MM logo red

Alle mogelijke redenen waarom je AirPods niet meer verbinden

Femke20 NOVEMBER 2023
unknown description

Heb je net zin om de nieuwste aflevering van je favoriete podcast te luisteren, verbinden je AirPods niet meer. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bluetooth is misschien uitgeschakeld, je AirPods zijn niet opgeladen of de verbinding is verbroken. Ook een softwareprobleem kan de oorzaak zijn. In dit artikel lees je hoe je je AirPods weer goed koppelt aan je apparaten.

Als je AirPods niet willen verbinden, kun je het volgende proberen

Als je AirPods niet willen verbinden, kun je het volgende proberen

Soms werken je AirPods niet goed samen met je iPhone, iPad of MacBook. Vervelend, want dan kun je niet naar muziek luisteren of bellen. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om de verbinding te herstellen. Eerst probeer je om je originele Apple-oordopjes handmatig te verbinden, als het niet automatisch gebeurt. Daarna kun je proberen om de bluetooth-instellingen van je apparaat te herstellen. Als ook dat niet lukt, probeer je tot slot de laatste firmware te updaten. Firmware is een soort software in je telefoon, tablet of laptop die ervoor zorgt dat je apparaat goed werkt. Je kunt firmware niet zelf veranderen, maar je kunt het wel updaten.

1) Je AirPods handmatig verbinden

1) Je AirPods handmatig verbinden

Maken je AirPods niet automatisch verbinding? Probeer ze dan handmatig aan je telefoon, tablet of laptop te koppelen. Stop beide AirPods in je oren en druk de kleine configuratieknop op de achterkant van je case ongeveer 10 seconden in. Als het goed is, begint het lampje aan de voorkant van je case wit te knipperen. Dit betekent dat je AirPods klaar zijn om te verbinden. Ga naar ‘Instellingen’ op je iPhone, iPad of MacBook en navigeer naar ‘Bluetooth’. Check of jouw AirPods in de lijst met te koppelen apparaten staan en klik op ‘Verbind’.

2) De bluetooth-instellingen op je apparaat herstellen

Het kan ook aan de bluetooth-instellingen van je apparaat liggen dat je AirPods niet meer verbinden. Soms hebben die instellingen gewoon even een kleine reset nodig. Ga naar ‘Instellingen’ op je apparaat en dan naar ‘Bluetooth’. Je ziet jouw AirPods in de lijst staan. Klik op het i’tje en kies voor ‘Vergeet dit apparaat’. Vervolgens schakel je bluetooth even uit en herstart je je apparaat. Zet je bluetooth weer aan en koppel je AirPods opnieuw.

3) De firmware van je AirPods updaten

3) De firmware van je AirPods updaten

Firmware updatet normaal gesproken automatisch, maar als je AirPods niet goed verbinden, kan dit een teken zijn dat de update nog niet is uitgevoerd. Gelukkig kun je dit automatische proces handmatig aanzwengelen:

  • Zet de case van je AirPods open, met de oortjes erin.
  • Ga naar ‘Bluetooth’ en klik op jouw AirPods.
  • Sluit de oplaadcase en open hem gelijk weer. Zo verschijnt het informatieblok met de batterijstatus in je scherm.
  • Tik op Instellingen -> Algemeen -> Info -> AirPods (dit staat onder SEID of EID).
  • Check bij ‘Firmwareversie’ of je up-to-date bent.
  • Als je niet de laatste firmwareversie hebt, sluit je de case en open je hem weer. Doe dit net zolang totdat het automatische updateproces start.

Lukt het nog steeds niet om je AirPods te verbinden?

Als je Apple-oordopjes na deze maatregelen nog steeds geen verbinding maken met je apparaat, kun je altijd nog proberen om je AirPods te resetten. Dit is vrij drastisch en normaal gesproken ook niet nodig. Het is eerder aan te raden om bovenstaande oplossingen een paar keer te proberen als het de eerste keer niet lukt.

Bekijk soortgelijke artikelen