Mediamarkt Logo

Xbox vergelijken: Xbox Series X en Xbox Series S

Julia15 NOVEMBER 2022
undefined

Als je een Xbox gaat kopen ben je vast benieuwd naar de verschillen tussen de Xbox series X en Xbox series S. Naast het verschil in design en aankoopprijs kun je dan het best de technische eigenschappen met elkaar vergelijken. Heel kort samengevat: de Xbox Series S is het wat lichtere instapmodel. Ideaal als je weinig gamet of als de console alleen door de kinderen wordt gebruikt. Ben je een doorgewinterde gamer of zoek je een echte krachtpatser? Ga dan voor de Xbox Series X.

Xbox Series X en Xbox Series S: verschillen en overeenkomsten

Verschil tussen de Xbox Series x en de Xbox Series s

Om met de overeenkomsten te beginnen: op allebei de Xbox Series speel je dezelfde games. Beide consoles hebben een Quick Resume-functie en spelen de games op 120 frames per seconde (fps) af. Beide modellen zijn ontworpen met de Xbox High Velocity architectuur en ondersteunen Dolby Vision en Dolby True HD met Atmos.De verschillen tussen de Series X en Series S zitten hem vooral in het design en de prestaties. Zo is de Xbox Series S kleiner dan de Xbox Series X. Series S heeft een maximale resolutie van 1440p, waar de Series X ook 4K ondersteunt. Series S heeft geen diskdrive en een opslagcapaciteit van 512 GB, waar de Series X maar liefst 1 TB aan geheugen en wél die diskdrive heeft. Kijk dus vooral naar je game-gedrag en of je een 4K-tv hebt.

Xbox Series X - Vergelijking van de modellen

Om de perfecte Xbox-console te kiezen voor jouw situatie, kun je het best de hardware van beide consoles met elkaar vergelijken. De belangrijkste technische specificaties hebben we daarom naast elkaar gezet. Klik op het schuifje Toon de verschillen om meteen te vergelijken.

Xbox Wireless Controllers

Xbox Series X - Controllers

Met de Xbox Wireless Controllers ben jij klaar voor heel veel actie. Deze controllers hebben een betere grip zodat je ze zonder moeite lang vasthoudt tijdens het gamen. Screenshots en opnames deel je eenvoudig via de Share-knop. Daarnaast pas je deze controllers helemaal naar wens aan door de knoptoewijzingen zelf in te stellen. Plug je headset in de ingebouwde audio-poort en laat je meeslepen door het geluid. Xbox Wireless Controllers zijn er in verschillende uitvoeringen en kleuren. Kortom, een must voor jouw gaminggear. 

Spellen voor Xbox Series X en S

Xbox Series X - Geoptimaliseerd voor games

De Xbox Series X en de Xbox Series S zijn compatibele met alle eerder uitgebrachte Xbox-games, waardoor jij meer dan 1000 verschillende spellen speelt op jouw next-gen console. Daarnaast zijn er spellen die speciaal geoptimaliseerd zijn voor de Xbox Series X en de Xbox Series S. Met zo’n geoptimaliseerde game ervaar je een betere laadtijd, frame rates tot wel 120 fps en mooiere beelden. Als je werkelijk alles uit je Xbox wilt halen, kies je een game die voor jouw console is gemaakt. 

Xbox-accessoires voor de beste game-beleving

Xbox-accessoires voor de beste game-beleving

Naast een console, controller en games heb je natuurlijk ook Xbox-accessoires nodig om het maximale uit je games te halen. Een lichtgewicht Xbox-headset bijvoorbeeld, zit heel comfortabel over je oren waardoor je urenlang gamet zonder last te krijgen. Of je nu met je vrienden wilt communiceren tijdens jullie missie in Call of Duty of zelf helemaal in de game wilt opgaan tijdens MinecraftDunegeons: via de microfoon ben jij in premium geluidskwaliteit verstaanbaar. Met een extra SSD-kaart geniet jij van snellere laadtijden en betere prestaties. Je neemt deze extra opslagkaart gewoon met je mee zodat je ook buitenshuis zonder vertraging verder kunt gaan met gamen.