Mediamarkt Logo

Hoe installeer je een Google Chromecast?

unknown description

Met een Google Chromecast stream je je favoriete apps naar je televisie. Op deze pagina vertellen we je meer over de Google Chromecast en hoe je dit apparaat installeert op je tv, zodat jij gemakkelijk je series, films en muziek op je tv afspeelt.

Wat is een Google Chromecast?

Wat is een Google Chromecast?

De Google Chromecast is een klein apparaat van Google waarmee je eenvoudig content naar je tv streamt vanaf je smartphone, computer of tablet. Zo stream je films, tv-series en muziek, maar ook een volledige scherm of een specifiek tabblad van je Chrome-webbrowser op je pc. Dit is praktisch voor presentaties, het bekijken van foto’s of het browsen op een groot scherm. Je gebruikt je telefoon, computer of tablet als afstandsbediening. Heb je zin om een tv-serie op Netflix te kijken? Dan selecteer je via je telefoon of tablet de Netflix-app en speel je de serie af op je tv. Je kunt ook de meegeleverde afstandsbediening gebruiken om de Chromecast te bedienen. Zo heb je al je entertainment binnen handbereik.

Naar Google Chromecast

Hoe installeer je een Chromecast?

Volg dit stappenplan om de Google Chromecast te installeren:

  1. Sluit de Chromecast aan. Dit doe je door de HDMI-kabel van de Chromekast in de HDMI-poort van je tv te steken. De andere kabel van de Chromecast verbind je met het stroomnetwerk. Zet je tv aan en ga naar het HDMI-kanaal waarop de Chromecast is aangesloten.
  2. Verbind de Chromecast met je smartphone of tablet. Zorg ervoor dat het apparaat dat je aan de Chromecast wilt koppelen, verbonden is met wifi. Download de Google Home-app uit de App Store of Google Play Store en installeer de app op je smartphone of tablet. Open de app en tik op het plusje links bovenin. Selecteer ‘Apparaat instellen’ -> ‘Nieuw apparaat’. De app zal automatisch op zoek gaan naar de Chromecast. Lukt het verbinden niet? Verwijder de app van je telefoon en installeer hem opnieuw.
  3. Stel je voorkeuren in. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven welke apps je graag gebruikt, zoals Netflix of YouTube. Via het Cast-icoon speel je je favoriete content af op de tv.

Om je computerscherm weer te geven op je tv, ga je op je computer naar Google Chrome. Klik vervolgens rechtsboven op ‘Meer’ -> ‘Casten’ -> ‘Bronnen’ -> ‘Scherm casten’. Je tv toont dan je scherm.

Hoe reset je een Google Chromecast?

Hoe reset je een Google Chromecast?

Als je Google Chromecast niet helemaal naar behoren werkt, kun je het apparaat resetten. Hiervoor zet je de tv op het HDMI-kanaal waarmee de Chromecast is verbonden. Houd vervolgens het knopje aan de zijkant van de Chromecast ingedrukt. Het lampje op het Google-apparaat zal gaan knipperen; houd de knop ingedrukt totdat het knipperen ophoudt en je tv het herstartscherm van de Chromecast toont. De Chromecast keert op deze manier terug naar de fabrieksinstellingen, zodat je het apparaat opnieuw kunt installeren.

Wat speel je af met de Chromecast?

Hoe kun je streamen naar de tv?

De Google Chromecast streamt allerlei apps naar de tv, zodat jij kunt genieten van je favoriete tv-series en films op een groot scherm. Hiervoor gebruik je apps zoals Netflix, Disney+, HBO Max, Prime, Videoland en NPO Plus. Muziekliefhebbers kunnen Spotify gebruiken om hun favoriete afspeellijsten via de tv af te spelen of nieuwe muziek te ontdekken. Bekijk je vaak YouTube-filmpjes? Ook YouTube kun je met een Chromecast op je tv afspelen. Wat je entertainmentvoorkeur ook is, er is altijd een Chromecast-app die bij jou past.

Meer over het streamen naar een tv
Bekijk soortgelijke artikelen