Wat is een action cam en wanneer gebruik je die?

unknown description

Een action cam is een kleine camera waarmee je avonturen vastlegt. Of je nu gaat skiën, duiken, fietsen of parachutespringen, met een actiecamera neem je alles op en kijk je het later terug. In dit artikel leggen we uit wat een action cam precies is, wanneer je hem kunt gebruiken, wat het verschil is met een videocamera en welke merken hoogwaardige action cams verkopen.

Wat is een action cam precies?

Wat is een action cam precies?

Een action cam is een compacte en ijzersterke camera die je kunt bevestigen aan je helm, fiets, surfplank of andere voorwerpen. Een action cam beschikt over een groothoeklens, waarmee je een groot deel van de omgeving vastlegt. Een goede actiecamera kan tegen water, stof, schokken en lage temperaturen. Sommige action cams hebben ook wifi, bluetooth, gps of een touchscreen.

Wanneer gebruik je een action cam?

Je gebruikt een actiecamera als je actieve of extreme sporten beoefent, zoals snowboarden, kitesurfen, mountainbiken of bungeejumpen. Met een action cam leg je je prestaties vast en deel je ze met anderen. Een actiecamera is bijvoorbeeld handig tijdens vakanties en als je mooie landschappen wilt filmen. Je kunt een action cam ook gebruiken om creatieve timelapses, vlogs of documentaires mee te schieten.

Wat is het verschil met een videocamera?

Wat is het verschil met een videocamera?

Een videocamera is een camera die speciaal ontworpen is om video’s te maken. Een videocamera heeft meestal een betere beeldkwaliteit, zoomfunctie, stabilisatie en geluidsopname dan een action cam. Een videocamera is ook makkelijker te bedienen en heeft meer instellingen en opties. Een videocamera is echter groter, zwaarder en duurder dan een action cam. Een videocamera is ook minder geschikt voor ruige omstandigheden en snelle bewegingen.

Welke merken maken action cams?

Er zijn veel merken die action cams aanbieden, maar de bekendste zijn waarschijnlijk GoPro, Sony en DJI. GoPro staat bekend om zijn veelzijdige en innovatieve modellen. Sony biedt ook hoogwaardige action cams aan met goede beeldkwaliteit en stabilisatie. DJI is vooral bekend van zijn drones, maar heeft ook action cams die goed werken met zijn vliegende camera’s.

Bekijk soortgelijke artikelen