Mediamarkt Logo

Apple Watches vergelijken: alle modellen op een rij

In 2015 bracht Apple de eerste Apple Watch uit. Zeven jaar en heel wat modellen later is de smartwatch niet meer weg te denken uit ons leven. Tijd om de Apple Watch-modellen te vergelijken. Dit slimme horloge gebruik je voor véél meer dan de tijd aflezen. De smartwatch ontvangt meldingen, helpt navigeren en houdt verschillende gezondheidsgegevens bij. Wil jij een nieuwe Apple Watch kopen? Wij helpen je om de beste keuze te maken.

Nieuwste Apple Watch vergelijken

Nieuwste Apple Watch vergelijken

Het moment waar Apple-fans een jaar naar hebben uitgekeken is eindelijk daar: de lancering van de kersverse Apple Watch-modellen. Dit jaar komt Apple met de Apple Watch Series 8 en Apple Watch SE 2022. Naast deze vernieuwde versies van bestaande modellen is er dit jaar een geheel nieuw horloge bijgekomen: de Apple Watch Ultra. Deze smartwatch met uitgebreide gezondheidsfuncties is er speciaal voor de sportievelingen en avonturiers. Benieuwd welk model het beste bij jou past? Hieronder vergelijken we alle Apple Watches.

Apple Watch Ultra: een oersterk horloge voor echte avonturiers

Apple Watch Ultra: een oersterk horloge voor echte avonturiers

Dit horloge heeft een extra grote, oersterke titanium behuizing en voorkant van saffierglas. De Apple Watch Ultra neem je rustig mee naar alle uithoeken van de wereld. Het horloge is waterbestendig tot 100 meter diep en kan tegen de vrieskou in Canada en de bloedhitte op Bali. De knoppen aan de zijkant zijn aangepast zodat je ze nog makkelijker bedient, zelfs met handschoenen aan. Een nieuwe actieknop geeft je direct toegang tot alle trackingfuncties. Zo houd je makkelijk je hartslag, saturatie, temperatuur, looptechniek, afstand, diepte en locatie bij. De Apple Watch Ultra houdt het 36 uur uit en de crash- en valdetectie beschermen je onderweg. Met het SOS-systeem zijn de hulpdiensten met één klik gewaarschuwd.

Apple Watch Series 8: nóg meer inzicht in je gezondheid

Apple Watch Series 8: nóg meer inzicht in je gezondheid

De nieuwe Apple Watch Series 8 zit boordevol nieuwe functies die je nóg meer inzicht geven in je gezondheid. De nieuwe temperatuurregistratie geeft meer inzicht in je cyclus. Zo houdt de Apple Watch Series 8 nauwkeurig je slaapritme bij en maakt hij een schatting van je menstruatiecyclus. Qua design kun je kiezen uit 5 verschillende kleuren en een 41 millimeter of 48 millimeter kast. Met de Always-on-display lees je in één oogopslag je scherm af. Het dikke saffierglas kan tegen een stootje en is tot 50 meter diepte waterbestendig

Apple Watch SE: het ideale instapmodel

Apple Watch SE: het ideale instapmodel

De Apple Watch SE is het ideale instapmodel. Deze smartwatch geeft je de volledige Apple Watch-ervaring, tegen een lagere prijs. De Apple Watch SE is er in 2 formaten: 40 millimeter en 44 millimeter. Dit slanke en lichte horloge is met zijn afgeronde hoeken voorzien van hetzelfde design als de Series 8. De smartwatch is waterbestendig tot een diepte van 50 meter. Verder heeft de Apple Watch SE een ingebouwde gps, hartslagmeter, kompas, versnellingsmeter en bewegingssensor. Qua processor doet de Apple Watch SE niet onder voor de Apple Watch Series 8. Beide modellen hebben een snelle S8-chip.

Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 werd uitgebracht in 2021 en is de opvolger van de Apple Watch Series 6. Het horloge is voorzien van nieuwe, smalle schermranden. Hierdoor heeft de Apple Watch Series 7 bijna 20 procent meer schermoppervlak dan zijn voorganger. Het scherm is daarnaast gemaakt van saffierkristal en stof- en breukbestendig. Je kiest uit een 41 millimeter- of 45 millimeter-scherm. Naast de standaardfuncties beschikt dit horloge over een hoogtemeter, kompas, zuurstofsaturatiesensor en hartslagsensor. Dit model is voorzien van functies die je hopelijk nooit nodig zult hebben, zoals de ingebouwde valdetectie en SOS-noodmelder.

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6

De in 2020 uitgebrachte Apple Watch Series 6 heeft een flinke upgrade gekregen ten opzichte van zijn voorganger. Nieuw bij deze smartwatch is de Always-on-hoogtemeter en saturatiemeter waarmee je het zuurstofgehalte in je bloed bijhoudt. Een handig hulpmiddel voor sporters. De Apple Watch Series 6 is een stuk sneller in vergelijking met de Apple Watch Series 5. Door de nieuwe processor laden apps zo’n 20 procent sneller. Deze smartwatch heeft een 40 millimeter- of 44 millimeter-scherm. Je kiest uit de kleuren wit, blauw, rood, zwart of roze.

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5

De Apple Watch Series 5 helpt je met het bijhouden van al je (sport)activiteiten en gezondheidsgegevens met de optische hartslagmeter. De jarenlange wens naar een Always-on-scherm is bij dit model eindelijk in vervulling gegaan. Dit horloge heeft daarnaast twee keer zoveel opslagcapaciteit als zijn voorganger. Ga je ermee sporten? Dit horloge kan tegen een stootje. De Apple Watch Series 5 heeft een scherm van sterk Ion‑X-glas en een aluminium behuizing. De smartwatch is verkrijgbaar in zwart en roze.

Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4

De Apple Watch Series 4 is twee keer zo snel als zijn voorganger en heeft een uitgebreid geheugen van 16 GB. Opvallend aan dit model is de elektrische hartslagsensor, waarmee je nauwkeurig je hartslag meet. Je krijgt een waarschuwing wanneer je hartslag te hoog of te laag is: dit helpt je stressniveau te verlagen. De Apple Watch Series 4 geeft meer inzicht in je sportactiviteiten. Zo meet hij hoogteverschillen, afgelegde afstand, het aantal stappen en de calorieën die je verbrandt. Fan van watersport? Met dit waterbestendige horloge kun je tot 50 meter onder water.

Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3

De Apple Watch Series 3 is een slim verlengstuk van je iPhone. Ontvang berichten en binnenkomende gesprekken, kies gemakkelijk je muziek uit of stel een vraag aan Siri. Jezelf een gezonde levensstijl aanmeten? De Apple Watch Series 3 helpt je hierbij. De optische hartslagmeter houdt nauwlettend je inspanningen bij. Bij een onregelmatig ritme krijg je hier een melding van. Dit horloge is ook voorzien van een gps en barometrische hoogtemeter. Deze smartwatch is verkrijgbaar in zwart en grijs.

Apple Watch-accessoires: van polsband tot snellader

Advent Calendar Header

Apple Watch-accessoires helpen je nog meer uit je Apple Watch te halen. Met een polsband in geel, oranje of blauwgeef je jouw smartwatch een nieuw uiterlijk. Wil je jouw horloge zo lang mogelijk mooi houden? Gebruik een screenprotector om je Apple Watch te beschermen tegen krassen. Het opladen van je Apple Watch gaat veilig en eenvoudig met de Apple Watch Magnetische oplaadkabel. Gebruik een Apple Watch Magnetische snellader en je Apple Watch Series 7 en 8 is al binnen 45 minuten tot 80 procent opgeladen.

Bekijk soortgelijke artikelen