Mediamarkt Logo

Samen werken aan meer duurzaamheid

Als Europa's grootste detailhandelaar in consumentenelektronica willen we een leidende rol spelen bij het aanpakken van de belangrijkste mondiale uitdagingen - voor mensen, gemeenschappen en het milieu.

BetterWay - Onze doelstellingen

Onze doelstellingen

We willen werken naar een klimaatneutrale winkelervaring. Zo hebben we ambitieuze doelen gesteld voor het reduceren van onze emissies. In 2024 zullen we voor het eerst net-zero zijn in onze eigen operaties (scope 1 & 2). We hebben als doelstelling om in 2040 ook net-zero te zijn in scope 3 (alle activiteiten die in onze keten plaatsvinden). We laten onze doelen op dit moment valideren door het Science Based Targets initiatief, dat bedrijven op een wetenschappelijke manier verbindt aan de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs.

Het overgrote merendeel van onze emissies wordt uitgestoten als gevolg van de producten die wij verkopen. Van de productie, het vervoer, het gebruik van elektrische producten tijdens de levensfase en de end-of-life (denk aan de uitstoot gerelateerd aan recyclen of herinzet van producten). Als retailer kunnen wij onze marktpositie gebruiken om de CO2-uitstoot van ons bedrijf en van onze klanten te verminderen door afspraken te maken met leveranciers om duurzamer te produceren en door het aandeel van duurzamere producten in ons assortiment te vergroten. Dit doen wij onder het label ’BetterWay’. We gebruiken dit label om duurzame producten aan te duiden.

MediaMarkt zet zich ook volledig in voor het aanbieden van producten en diensten die de levensduur van producten verlengen, productreparaties, de mogelijkheid tot inruil waardoor producten of grondstoffen een 2de leven kunnen krijgen en een verantwoorde omgang met elektronisch afval.

Daarnaast heeft het moederbedrijf van MediaMarkt, Ceconomy, de EU Sustainable Consumption Pledge ondertekend, waarin we duidelijke doelen stellen aan onze leveranciers. Zo moet 80% van onze leveranciers in 2027 hun eigen C02-reductiedoelstellingen in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs hebben opgesteld en willen we in 2026 ten minste 6.000 unieke producten met het BetterWay-label in ons assortiment hebben.

BetterWay - bewust winkelen bij MediaMarkt

In ons fiscale jaar 2022/2023 hebben we als MediaMarkt een aantal belangrijke mijlpalen bereikt, onder andere:

 • Een reductie van 39% in onze scope 1 en 2 reducties, gedreven door energiebesparende maatregelen en het verhogen van het aandeel groene energie tot 92%.
 • We bieden bezorgingen aan zonder C02-uitstoot in 34 steden in Europa.
 • Een vermindering van 8% in onze scope 3 emissies.
 • Bijna 5.000 BetterWay-producten in ons assortiment.
 • Meer dan 10.000 gerefurbishde producten verkocht.
 • 218.000 trade-ins van producten.
 • 3,2 miljoen reparaties van elektrische producten.

We hebben in de afgelopen jaren serieuze stappen gezet in het verduurzamen van onze ketens en we zijn nog niet klaar. We werken continu aan het verbeteren van onze processen en onze manier van werken, op weg naar een duurzamere samenleving.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Wat MediaMarkt ook doet

 • Maatschappelijke betrokkenheid

  We nemen verantwoordelijkheid die verder gaat dan onze kernactiviteit: voor meer diversiteit en lokale en regionale betrokkenheid.
  BetterWay - Wat MediaMarkt ook doet - Maatschappelijke betrokkenheid

Onze BetterWay-producten voor een duurzamer huishouden