MM logo red

Hoe kun je buiten tv-kijken?

Femke22 MEI 2023
unknown description

Hoe vaker het zonnetje schijnt, hoe lekkerder het is om buiten te zijn. Op een mooie zomerdag wil je niet lang binnen zitten. Maar wat als je favoriete tv-programma precies op een zwoele zomeravond is, of als er net een spannende sportwedstrijd op het programma staat? Hoe ideaal zou het zijn als je buiten een tv hebt, zodat je kunt genieten van het weer én tegelijkertijd televisie kunt kijken? Na het lezen van deze pagina weet je veel meer over tv’s voor buiten.

Waar let je op als je een tv voor buiten wilt?

Waar let je op als je een tv voor buiten wilt?

Een televisie voor buiten klinkt superluxe. Het goede nieuws is dat het helemaal niet moeilijk is om een buiten-tv te nemen. Het is belangrijk dat je een tv koopt die geschikt is om buiten te gebruiken. Hier let je op als je een tv voor buiten koopt:

  • Hij kan goed tegen zonlicht
  • Hij is zoveel mogelijk waterdicht
  • Hij kan tegen windstoten

Het zijn 3 belangrijke punten, die we in dit artikel verder toelichten. Wil je hier niet op wachten en wil je zelf op zoek gaan naar een geschikte televisie? Ga dan naar ons overzicht met alle televisies.

Ga voor een televisie die tegen zonlicht kan

Ga voor een televisie die tegen zonlicht kan

Je kunt je voorstellen dat een televisie in de buitenlucht te maken krijgt met zonlicht. Kies daarom een televisie met een beeldscherm dat niet te veel reflecteert als de zon erop staat, zoals de meeste Qled-tv’s. Tv-schermen met Qled-technologie hebben een speciale laag die de zonreflectie op het scherm vermindert. Je kun ook kiezen om een oled-tv buiten te hangen. Deze hebben een grotere kijkhoek, wat fijn is als je tv in een ruime tuin komt. Oled-tv’s hebben wel meer last van reflectie. Dit kun je oplossen door de tv richting het noorden te hangen, want dan staat de zon het grootste gedeelte van de dag achter de televisie.

Kies voor een waterdichte tv voor buiten die tegen regen kan

Hoe lekker de zomers ook zijn, een regenbui hangt in Nederland altijd in de lucht. We raden aan om je tv altijd naar binnen te halen als er regenbuien dreigen. Toch is het slim om een tv te kiezen die niet gelijk kapotgaat als er een paar druppels op vallen. De meeste televisies zijn spatwaterdicht en kunnen dus wel tegen een paar druppels, al knappen ze ook niet per se op van een flinke bui. Belangrijk is ook dat je waterbestendige producten gebruikt om je tv op te hangen, zoals roestvrijstalen schroeven en beugels. Probeer kabels zoveel mogelijk weg te werken, zodat deze niet nat worden tijdens een regenbui.

Welke televisies kunnen tegen een windstootje?

Welke televisies kunnen tegen een windstootje?

Als je een tv buiten ophangt, moet je er rekening mee houden dat er af en toe een windvlaag voorbijkomt. Belangrijk dus om je televisie op een stabiele plek te plaatsen of goed aan de muur te hangen. Hoe hoger je tv hangt, hoe belangrijker dat hij stevig hangt. Gebruik daarom betrouwbare tv-beugels en goede schroeven om je televisie buiten op te hangen. Daarnaast is het goed om een tv te kopen met een dichte en stevige behuizing, zodat de wind niet snel vat krijgt op je televisie.

Wat zijn de meest populaire buitenmerken?

Je weet nu waar je op moet letten als je een tv voor buiten koopt. Om je aan de juiste televisie te helpen, hebben we onze 3 beste modellen op een rijtje gezet. Dit zijn televisies van de merken Samsung en Hisense, die beide goed tegen de buitenomstandigheden kunnen.

De perfecte oplossing: een tv onder de overkapping

De perfecte oplossing: een tv onder de overkapping

Wil je helemaal geen last hebben van zon, regen en wind? Hang je tv dan onder een overkapping. Met een overkapping in je tuin maak je een soort huiskamer in de buitenlucht. Het is wel belangrijk dat je tv goed onder de overkapping past en dat je een goed formaat tv kiest voor de kijkafstand waarop je terrasstoel of loungebank staat. Op onze adviespagina over tv maten lees je precies welke tv-grootte past bij elke kijkafstand.

Bekijk soortgelijke artikelen