Mediamarkt Logo

Welke koffiezetapparaat kopen met pads en cups?

Met een pad- of capsulesysteem zet je met één druk op de knop een van de vele beschikbare koffievariaties. Waar moet je op letten als je een systeem met pads, cups of capsules wilt kopen

Verschillende soorten pad- en capsulesystemen

Adviespagina - Pad- of capsulesysteem - Verschillende soorten systemen

Met een pad- of capsulesysteem zet je met één druk op de knop je favoriete koffievariatie. Zo geniet je met dit zetsysteem in korte tijd van een lekkere kop koffie. Of je nu van extra sterke of cafeïnevrije koffie houdt, voor iedere smaak is er een variant. Pad- en capsulesystemen werken, ondanks dat de designs zo verschillend zijn, volgens hetzelfde principe. Daarnaast ontwikkelt iedere fabrikant zijn eigen pads, Capsules of cups. De bekendste pad- en capsulesystemen zijn van Nespresso, Senseo en Dolce Gusto, illy.

Wat is het verschil tussen capsules, cups en pads?

De termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een verschil. Capsules en cups zijn vacuüm verpakt. Hierdoor blijft de koffie vers, wat de smaak ten goede komt. Koffiepads zijn minder duur dan capsules en cups, maar hebben een minder uitgesproken smaak.

Adviespagina - Pad- of capsulesysteem - Melkspecialiteiten

Ook geschikt voor melkspecialiteiten

Met een pad- of capsulesysteem kun je niet alleen koffie en espresso zetten, maar ook melkvarianten zoals cappuccino en latte macchiato bereiden. Dit doen de machines ieder op hun eigen manier.

Cappuccino gezet met speciaal ontwikkelde pads of capsules

Met alle pad- en capsule systemen kun je koffiespecialiteiten op basis van melkpoeder bereiden. Zo zijn er capsules, cups en pads ontwikkeld speciaal voor het zetten van cappuccino, latte macchiato, chocolademelk en meer.

Cappuccino van verse melk

Gaat je voorkeur meer uit naar een cappuccino of macchiato gemaakt van verse melk, zijn hier ook mogelijkheden voor. Zo kun je kiezen voor een machine met een geïntegreerd melksysteem, een losse melkopschuimers of een los stoompijpje. De machines met een geïntegreerd melksysteem zetten met één druk op de knop je favoriete melkvariant. Losse melkopschuimers verwarmen de melk en schuimen deze automatisch op. Na het verwarmen en opschuimen schenk je de melk zelf bij je koffie. Er zijn verschillende melkopschuimers te koop. Zo heeft Nespresso bijvoorbeeld de Aeroccino, een losse melkopschuimer die je naast je machine gebruikt. Je kunt er ook voor kiezen om een los stoompijpje aan te schaffen. Let bij de aanschaf van dit systeem op of er een melkreservoir wordt meegeleverd. Als deze niet wordt meegeleverd, schuim je de melk zelf in een kannetje, pak of glas op. Ook bij dit systeem schenk je de melk zelf bij je koffie.

Adviespagina - Pad- of capsulesysteem - Waar moet je nog meer op letten?

Waar moet je nog meer op letten?

Aantal koppen per keer

Met de meeste pad- of capsulesystemen zet je één kop koffie keer, maar met koffiepadmachines kun je er ook twee tegelijk zetten. Wil je vaak meerdere koppen achter elkaar zetten, let dan op de inhoud van het waterreservoir. Bij een groot waterreservoir hoef je het niet steeds bij te vullen

Instelbare koffiesterkte en hoeveelheid

Bij sommige capsule- en padmachines kun je de sterkte en/of de hoeveelheid van de koffie met een druk op de knop instellen.

Schoonmaken en ontkalken

Het is belangrijk om je pad- of capsulesysteem schoon te houden en het apparaat regelmatig te ontkalken. Ontkalken is essentieel, omdat kalkafzetting de machine kan beschadigen. Wacht je er te lang mee, dan ontstaat er een kalklaag die zo dik is dat hij moeilijk te verwijderen is. Hierdoor kan je koffiezetapparaat permanent beschadigd raken en snel kapot gaan.

Er zijn speciale producten voor het schoonmaken en ontkalken van je koffiezetapparaat te koop. Met onderhoudstabletten verwijder je koffieolie en -vet beter dan handmatig mogelijk is. Ontkalkingstabletten zijn een eenvoudige methode om je apparaat te ontdoen van kalkaanslag. De tabletten werken beter en sneller dan azijn en zijn bovendien geurloos. Een waterfilter filtert kalk uit het water. Hierdoor hoef je je apparaat minder regelmatig te ontkalken. Een waterfilter zorgt er ook voor dat je koffie een betere smaak ontwikkelt, omdat ook smaakverstorende stoffen als chloor vastgehouden worden. Er zijn ook complete onderhoudssets waarmee je al deze producten (op het waterfilter na) in een keer aanschaft.

Bij Media Markt vind je verschillende schoonmaak- en ontkalkingsaccessoires.

Accessoires

Adviespagina - Pad- of capsulesysteem - Accessoires

Je favoriete kop koffie is pas compleet als je er wat extra zorg aan besteedt. Er zijn verschillende accessoires te koop die je kop koffie net dat beetje extra geven dat het verdient. Ook voor koffieservies en verschillende soorten koffiebonen en gemalen koffie kun je bij Media Markt terecht.

Je kunt bij ons terecht voor de volgende accessoires:

  • Melkopschuimers
  • Melkbekers
  • Melkkannen
  • Capsulehouders
  • Glazen
  • Kop en schotel
  • Capsules
  • Pads