Mediamarkt Logo

Monitoren

Inchformaat

Inchformaat

Het inchformaat van een monitor zegt iets over de grootte van de monitor. Eén inch is 2,54 centimeter en betekent de afmeting van de Linkerhoek beneden tot aan de rechterhoek boven. Hetgeen dan invloed heeft op hoe groot inchformaat je uiteindelijk nodig hebt is de kijkafstand, oftewel hoe dicht bij je monitor je zit. Daarnaast is het van belang om te kijken hoe groot het bureau is waar aan je zit. Om een goed beeld te krijgen hoe groot een 24-, 27- of 34-inch nu is, is om naar jouw MediaMarkt winkel te gaan en het zelf te ervaren.

Resolutie

Resolutie

De resolutie van een monitor zegt iets over het aantal pixels op het scherm. Meer pixels betekent een scherper beeld. Met name als je een goed scherp beeld wilt, omdat je bijvoorbeeld grafisch doet vormgeven of je gamet op je monitor is een hoge resolutie prettig.
De resolutie wordt weergeven als het aantal horizontale pixels x het aantal verticale pixels. De meest gangbare resoluties zijn Full HD (1920 x 1080 pixels), Quad HD (2560 x 1440 pixels) en Ultra HD of 4K (3840 x 2160 pixels).

Deze artikelen kunnen je interesseren