Mediamarkt Logo

Wat zijn de beste draadloze oortjes voor mij?

unknown description

Wil je nieuwe draadloze oortjes kopen, maar weet je nog niet goed welke dat moeten worden? Op deze pagina lees je waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de beste oortjes voor jou.

Wat zijn de beste draadloze oortjes met noise-cancelling?

Wat zijn de beste draadloze oortjes met noise-cancelling?

Zoek je oordopjes waarmee je ongestoord belt en naar je favoriete spotifylijst of podcast luistert? Dan heb je oortjes met noise-cancelling nodig. Deze techniek vangt ruis en omgevingsgeluiden op en zorgt dat jij deze niet of nauwelijks meer hoort. De beste oordopjes met noise-cancelling hebben active noise-cancelling (ANC). Oordopjes en koptelefoons met ANC hebben een extra microfoon die achtergrondgeluiden herkent en onderdrukt. Je kunt deze functie altijd aan- en uitzetten. Noise-cancelling-techniek is altijd in ontwikkeling en wordt steeds beter. In principe geldt: hoe nieuwer de ANC-oordopjes, hoe beter de noise-cancelling.

Welke draadloze oordopjes zijn het beste om mee te bellen?

Draadloze oordopjes waarmee je makkelijk belt, hebben in de eerste plaats een goede microfoon en goede geluidskwaliteit. Hierdoor kun je iedereen aan de andere kant van de lijn goed verstaan, en andersom ook. Maar hoe weet je van tevoren of de draadloze oordopjes die je op het oog hebt, beschikken over een goede microfoon? Je mag ervan uitgaan dat oordopjes in de prijsklasse van € 200,- en hoger een goede microfoon hebben en dat je er goed mee kunt bellen. Word je vaak gebeld als je in een drukke omgeving bent, bijvoorbeeld op kantoor of in het openbaar vervoer? Ga dan voor draadloze oordopjes met goede noise-cancelling.

De beste draadloze oortjes om mee te sporten

De beste draadloze oortjes om mee te sporten

Houd je ervan om te hardlopen, fitnessen of fietsen met muziek in? Oortjes met bone conduction of met een oorhaak zijn hier speciaal voor gemaakt. Deze oordoppen vallen niet uit je oor tijdens het sporten. Zoek je goede oortjes om mee te sporten én in het dagelijks leven te gebruiken, ga dan voor draadloze in-ear oordopjes. Deze plaats je vrij diep in je oor en ze vallen er daarom minder snel uit dan earbuds. Ga altijd voor draadloze oordopjes met minimaal IP54-certificering. Dit betekent namelijk dat de oortjes spatwaterdicht zijn en een regenbui of zweetstraal na een flinke work-out prima overleven

Wat is het allround beste merk voor draadloze oordopjes?

Het is moeilijk om het allround beste merk voor draadloze oordopjes te noemen, omdat dit sterk afhangt van jouw wensen. Zo staan Apple AirPods bekend als een van de beste merken voor draadloze oordopjes. Deze oordoppen verbinden met alle smartphones goed, maar werken het allerbeste op een iPhone, omdat je daar ook Siri mee gebruikt. Andere sterke merken voor oortjes zijn bijvoorbeeld Sony en JBL. De draadloze oordopjes van Sony staan bekend om hun comfort en geluidskwaliteit, terwijl JBL-oortjes zijn voorzien van de meest geavanceerde ANC-technieken.

Beste budget draadloze oortjes onder de 50 euro

Beste budget draadloze oortjes onder de 50 euro

Ben je op zoek naar de beste draadloze oortjes die niet meer kosten dan 50 euro? Merken als JLAB en Fresh ’n Rebel hebben verschillende draadloze oordopjes onder dit bedrag. Deze oortjes zitten comfortabel en geven een fijn geluid. Als je vooral muziek of podcasts luistert en af en toe iemand belt via je oortjes, zijn dit goede opties.

Conclusie: welke draadloze oordopjes passen het best bij jou?

  • Voor muziek luisteren zonder omgevingsgeluid kies je draadloze oortjes met noise-cancelling.
  • Als je vaak belt in drukke ruimtes ga je voor draadloze oordopjes met active noise cancellation (ANC).
  • Om altijd en overal goed verstaanbaar te zijn investeer je in oortjes met een goede microfoon.
  • Voor sporten met muziek in ga je in ieder geval voor in-ear oordopjes en liever nog voor oortjes met bone conduction of oorhaakjes. Check ook of de draadloze oordopjes spatwaterdicht zijn.

Bekijk soortgelijke artikelen