Mediamarkt Logo

Bekijk onze top 5 action cams van 2024

unknown description

Action cams zijn kleine camera’s die je gebruikt om spectaculaire avonturen mee vast te leggen. Maar welke action cam is de beste voor jou? In dit artikel bespreken we de 5 beste action cams van 2024. Daarnaast ontdek je welke actiecamera onder de 100 euro we aanraden, welke het beste 360° draait en welke het meest geschikt is om blogs mee te maken.

Top 5 beste action cams in 2024

Top 5 beste action cams in 2023

Een goede actiecamera heeft haarscherpe beeldkwaliteit, zelfs als je boven op een hoge berg staat. Daarnaast moet de beste action cam schokbestendig zijn en het beeld stabiel houden tijdens een hobbelige mountainbiketocht. Ook moet een goede actiecamera waterdicht zijn, zodat je jouw avonturen op de surfplank of het snowboard probleemloos vastlegt. Dit zijn de 5 actiecamera’s uit 2024 die het best voldoen aan deze eisen.

GoPro Hero 11

GoPro Hero 11

Als je op zoek bent naar action cams, kom je het merk GoPro waarschijnlijk snel tegen. Het is een van de bekendste aanbieders en hun cams ontbreken niet in het lijstje met beste actiecamera’s van 2023. Te beginnen met de GoPro Hero 11. Hier leg je acties mee vast in hoge 5.3-resolutie, die je later tot 8 keer vertraagd haarscherp terugkijkt. De camera beschikt over technieken zoals HyperSmooth 5.0 en AutoBoost, die het beeld stabiel houden. De Hero 11 heeft een scherm aan de voor- en achterkant. Hierop zie je zeer gedetailleerd wat je filmt of fotografeert, zelfs in het donker. De camera is waterdicht en heeft een sterke batterij. Beelden sla je op in de cloud en bewerk je met de Quik-app van GoPro.

GoPro Hero 10

GoPro Hero 10

Ook de GoPro Hero 10 behoort tot de 5 beste action cams van 2023. Het is een compacte actiecamera waarmee je films en foto’s maakt in 5.2K-resolutie, die je rustig kunt terugkijken in slow motion. Dankzij de HyperSmooth 4.0-functie blijft je beeld altijd stabiel, zelfs als je een berg beklimt of bungeejumpt. Ook voor (onder)watersporters is de GoPro Hero 10 zeer geschikt, want de action cam schiet tot 10 meter onder water nog scherpe foto’s en video’s.

GoPro Hero 9

GoPro Hero 9

Met de Go Pro Hero 9 (inderdaad, de 3de GoPro in de lijst) maak je altijd de foto of video die je wilt maken. De camera maakt namelijk scherpe opnames in 5K-resolutie en neemt dankzij de handige Hindsight-functie al 30 seconden op voordat je op de sluiterknop drukt. Zo leg je speciale momenten nooit te laat vast. De GoPro Hero 9 is makkelijk bedienbaar via de knoppen en je kunt hem zelfs met je stem besturen. Handig als de action cam op een verlengstuk zit en je toch een spectaculaire foto wilt maken. Deze actiecamera is waterdicht tot 10 meter, dus zeer geschikt voor verbluffende beelden tijdens het snorkelen, waterskiën of surfen.

Vizu Extreme X8s

Vizu Extreme X8s

De Vizu Extreme X8s is een krachtige action cam waarmee je zowel hoog in de bergen als diep in het water de prachtigste beelden schiet. De Vizu Extreme X8s kan dankzij zijn stevige, krachtige en waterdichte behuizing namelijk tot wel 60 meter onder het wateroppervlak filmen. Met deze actiecamera schiet je scherpe beelden in 4K-resolutie en heldere slowmotion-filmpjes. Dankzij de ingebouwde beeldstabilisator maakt de Extreme X8s van de hobbeligste beelden nog een fraaie film of fotocollectie. De actiecamera heeft een camera voor en achter en komt met een handige afstandsbediening voor om je pols, waarmee je de X8s ook van afstand bedient voor spectaculaire beelden.

Vizu Extreme X6s

Vizu Extreme X6s

Maak scherpe foto’s en video’s in 4K-resolutie van je buitenavonturen met de Vizu Extreme X6S. Watersportliefhebbers kunnen lekker aan de gang met deze actiecamera, die dankzij zijn sterke behuizing tot wel 60 meter onder water kan. De camera schiet 60 frames per seconde, waardoor je spectaculaire momenten altijd haarscherp vastlegt. Bekijk je beelden terug op het lcd-scherm en stuur ze snel via wifi naar je laptop of smartphone.

Beste action cam onder de 100 euro

De beste action cam onder de 100 euro is de Vizu Extreme X6s. Deze behoort ook tot de top 5 beste action cams van 2023, en niet zonder reden. Voor een relatief klein bedrag haal je met de Extreme X6s namelijk een zeer veelzijdige actiecamera in huis. Het apparaat schiet haarscherpe beelden, kan heel goed tegen een flinke stoot en behoort voor gebruik onder water zelfs tot de beste action cams op de markt.

Beste 360° action cam

Beste 360° action cam

De beste actiecamera voor scherp 360°-graden-beeld is de Insta 360 Go 3. Deze action cam bestaat uit een stabiele case en een uitneembare camera. De camera is zeer compact en je bevestigt hem daardoor makkelijk aan je shirt, helm of op je stuur. De Insta 360 Go 3 beschikt over slimme technologie die te allen tijde rechtop filmt, zelfs al maak je een looping in een stuntvliegtuig.

Beste action cam voor vlogs

Als je graag vlogs maakt, dan is de GoPro Hero 11 Creator Edition de beste action cam. Net als de standaard GoPro 11 filmt deze actiecamera met hoge resolutie, ook in slow motion. In tegenstelling tot het standaard Hero 11-model beschikt de Creator Edition over een extra batterijgreep met ingebouwde knoppen, een microfoon die automatisch meebeweegt met het geluid en extra opties om meer accessoires te kunnen gebruiken.

Bekijk soortgelijke artikelen