Mediamarkt Logo

Wat is het beste cappuccino-apparaat van 2024?

unknown description

Ben je dol op cappuccino’s en latte’s? Dan is een cappuccino-apparaat de koffiemachine voor jou. Met deze koffiezetapparaten bereid je de lekkerste koffiespecialiteiten met melk, zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Op deze pagina geven we je meer informatie en lichten we onze 5 beste cappuccino-apparaten uit.

Wat is een cappuccino-apparaat?

Wat is een cappuccino-apparaat?

Een cappuccino-apparaat is een koffiemachine met een melkfunctie. Hiermee kun je niet alleen gemakkelijk cappuccino maken, maar allerlei koffiespecialiteiten met melk. Deze koffiezetapparaten hebben een melkreservoir, een melkslang om melk toe te kunnen voegen of een stoompijpje om melk op te schuimen. Een melkreservoir hoef je alleen te vullen met melk; de koffiemachine doet de rest. Koffiemachines met een ingebouwd melkreservoir reinigen vaak zichzelf. Een los reservoir moet je meestal na gebruik schoonspoelen. Een melkslang stop je in een pak melk. De melk wordt vervolgens uit het pak gehaald. Let erop dat je de melkslang regelmatig reinigt. Melk opschuimen met een stoompijpje vergt net iets meer oefening. Wel heb je meer invloed op de structuur en temperatuur van de melk. Een stoompijpje steek je in een kopje of kannetje met melk om het op te schuimen.

Waarop moet je letten bij een cappuccino-apparaat?

Waarop moet je letten bij een cappuccino-apparaat?

Wanneer je een cappuccino-apparaat koopt, is het handig om rekening te houden met een aantal zaken. Welke melkfunctie heeft jouw voorkeur? Wil je een melkreservoir waar je de melk in kunt doen, zodat het opgeschuimd en warm in je kopje terecht komt? Of heb je liever een stoompijpje, waarmee je de melk in een apart kannetje kunt opschuimen? Waar je verder nog op kunt letten wanneer je een koffiemachine koopt, is welk soort koffiezetapparaat je kiest. Met andere woorden: welke koffie vind jij lekker? Wil je graag versgemalen bonen of ga je voor het gemak van cups? Misschien ben je wel een liefhebber van pistonmachines, waarmee je elke stap van de bereiding van je koffie in eigen hand hebt. Mocht je de voorkeur hebben voor een koffiemachine die geen melkfunctie heeft, dan kun je apart een melkschuimer aanschaffen, zodat je alsnog cappuccino’s en andere melkspecialiteiten kunt bereiden.

Top 5 beste cappuccino-apparaten in 2024

Top 5 beste cappuccino-apparaten in 2023

Benieuwd welk cappuccino-apparaat bij jou past? We zetten hieronder onze 5 beste cappuccino-apparaten van dit moment op een rijtje, in willekeurige volgorde. Zit de koffiemachine die jij wilt er niet tussen? Bekijk dan ons gehele assortiment voor meer inspiratie. Natuurlijk kun je ook langskomen bij een MediaMarkt bij jou in de buurt, waar onze medewerkers altijd voor je klaarstaan.

De’Longhi Eletta Explore ECAM450.65.S

De’Longhi Eletta Explore ECAM450.65.S

De Eletta Explore ECAM450.65.S van De’Longhi is een volautomatische espressomachine met een uitneembaar melkreservoir. Met deze koffiemachine kun je allerlei koffiespecialiteiten maken, waaronder ijskoffie. Deze De’Longhi beschikt over een LatteCrema Hot-technologie om op de juiste temperatuur melkschuim te creëren voor extra lekkere kopjes koffie en de LatteCrema Cool-technologie doet hetzelfde voor ijskoffie. Deze De’Longhi maakt gebruik van de Cold Extractie-technologie, waarmee met een lage druk Cold Brew-koffiespecialiteiten worden gemaakt. De machine heeft daarnaast een To Go-functie om je reisbeker te vullen en de mogelijkheid om met de Coffee Link-app te verbinden, zodat je toegang hebt tot meer dan 100 koffierecepten. Het kleurendisplay zorgt voor extra gebruiksgemak.

Krups EA877D Intuition Experience+

Krups EA877D Intuition Experience+

De EA877D Intuition Experience+ is de stilste volautomatische espressomachine van Krups. Met dit koffiezetapparaat bereid je zowel warme als koude dranken. Deze koffiemachine heeft een melkslang waarmee je je cappuccino’s en latte machiatto’s maakt. Het apparaat heeft een kleurentouchscreen en geeft met lichtindicatoren aan wanneer de machine bijgevuld of gereinigd moet worden. Deze koffiemachine heeft 5 koffie-intensiteitstanden en een automatische reinigingsfunctie.

JURA S8 Piano Black (EA)

JURA S8 Piano Black (EA)

Met de stijlvolle JURA S8 Piano Black (EA) espressomachine maak je op een professionele manier je kopje koffie. Deze JURA heeft 17 programma’s en beschikt over een melkslang waarmee je je melkspecialiteiten kunt bereiden. De temperatuur, hoeveelheid en sterkte van je koffie kun je zelf instellen met het kleurendisplay. Daarnaast kun je gebruikmaken van de JURA Coffee-app.

De'Longhi PrimaDonna Soul ECAM610.55.SB

De'Longhi PrimaDonna Soul ECAM610.55.SB

De PrimaDonna Soul ECAM610.55.SB van De'Longhi haalt het maximale uit je koffiebonen. Deze espressomachine maakt gebruik van de Bean Adapt Technologie met specifieke maal- en zetparameters, waardoor er meer aroma’s vrijkomen. De PrimaDonna heeft een uitneembaar melkreservoir voor de bereiding van je cappuccino’s en latte’s.

Siemens EQ.6 Plus s500 TE655319RW

Siemens EQ.6 Plus s500 TE655319RW

Met de Siemens EQ.6 Plus s500 TE655319RW volautomatische espressomachine maak jij je koffie als een echte barista. Deze koffiemachine schakelt zichzelf automatisch uit na gebruik. De temperatuur en de hoeveelheid kun je bij elk kopje koffie zelf instellen. Heb je liever meer melk in je koffie, of juist minder? Je kunt zelf de melk- espressoverhouding aanpassen. Het is ook mogelijk om alleen warm water of warme melk te bereiden. Dit koffiezetapparaat heeft een melkslang voor je koffiespecialiteiten met melk.

Bekijk soortgelijke artikelen