelletjes zijn voor dit tablet geen probleem en kinderen zijn urenlang zoet dankzij de spelletjes van Samsung Kids. Deze tablet heeft wat minder intern geheugen dan het Samsung-tablet onder nummer 3. Laat je hierdoor niet weerhouden: met een microSD-kaart breid je de opslagcapaciteit uit naar 1 TB. De Samsung Galaxy Tab A8 Wifi 64 GB is er in drie kleuren: grijs, roze en zilver.

5. Beste tekentablet: Wacom One 13 Pen Display

5. Beste tekentablet: Wacom One 13 Pen Display

Creatieve tijgers krijgen meteen inspiratie van de Wacom One 13 Pen Display. Deze tekentablet is uitermate geschikt voor iedereen die graag tekent, schetst, schildert en beeldmateriaal bewerkt. Zin om een schilderij te maken? Stel de pen dan in als penseel. Liever tekenen of schrijven? Stel je pen dan in als potlood, krijt, pen, stift of gum. Dankzij de duizenden drukniveaus werk je supernauwkeurig. Dit maakt het tekentablet ook zeer geschikt voor digitale vormgeving en fotobewerking. Op het 13-inch-scherm zie je precies wat je doet. De Wacom One 13 Pen Display is er in wit.

Zelf een tablet vinden?