Mediamarkt Logo

De Oranje airfryer is online uitverkocht, maar nog wel beschikbaar in een groot deel van onze winkels!

Scheerapparaat kiezen: welk scheerapparaat past bij mij?

Nina18 MAART 2024

Type baardgroei: van lichte tot zware baard

Type baardgroei: van lichte tot zware baard - Images

Jouw type baardgroei bepaalt hoeveel scheerbladen, ook wel folie genoemd, of scheerkoppen je nodig hebt. Een lichte baardgroei herken je aan dunne en fijne haren. De baard is niet gelijkmatig en de dunne haren bevinden zich voornamelijk rondom je mond, op je kaaklijn en kin. Elke dag scheren is vaak niet nodig, dus je kunt uit de voeten met een eenvoudig scheerapparaat. Zo zijn 1 à 2 koppen of scheerbladen voldoende. Ook ideaal voor jonge beginners!

Zijn jouw baardharen zacht en wat dikker, dan heb je een gemiddelde baardgroei. Je baard groeit wat egaler over je kaken, maar is nog niet zo dichtbebost als bij een zware baard. Met een gemiddelde baardgroei kun je elk scheerapparaat kiezen, maar je hebt geen scheerapparaat nodig met een hoog vermogen. Heb je een zware baardgroei? Ga dan wel voor een krachtig scheerapparaat met een hoog vermogen en aanpasbare scheerstanden. Je herkent een zware baard aan de harde, stugge en dikke baardharen die je kaken volledig bedekken en doorgroeien in je hals.

Scheerapparaat voor de gevoelige huid

Scheerapparaat voor de gevoelige huid - Images

Heb jij snel last van een huidirritatie na het scheren? Dan heb je waarschijnlijk een gevoelige huid. Je huid is dun en reageert snel op warmte en kou. Een absolute must voor jouw gevoelige huid is nat scheren. Nat scheren wil zeggen: elektrisch scheren in combinatie met scheerschuim of -gel voor de gevoelige huid. Hierdoor worden je haren zachter én de messen glijden makkelijker over je gezicht. Met sommige scheerapparaten kun je letterlijk onder de douche. Check wel even of het scheerapparaat daarvoor geschikt is. Naast scheerapparaten voor onder de douche zijn er speciaal voor de gevoelige huid scheerapparaten met een roterende scheerkop. Deze volgen naadloos de lijnen van je gezicht, waardoor je huidirritaties voorkomt. Ga voor een scheerapparaat met verschillende scheerstanden, zodat je op de laagste stand kunt scheren om je huid te ontlasten.

Scheerapparaat voor de oudere huid

Scheerapparaat voor de oudere huid - Images

De huid van ouderen is vaak wat droger, stugger en minder elastisch. Hierdoor is de huid kwetsbaarder voor beschadigingen van buitenaf. Door plooien en rimpels in het gezicht is het extra opletten geblazen bij het scheren. Huidirritatie en wondjes liggen op de loer. We adviseren je een scheerapparaat te kiezen dat geschikt is voor de gevoelige huid. Je kunt het best nat scheren, zowel met scheerschuim of -gel, als onder de douche met een scheerapparaat dat daar geschikt voor is. Daarnaast kies je voor een scheerapparaat met roterende kop en ga je voor een lage stand op het scheerapparaat.

Wel of geen precisietrimmer?

Wel of geen precisietrimmer? - Images

Bij veel scheerapparaten krijg je handige accessoires, zoals een precisietrimmeropzetstuk. Met een precisietrimmer creëer je een eigen stijl en scheer je razendsnel een strakke baard. Een precisietrimmer werkt ook prima om je bakkebaarden, snor en nekharen mee bij te werken. Heb je een ultralichte baardgroei of ga je voor een volledig gladde look? Dan heb je geen precisietrimmer nodig.

Bekijk soortgelijke artikelen