Mediamarkt Logo

Wat zijn mogelijke redenen dat de batterij van je iPhone snel leegloopt?

unknown description

Heb je het gevoel dat je iPhone sneller leeg raakt dan normaal? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Gebruik je apps die veel energie verbruiken, of staat je scherm misschien niet energiezuinig ingesteld? In dit artikel lees je alle mogelijke redenen van je snel leeglopende iPhone-batterij en wat je eraan kunt doen.

Je iPhone-batterij gaat leeg door bepaalde apps

Je iPhone-batterij gaat leeg door bepaalde apps

Een van de grootste boosdoeners bij het snel leeglopen van de batterij zijn apps. Vooral apps die veel internetdata, gps of camera gebruiken, slurpen energie. Denk bijvoorbeeld aan apps als TikTok, Instagram, Google Maps of Snapchat. Je kunt zien welke apps de meeste energie verbruiken door naar ‘Instellingen’ -> ‘Batterij’ te gaan. Daar zie je een overzicht van het batterijgebruik per app in de afgelopen 24 uur of 10 dagen. Probeer je apps altijd te sluiten als je ze niet meer gebruikt. Een andere tip om het energieverbruik te verminderen is het uitschakelen van pushmeldingen van apps die je minder interessant vindt.

De batterij van je iPhone gaat snel leeg door een fel scherm

Een andere grote energievreter is het scherm van je iPhone. Hoe helderder je scherm staat, hoe meer energie je verbruikt. Je kunt de helderheid van je scherm aanpassen door naar ‘Instellingen’ -> ‘Beeldscherm en helderheid’ te gaan. Daar kun je ook de automatische helderheid uitschakelen, want dit vraagt energie. Een lagere helderheid betekent een langere batterijduur.

Je kunt ook de tijd instellen voordat je scherm automatisch uitgaat als je je iPhone niet gebruikt. Dit doe je door naar ‘Instellingen’ -> ‘Beeldscherm en helderheid’ -> ‘Automatisch slot’ te gaan. Hoe korter deze tijd is, hoe meer energie je bespaart.

Extra tip: zet je beeldscherm op donkere modus

Extra tip: zet je beeldscherm op donkere modus

Wil je de batterij van je iPhone langer mee laten gaan? Zet je beeldscherm op donkere modus. Met name op iPhones met een oled-scherm bespaar je veel energie door de donkere modus te gebruiken. Alle iPhones vanaf de 12-serie hebben een oled-scherm, net als de iPhone 11 Pro, de iPhone XS en de iPhone X. De batterij van deze iPhones gaat ongeveer 30% langer mee in de donkere modus. Je schakelt deze simpel in door naar ‘Instellingen’ -> ‘Beeldscherm en helderheid’te gaan en dan op ‘Donker-weergave’ te klikken. Je ziet hier ook een balkje met ‘automatisch’ staan. Schuif dit naar rechts en stel in wanneer jouw iPhone automatisch naar de donkere modus schakelt.

De batterij gaat leeg door locatievoorzieningen

De batterij gaat leeg door locatievoorzieningen

Een andere oorzaak van een snel leeglopende batterij op je iPhone is het gebruik van locatievoorzieningen. Locatievoorzieningen zijn handig om je positie te bepalen, bijvoorbeeld voor Google Maps of Weeronline. Ze verbruiken alleen veel stroom, omdat je iPhone altijd contact moet maken met gps-satellieten, wifinetwerken en zendmasten. Sommige apps gebruiken locatievoorzieningen zelfs als je ze niet actief gebruikt, wat nog meer energie kost. Gelukkig kun je zelf bepalen welke apps toegang hebben tot je locatie en wanneer. Ga naar ‘Instellingen’ -> ‘Privacy’ > ‘Locatievoorzieningen’ en kies per app of je locatievoorzieningen altijd, nooit of alleen tijdens gebruik wilt inschakelen.

Je iPhone-batterij gaat snel leeg door automatisch verversen op de achtergrond

Een andere functie die veel energie kan verbruiken is het automatisch verversen van apps. Dit betekent dat apps automatisch worden bijgewerkt als er een nieuwe versie beschikbaar is in de App Store. Dit kan handig zijn om altijd de nieuwste functies en beveiligingsupdates te hebben, maar het kan ook veel data en energie kosten. Je kunt het automatisch verversen uitschakelen door via ‘Instellingen’ naar ‘iTunes en App Store’ te gaan. Daar kun je kiezen of je apps wilt verversen via mobiele data of alleen via wifi.

Laat je iPhone repareren bij MediaMarkt

Laat je iPhone repareren bij MediaMarkt

Een manier om je snel leeglopende iPhone van genoeg energie te voorzien, is door op veel verschillende plekken een iPhone-oplader neer te leggen. Helaas lost dit het probleem van de slechte batterij niet op. Soms is de enige oplossing om een nieuwe batterij in je iPhone te laten zetten. Dit kan met de garantie- en reparatieservice van MediaMarkt. Mocht daar blijken dat de batterij niet meer te maken is, dan zou je een nieuwe iPhone kunnen kopen.

Een nieuwe iPhone kopen

Bekijk ook onze refurbished iPhones

Een andere optie is om een refurbished iPhone te kopen. Een refurbished iPhone is een gebruikte iPhone die volledig is gecontroleerd, gereinigd en gerepareerd. Je krijgt dan een zo goed als nieuwe iPhone voor een lagere prijs. Bovendien draag je bij aan een duurzamere wereld, omdat je minder elektronisch afval produceert.

Bekijk soortgelijke artikelen