Mediamarkt Logo

De 10 beste Nintendo Switch-games

Julia10 MAART 2023

Ben jij gek op spelletjes spelen op jouw Nintendo Switch en wil je weten welke 10 spellen de beste zijn? Wij hebben de 10 leukste en populairste Switch-games voor kinderen en volwassenen op een rij gezet. Bekijk de top 10!

1. Mario Kart 8 Deluxe

Start de motoren en geef plankgas met Mario Kart 8 Deluxe. In deze oldskool kartgame van Nintendo scheur je met oude én nieuwe personages door het land, de lucht, over de muren en het plafond en zelfs onder water. Met 48 verschillende (oude en nieuwe) circuits beleef jij iedere rit opnieuw urenlang raceplezier. Dankzij de nieuwe stuurhulpfunctie blijf je zelfs bij topsnelheden binnen de banen. In de multiplayer-stand kunnen tot 4 spelers op één Nintendo Switch racen in de table-mode of tv-stijl. Wil je met een groep vrienden tegelijk karten, verbind dan de Nintendo Switch-systemen aan elkaar en speel met 8 mensen tegelijk. Online kun je met z’n twaalven battelen voor de eerste plek.

2. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

In het betoverende The Legend of Zelda: Breath of the Wild stap je in een uitgestrekte wereld vol avontuur. De jonge held Link wordt na 100 jaar slapen wakker in een wereld die hij zich niet herinnert. Dit land vol gevaren moet hij verkennen om zo te ontdekken wat er zich in Hyrule heeft afgespeeld voordat dit avontuurlijke landschap voor altijd ten onder gaat. Onderweg komt Link allerlei wapens en uitrustingen tegen die hem verder brengen, bijvoorbeeld een paard, een schild, vlotten en een zweefzeil. Met de mysterieuze Sheikah-steen kun je de kaart van Hyrule bekijken en interessante dingen vinden. Door slim je wapens, verstand en instinct te gebruiken ontdek je een adembenemende wereld met wel meer dan 100 tempels.

3. Super Smash Bros. Ultimate

Oude vertrouwden en kersverse nieuwe personages gaan flitsende gevechten met elkaar aan in Super Smash Bros. Ultimate. Vecht met Link, Peach, Mario of Wilf, Ice Climbers en de Pokémon Trainer. Of ga de strijd aan met de nieuwkomers Inkling uit de Splatoon-serie en Ridley van de Metroid-serie. Natuurlijk zitten alle bekende modi weer in de game, samen met een heleboel nieuwe gameplay levels, items, aanvallen en verdedigingstechnieken. Koppel Nintendo Switch-games aan elkaar en je kunt met wel 8 vrienden spelen. Natuurlijk kun je ook online een potje knokken. Maak zelf een wedstrijd aan op basis van je smashkracht en speel een zinderende strijd.

4. Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey is een betoverend spel vol verrassingen waarin je een wereldreis maakt. Bowser heeft Peach ontvoerd om met haar te trouwen. Daarvoor heeft hij een geweldige bruiloft gepland. Om deze koninklijke trouwerij voor te bereiden, begint hij aan een wereldreis in een luchtballon. Daar wil Mario natuurlijk een stokje voor steken. Hij moet en zal Bowser tegenhouden. Mario krijgt daarbij hulp van een eigenaardige pet met de naam Cappy. Die kan vijanden vangen, zodat Mario allerlei nieuwe dingen kan doen in zijn luchtschip Odyssee. Om de Odyssee te laten varen is brandstof nodig en daar moet jij voor zorgen. Gebruik de nieuwe moves van Mario en houd hem in de lucht!

5. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Red de Sprixie-prinses en versla de angstaanjagende Fury Bowser in Mario 3D World + Bowser’s Fury. Eerst ga je in Super Mario 3D Worldop pad met Mario, Luigi, prinses Peach en Toad om Sprixieland te redden. Bowser heeft de Sprixie-prinses en haar volgers ontvoerd en jij moet ze allemaal uit zijn klauwen redden. In Bowser’s Fury, het avontuur erna, moet je Bowser Jr. helpen om zijn vader weer normaal te laten worden. Die is namelijk aangetast door een mysterieuze zwarte smurrie waardoor hij in een slecht zwart monster is veranderd dat alles kapot wil maken. Gelukkig kan Mario in een kat veranderen die kan krabben en over hoge muren kan klimmen. Dit spel kun je met maximaal 4 spelers spelen.

6. Pokémon Scarlet & Violet

Met Pokémon Scarlet & Violet start het grote Pokémon-avontuur. Samen met je vrienden ga je op avontuur en verken je de open wereld Paldea waar Pokémon leven. Paldea is een levendig gebied met uitgestrekte open plekken, woeste landschappen en gevaarlijke bergen. In de 3 verschillende verhalen beslis jij zelf welk pad je aflegt. Je ontdekt dorpen en steden waar Pokémon in de lucht, in het water, in het bos of op straat zijn. Door met de Pokémon te vechten en ze te vangen, ga jij ze trainen om zo de beste Pokémon-trainer te worden. Je vriendin Nenoma, Professor Sada en nog veel meer vrienden helpen je daarbij. Weet jij het mysterie van de buitengewone Pokémon-krachten te ontrafelen?

7. Animal Crossing: New Horizons

Een nieuw en zorgeloos leven wacht op je in Animal Crossing: New Horizons. Stap uit het vliegtuig en ontdek je eigen onbewoonde eiland, waar nieuwe vrienden en bijzondere avonturen op je wachten. Door de handen uit de mouwen te steken tover jij dit simpele eiland om tot een prachtig paradijs. Je kunt allerlei grondstoffen verzamelen, waarmee je de mooiste spullen maakt, zoals meubels en handig gereedschap. Bouw het huis waar je altijd al in hebt willen wonen, kweek je eigen groenten, ga een uurtje vissen en geniet van het eilandleven. Je kunt dit spel met zijn vieren tegelijk op de Switch spelen, of met 8 tegelijk in de multiplayer-mode. Ook in het Nederlands!

8. Splatoon 3

Dompel je onder in liters verf tijdens het kliederige schietspel Splatoon 3. In Splatsville en het zonnige Splatlands houd je inktgevechten met Inklings en Octolings. Er staan jou nieuwe wapens, moves, levels en nieuwe modi te wachten dus aarzel niet en toon jouw unieke stijl. Je hebt een heel arsenaal aan wapens om je tegenstanders eens goed mee te bombarderen. Je vecht tegen het kwaadaardige Octarianen-leger, die door een gevaarlijk goedje wel erg behaard zijn. Ontrafel jij hun geheim? Je speelt dit spel met zijn vieren als grondoorlog in de multiplayer-mode, of lekker in je eentje in de singleplay-mode.

9. Luigi’s Mansion 3

In Luigi’s Mansion 3 gaatLuigi naar een prachtig luxe hotel om eens lekker te ontspannen met Mario en zijn vrienden. Maar Mario en zijn vrienden worden ontvoerd en Luigi is hartstikke bang. Jij gaat samen met Luigi elke verdieping van dit toch wel erg vreemde hotel af om ze te zoeken, waarbij je rare spoken moet verslaan en allerlei gekke puzzels moet oplossen. Om zijn vrienden te redden moet Luigi de plannen van King Boo dwarsbomen. Gelukkig komt zijn oude vriend professor K. Wibus hem helpen met zijn gekke uitvindingen, zoals een echte Spookzuiger.

10. Nintendo Switch Sports

Met Nintendo Switch Sportsschiet, gooi of sla je jezelf naar de overwinning. Volleyballen, voetballen, tennissen, bowlen, golfen, badmintonnen en nog veel meer. Het kan allemaal met dit sportieve spel. Met punten scoor je een nieuwe look, bijvoorbeeld door een online wedstrijd tegen vrienden of een onbekende te spelen. Iedere week is er weer een ander spel. Je kunt zelfs een Joy-con gebruiken die je in de beenband doet zodat je lekker een balletje kunt trappen. Kom lekker in beweging en laat je vrienden of internationale tegenstanders maar eens een poepie ruiken.

Bekijk soortgelijke artikelen