Mediamarkt Logo

Stofzuigers vergelijken 2024: zó kies je de beste

Robotstofzuigers, steelstofzuigers, snoerloos en met of zonder zak: er valt behoorlijk wat te vergelijken in stofzuigerland. Daarnaast telt ook het type vloer mee en extra harige bewoners als honden en katten. Benieuwd welke stofzuiger jij nodig hebt om jouw vloer(en) spic en span te houden? Lees hier waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe stofzuiger.

Hoe kies je een stofzuiger die goed bij je past?

Hoe kies je een stofzuiger die goed bij je past?

Kijk eerst naar je vloer. Voor tapijt en vloerbedekking heb je een stofzuiger met flinke zuigkracht nodig. Let ook op de wielen: grote wielen rijden makkelijker over vloerbedekking dan kleine wielen. Voor het zuigen van harde vloeren is het juiste opzetstuk een must. Een combinatieborstel zit standaard op bijna alle stofzuigers. Deze is voldoende voor plavuizen en andere harde vloeren. Voor parket heb je een speciale parketborstel nodig. Voor mensen die niet van stofzuigen houden, is de robotstofzuiger een goede keuze. Als je niet wilt stoeien met een snoer, kies je voor snoerloze stofzuigers (of steelstofzuigers). Deze werken op een accu. Wil jij besparen op stofzuigerzakken? Kies dan een zakloze stofzuiger.

Bekijk alle stofzuigers

Verschillende soorten stofzuigers

Het aanbod aan stofzuigers is groot. Ga je de stofzuigers vergelijken, dan heb je de keuze uit traditionele sledestofzuigers met of zonder zak, steelstofzuigers of robotstofzuigers. Hieronder zie je wat elke soort te bieden heeft.

Stofzuigers met zak

Stofzuigers met zak

De eerste vraag bij een stofzuiger is: met of zonder zak? Door een stofzuiger met zak te gebruiken kom je niet in aanraking met wat je zojuist hebt opgezogen. Wat het klusje net wat hygiënischer maakt. Daarnaast zorgt de zak voor een extra filter en houdt die opgezogen haren beter bij elkaar. Ook hebben stofzuigers met zak over het algemeen een grotere opvangcapaciteit.

Bekijk alle stofzuigers met zak

Stofzuigers zonder zak

Stofzuigers zonder zak

Geen zin om te klungelen met stofzuigerzakken? Dan is een zakloze stofzuiger iets voor jou. Het stof komt dan meteen in een stofreservoir. Een vol stofreservoir maak je leeg boven de vuilnisbak. Omdat je geen zakken meer nodig hebt, is je stofzuiger altijd klaar voor gebruik. Het nadeel van een stofzuiger zonder zak is dat je makkelijk stof verliest bij het legen van het reservoir. Deze stofzuiger is daarom minder geschikt voor mensen met huisdieren of een stofallergie.

Bekijk alle stofzuigers zonder zak

Steelstofzuigers

Steelstofzuigers

Er is niets vervelender dan een stofzuigersnoer dat net te kort is. Met een snoerloze steelstofzuiger heb je dat probleem niet meer. Deze stofzuigers werken op een accu in plaats van een snoer en stopcontact. Ze zijn ideaal voor kleine(re) huizen. Je kunt overal soepel bij en je ruimt ze makkelijk op. Let er wel op dat de accu van de stofzuiger is opgeladen voor gebruik. Zo hoef je niet het schoonmaken te staken om de accu op te laden.

Bekijk alle steelstofzuigers

Robotstofzuigers

Robotstofzuigers

Geen zin om zelf stof te zuigen? Kijk dan naar een robotstofzuiger. Deze stofzuiger reinigt je vloer zelfstandig waardoor je veel tijd bespaart. Stille robotstofzuigers doen stilletjes hun werk terwijl je ongestoord doorslaapt. De wat luxere robots hebben intelligente navigatieprogramma’s waardoor ze hun weg in huis uitstekend vinden en de route onthouden. Er bestaan ook robotstofzuigers die je vloer kunnen dweilen. Zo sla je twee vliegen in één klap. Het nadeel van een robotstofzuiger is dat deze nooit héél precies de vloer schoonmaakt, omdat hij om objecten heenrijdt.

Bekijk alle robotstofzuigers

Energiezuinige stofzuigers

Energiezuinige stofzuigers

Een energiezuinige stofzuiger verbruikt minder elektriciteit. De zuigkracht in combinatie met het zuigvermogen (in watt) bepalen hoe energiezuinig een stofzuiger is. Over het algemeen zijn stofzuigers van Miele relatief zuinig in verbruik. Hoe energiezuinig een apparaat is, lees je af op het energielabel. Dit energielabel is sinds 2019 niet meer verplicht bij stofzuigers, waardoor het moeilijker is om stofzuigers met elkaar te vergelijken. Naar verwachting wordt een nieuw label ingevoerd vanaf 2024.

Deze merken bieden stofzuigers aan

Deze merken bieden stofzuigers aan

Bij het zoeken naar stofzuigers stuit je snel op de merken Dyson, Bosch en Miele. Wanneer je een van deze merken in huis haalt, ben je verzekerd van een kwalitatief product. Miele staat bekend om zijn hoge zuigkracht en laag energieverbruik. Dyson om zijn luxe steelstofzuigers en krachtige sledestofzuigers. Ga je voor een Bosch stofzuiger, dan heb je met bijna 50 stofzuigers ruime keuze. Naast deze bekende stofzuigermerken kom je ook merken als Samsung, AEG en Rowenta tegen.

Bekijk alle stofzuigers van Dyson
Bekijk alle stofzuigers van Bosch
Bekijk alle stofzuigers van Miele
Bekijk alle stofzuigers
Bekijk soortgelijke artikelen