Mediamarkt Logo

Dit zijn de beste desktop pc’s van 2024

unknown description

Desktop pc’s zijn er in verschillende soorten en maten. Het voordeel van een desktopcomputer ten opzichte van bijvoorbeeld een laptop, is dat een desktop pc vaak sneller en krachtiger is dan een laptop van een vergelijkbare prijs. Maar wat is de beste desktop van 2024? En welke is het meest geschikt voor thuis en voor gaming? Je ontdekt het in dit artikel.

Wat zijn de beste desktopcomputers?

Wat zijn de beste desktopcomputers?

Wat de beste desktopcomputer is voor jou, hangt in grote mate af van jouw voorkeuren en gebruik. Toch zijn er 4 desktop pc’s die er in 2023 bovenuit steken. Deze desktop pc’s blinken uit in prestaties (goede processor en veel opslagruimte), gebruiksvriendelijkheid en comfort.

Waar moet je op letten bij een desktop pc?

Wat maakt een bepaalde desktop pc eigenlijk de beste? De belangrijkste aspecten om op te letten zijn de processor, het werkgeheugen, de opslag en de videokaart. Een processor (of CPU) bepaalt hoe snel de computer jouw instructies en taken uitvoert. Het werkgeheugen (of RAM) van een desktop wordt uitgedrukt in een aantal gigabytes. Hoe meer RAM, hoe meer zware taken je kunt doen op je desktop, zoals gamen of video’s bewerken. Het opslaggeheugen bepaalt hoeveel bestanden je kunt opslaan op je desktop en met een goede videokaart speel je zware games soepel en zonder haperingen.

Wat is de beste desktop voor thuis?

Wat is de beste desktop voor thuis?

Thuis wil je een betrouwbare desktop waarop je zonder problemen kunt internetten, films kijken en misschien af en toe een leuke game kunt spelen. Precies dat kan allemaal op een ACER Aspire XC-1780. Deze desktop heeft een krachtige Intel Core i3-processor, waarmee je goed kunt multitasken. Laat al je tabbladen lekker openstaan en open meerdere programma’s tegelijk. Wil je thuis een desktopcomputer die nog net iets extra’s kan, omdat je bijvoorbeeld toch graag een zwaardere game erop wilt spelen? Ga dan voor de HP SLIM S01. Deze desktop heeft een Inter Core i5-processor, die taken weer net iets sneller en soepeler uitvoert.

Wat is een goede gaming-desktop?

Wat is een goede gaming-desktop?

Een goede desktop om op te gamen heeft een krachtige processor en uitstekende videokaart nodig. Daarom kom je al snel bij de HP Pavilion uit. Deze desktop beschikt over de zeer krachtige Intel Core i7-processor en heeft 1 terabyte geheugen, wat hem zeer geschikt maakt voor het zwaardere werk. Denk naast gaming ook aan grote videobewerkingsprogramma’s die je uitvoert. Deze all-in-one-pc zet je makkelijk overal neer in huis. Geen gedoe met draden of kasten. Een andere krachtige gaming-desktop is de HP 24-cr0910nd. Deze all-in-one-pc beschikt over de AMD Ryzen 7-processor. Deze is qua prestaties en snelheid vergelijkbaar met de Intel Core i7.

Wat zijn de voordelen van een desktop?

Een goede desktop biedt voordelen ten opzichte van een laptop. Zo zijn de prestaties van een desktop vaak beter en krachtiger dan die van een laptop waar je ongeveer hetzelfde voor betaalt. Daarnaast is een pc beter voor een ergonomische werkhouding. De monitor zet je namelijk makkelijker op ooghoogte en het bijbehorende toetsenbord hangt niet direct aan het scherm, zoals bij een laptop. Zo creëer je makkelijk zelf een ergonomische werkhouding. Een ander voordeel van een desktop is het aantal aansluitingen. Ze beschikken over genoeg poorten om meerdere monitoren aan te sluiten.

Wat zijn de nadelen van een desktop?

Wat zijn de nadelen van een desktop?

Er kleven ook nadelen aan een desktop. Het belangrijkste nadeel is dat je een desktop niet makkelijk overal mee naartoe neemt, zoals je met een laptop natuurlijk wel doet. Daarnaast moet je bij een desktop vaak nog investeren in een goede muis, monitor en toetsenbord. Een ander nadeel aan desktops is dat ze steeds minder gebruikt worden. Het aanbod goede desktops wordt dan ook steeds kleiner, al vind je bij MediaMarkt gelukkig nog genoeg goede computers van topkwaliteit.

Wat zijn de beste desktop pc merken?

De beste desktops van 2024 zijn niet voor niets Windows pc’s. De merken die hieronder vallen, zoals HP, Acer en Erazer, zijn zeer veelzijdig. Zo zijn er desktops waarop je goed kunt gamen, maar ook heel krachtige zakelijke desktops waarmee je snel en soepel multitaskt. Neemt niet weg dat ook Apple goede desktops heeft: Apple iMacs. Als je gewend bent om met Apple te werken, zijn dit waarschijnlijk de fijnste desktops. De Apple Mac Mini’s zijn kleine desktops waar je nog een monitor op aansluit en die uitblinken in kracht en prestaties.

Bekijk soortgelijke artikelen