Mediamarkt Logo

Wat is de beste gaming-laptop van 2024?

unknown description

Ben je een fanatieke gamer en ben je benieuwd wat voor jou de beste gaming-laptop is? Lees wat de beste laptops zijn voor alle budgetten en ontdek welke gaming-laptop het beste past bij jou.

Waar moet je op letten bij een gaming-laptop?

Waar moet je op letten bij een gaming-laptop?

Zoek je een gaming-laptop, dan is de processor belangrijk om op te letten. Deze moet sterk en snel zijn, zodat je zonder haperingen kunt spelen. Goede gaming-laptops hebben minimaal een Intel Core i5- of AMD Ryzen 5-processor, de allerbeste hebben de Intel Core i7- of AMD Ryzen 7-variant. Daarnaast is de videokaart essentieel voor een gaming-laptop. Hoe beter de videokaart, hoe groter de games die je met scherp beeld speelt. Tot slot is de verversingssnelheid van een gaming-laptop belangrijk. Dit wordt uitgedrukt in hertz en geeft aan hoe vaak een beeld per seconde wordt ververst. Hoe meer hertz, hoe vloeiender de bewegingen in het spel zijn. Als je veel drukke shootergames zoals Call of Duty speelt, heb je een gaming-laptop met minimaal 120 Hertz nodig.

Dit is de beste budget gaming-laptop

Dit is de beste budget gaming-laptop

De MSI Katana GF66 is een betaalbare gaming-laptop met goede specificaties. De laptop is uitgerust met een Intel Core i5-12450H-processor, een NVIDIA GeForce RTX 3050-videokaart, 16 GB aan RAM en een 512 GB SSD. Deze specificaties zorgen ervoor dat de laptop geschikt is voor de meeste moderne games. Deze gaming-laptop heeft een verversingssnelheid van 144 hertz, wat veel is voor een laptop in deze prijscategorie. Beelden verversen dus razendsnel, wat zorgt voor een vloeiende gameplay, hoeveel actie er ook plaatsvindt op het beeldscherm.

De beste gaming-laptop onder de € 1000,-

De HP VICTUS 15-FA1888ND is een goede gaming-laptop onder de € 1000,- die wordt geleverd in een bundel met een headset en een muis. De laptop heeft een Intel Core i5-processor en een NVIDIA GeForce RTX 4050-videokaart. De 15 inch-laptop kan lichte tot middelgrote games aan, zoals Fortnite of EA Sports FC. De laptop beschikt over ray tracing, een techniek die voor superrealistische lichteffecten zorgt. De headset en de muis zijn speciaal gemaakt voor gamers. De headset heeft een meeslepend stereogeluid en een afneembare microfoon. De muis is licht en snel, met een DPI tot 26.000. De muis heeft ook een flexibele kabel.

De beste gaming-laptop onder de € 1500,-

De beste gaming-laptop onder de € 1500,-

Met een budget van € 1500,- worden de opties voor een snelle en krachtige gaming-laptop alsmaar groter. Wij raden de MSI Cyborg 15 A12VF-229NL aan als beste gaming-laptop voor dit bedrag. Deze 15-inch laptop beschikt over de razendsnelle Intel Core i7-processor en krachtige GeForce RTX™ 4060-videokaart, waardoor je grote en zware games als Call of Duty, Hogwarts Legacy of God of War probleemloos speelt. De MSI Cyborg 15 A12VF-229NL heeft ook meerdere USB-C en HDMI-aansluitingen, waarmee je de snelheid van de laptop ook op een externe gaming-monitor benut. Let wel op dat je een monitor aansluit die de kracht en snelheid van de MSI gaming-laptop aankan.

De beste gaming-laptop onder de € 2000,-

Als je niet meer dan € 2000,- wilt besteden aan een gaming-laptop, is de ASUS ROG Strix G17 een heel goede optie. Deze laptop heeft specificaties die je ook in professionele gaming-laptops terugvindt. Zo draait de ASUS ROG Strix G17 op de nieuwe oersterke AMD Ryzen 9-processor en GeForce RTX™ 4060-videokaart. Hiermee speel je moeiteloos alle formaten games, terwijl je op de achtergrond nog programma’s kunt laten draaien zoals YouTube, Twitch of Discord. Het beeldscherm van de ASUS ROG Strix G17 ververst 144 keer per seconde en blijft zo altijd vloeiend. Met de verschillende HDMI-, USB-C- en Displaypoorten sluit je meerdere apparaten aan voor een complete en professionele gaming-set-up.

Bekijk soortgelijke artikelen