MM logo red

De 10 beste elektrische steps van 2024

Thijs28 FEBRUARI 2024
undefined

Ben je klaar met de verplichte dagelijkse polonaise in de overvolle trein, tram of bus? Wil jij niet meer bezweet en hijgend van je fiets afstappen omdat je je wéér moest haasten? Met een elektrische step of e-step reis je snel, gemakkelijk en groen. Een rijbewijs of helm is niet nodig*. Ook voor kinderen is er een groot aanbod aan elektrische steps. Deze zijn licht in gewicht, makkelijk te bedienen en hebben een gelimiteerde snelheid. Wil je weten welke elektrische step bij jou past? Hier zie je de 10 beste e-steps van 2024 op een rij.

Zo kies je een e-step die bij je past

Elektrische steps - Zo kies je een e-step

Met een elektrische step zoef je snel van A naar B. Forensen kiezen een step met een accu van 12.000 mAh of meer. Zo reis je makkelijk heen en weer zonder tussentijds op te hoeven laden. Dát, plus de luchtbanden met demping en het weinig benodigde onderhoud zorgen voor een comfortabele rit van huis naar werk en andersom. Ga je toch de bus, tram of trein in? Klap de step in en neem hem met je mee.

Van plan om een e-step voor je kind te kopen? Kies dan een van de e-steps voor kids. De steps voor kinderen tot 6 jaar halen maximaal 6 km/u, vanaf 14 jaar is dit 20 km/u. En omdat de motor minder vermogen heeft, is de trekkracht lager. Wel zo veilig!

Ben je gewend om een e-step te gebruiken of ben je een echt buitenmens dat op pad gaat zodra de zon schijnt? Verruil je fiets of de benenwagen dan eens voor een elektrische step als je eropuit wilt. E-steps voor recreatie zijn er perfect voor. Ze hebben een krachtige motor met extra vermogen, extra ledverlichting en speciale crossbanden. Ruw terrein, zoals gras- of zandpaden, is dan geen enkel probleem.

Top 10 elektrische steps

Of je hem nu gebruikt voor een potje racen op de oprit of voor een rit naar kantoor: elektrische steps zijn er in allerlei prijsklassen en in vele soorten en maten. Om de keuze wat makkelijker te maken zie je hier de tien beste steps voor kinderen én volwassenen op een rij.

1. Xiaomi Mi Electric Scooter 1S EU

Elektrische step - Xiaomi Mi Electric Scooter 1S EU

De Xiaomi Mi Electric Scooter 1S EU is een veilige e-step voor volwassenen en voor kinderen vanaf 14 jaar. Met een volle accu rijdt hij maximaal 30 kilometer met een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Je vouwt hem makkelijk op zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Op het digitale display zie je het batterijniveau, de modus waarin je stept, de afgelegde afstand en hoe hard je gaat. Door de reflectoren en de felle voor- en achterlamp ben je altijd goed zichtbaar.

2. Ninebot by Segway KickScooter D18E

Elektrische step - Ninebot by Segway KickScooter D18E

Een stevige e-step is de Ninebot by Segway KickScooter D18E. Met zijn rood-zwarte kleur en dubbel buizenframe is dit een stoere, stabiele step die tot wel 100 kilogram kan dragen. Met een volle accu rijd je 18 kilometer, de step haalt een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. In 3,5 uur laad je de accu weer helemaal op. Deze elektrische step heeft een elektrische rem voor en een trommelrem achter. Hij kan zelfs hellingen van 10 procent aan. Door het tweetraps vouwmechanisme vouw je hem met één hand op.

3. Xiaomi Mi Electric Scooter 3

Elektrische step - Xiaomi Mi Electric Scooter 3

Wil je nog steilere hellingen op, dan is de Chinese Xiaomi Mi Electric Scooter 3 iets voor jou. Deze e-step kan hellingen van 16 procent aan. Met een volle batterij kom je tot 30 kilometer ver. Een volle accu gaat 2 uur mee, eenmaal leeg laad je hem in 3 uur weer op. De topsnelheid van deze step is 25 kilometer per uur, op het handige display met snelheidsmeter zie je precies hoe hard je gaat. Ook deze step is makkelijk in te klappen waardoor je hem makkelijk opbergt of meeneemt.

4. Jeep 2XE Adventurer met richtingaanwijzers

Elektrische step - Jeep 2XE Adventurer met richtingaanwijzers

Liefhebbers van landrovers opgelet: met deze stoere elektrische step is het prima terreinrijden. De step haalt dankzij de 350 W borstelloze motor een topsnelheid van 25 kilometer per uur. Op een volle batterij heeft deze e-step een bereik van 30 kilometer. Door de goede vering rijd je comfortabel zowel in de stad als op het platteland. Dankzij de richtingaanwijzers manoeuvreer jij je op de 10-inch-banden goed zichtbaar en veilig door het verkeer.

5. Ninebot by Segway eKickScooter ZING C20

Elektrische step - Ninebot by Segway eKickScooter ZING C20

De Ninebot by Segway eKickScooter is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en is door zijn flitsende zwart-rode ontwerp een favoriet onder tieners. Deze e-step heeft 3 rij-standen: veilig, langzaam en regelmatig. De maximale snelheid is 16 kilometer per uur en op een volle accu gaat de step 20 kilometer lang mee. De slijtvaste banden zijn van massief rubber, die kunnen wel tegen een stootje. Door het krachtige handremsysteem staat jouw spruit in no-time stil. Wil jouw kind ook op vakantie steppen op de eKickScooter? Je vouwt de step makkelijk op tot een compact pakket, dus hij kan gewoon met je mee.

6. Ninebot by Segway KickScooter F40E

Elektrische step - Ninebot by Segway KickScooter F40E

Op de tubeless 10-inch-luchtbanden rijd je comfortabel weg op deze step. Deze e-step gaat maximaal 25 kilometer per uur en heeft een bereik van 40 kilometer. Een lege accu laad je in 6,5 uur weer op. Die steile brug is geen enkel probleem want hij kan hellingen tot 20 procent aan. Dankzij de bel, reflectoren, remlampen en verlichting ben je goed zichtbaar voor je medeweggebruikers. Naast de 3 rij-standen heeft deze step ook een loopstand, de step gaat dan automatisch 5 kilometer per uur zodat je hem zonder te zwoegen makkelijk aan de hand meeneemt.

7. Xiaomi Mi Electric Scooter Essential

Elektrische step - Xiaomi Mi Electric Scooter Essential

Met de Xiaomi Mi Electric Scooter Essential haal je een maximale snelheid van 20 kilometer per uur. Het dubbele remsysteem gecombineerd met de bel, verlichting en reflectoren maakt het een veilige step voor volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar. Met een volle accu rijd je 8 tot 20 kilometer ver. In 3,5 uur laad je de e-step weer helemaal op. Door het aluminium ontwerp is dit een echte lichtgewicht: de step weegt maar 12 kilogram. Door het 3-seconden vouwsysteem heb je deze elektrische step binnen de kortste keren ingeklapt.

8. Segway Ninebot KickScooter MAX G30LE II

Elektrische step - Segway Ninebot KickScooter MAX G30LE II

Een krachtige klimmer is de Segway Ninebot KickScooter MAX G30LE II. Door de krachtige batterij van 10.200 mAh en achteraandrijving kun je met deze step hellingen met een 20 procent hellingsgraad op. Met een volle accu haal je een afstand van 40 kilometer. In 6,5 uur laad je de accu weer helemaal op. Deze e-step heeft een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Het aluminium frame is stootbestendig en kan tegen een regenbui. Door de reflectoren, bel en ledverlichting ga je veilig op pad.

9. Segway MAX G30E II

Elektrische step - Segway MAX G30E II

Wil je nog verder weg op je step, ga dan voor de Segway MAX G30E II. Met deze e-step haal je maximaal een afstand van 65 kilometer. Hij gaat maximaal 25 kilometer per uur en kan hellingen aan met een klimhoek van 15 graden. De accu gaat maximaal 4 uur mee en is in 6 uur weer opgeladen. Deze elektrische step is spatwater- en stootbestendig en is makkelijk in te klappen tot een compact pakket. De Segway MAX G30 II is geschikt voor volwassenen en kinderen van 14 jaar en ouder.

10. InMotion S1 E-step

Elektrische step - InMotion S1 E-step

Uren steppen lukt prima op de InMotion S1 E-step, die een bereik van maar liefst 95 kilometer heeft. Met een opgeladen accu kun je 5 uur rijden dus neem wat te eten en drinken mee want voorlopig ben jij lekker onderweg. Door de absorberende dubbele vering rijd je comfortabel op elk terrein. Stijgen lukt ook want de InMotion kan hellingen tot 30 procent aan. Je staat op een goede anti-sliplaag met je voeten, dus bij scherpe bochten glijd je niet van de step. Deze e-step kan maximaal 27 kilometer per uur en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar.

*In Nederland mag je alleen met een door de overheid (RDW) goedgekeurde step de openbare weg op