MM logo red

AirPods Pro 1 vs AirPods Pro 2 vs AirPods 3: welke moet je kiezen?

Femke8 NOVEMBER 2023
unknown description

Op zoek naar draadloze oordopjes van Apple, maar weet je niet welke het beste bij je passen? Vergelijk de AirPods Pro 1, Pro 2 en de AirPods 3 en ontdek welke oordoppen voldoen aan jouw eisen en wensen. De grootste verschillen tussen de AirPods zijn de draagwijze en de aanwezigheid van ANC. De AirPods Pro draag je in-ear en hebben noise-cancelling. AirPods 3 draag je als earbuds, zonder ANC.

AirPods Pro 1, Pro 2 en AirPods 3: een gedetailleerde vergelijking

AirPods Pro 1, Pro 2 en AirPods 3: een gedetailleerde vergelijking

De eerste generatie AirPods verscheen eind 2019 op de markt en kreeg in 2022 een opvolger met de AirPods Pro 2. Tussendoor – in het najaar van 2021 – bracht Apple de AirPods 3 uit. Maar welke van deze 3 originele Apple oordopjes moet jij kiezen? We vergelijken het design, de accuduur, de kwaliteit van noise-cancelling, de mate van waterbestendigheid en de prijs van de 3 AirPods met elkaar.

EigendomAirPods Pro 1AirPods Pro 2AirPods 3
Draagwijze

In-ear

In-ear

Earbud

Chip

H1

H2

H1

Totale accuduur

28,5 uur

30 uur

25 uur

Noise cancellingBeschikbaarBeschikbaarNiet beschikbaar
WaterbestendigNiet beschikbaar

Kunnen tegen regen en zweet

Kunnen tegen regen en zweet

Hoe verschillen de AirPods Pro 1, Pro 2 en AirPods 3 qua design?

Hoe verschillen de AirPods Pro 1, Pro 2 en AirPods 3 qua design?

Als je de designs van de AirPods vergelijkt, valt direct op dat de AirPods Pro 1 en AirPods Pro 2 in-ear oordoppen zijn, terwijl de AirPods 3 gebruikmaken van earbuds. Over het algemeen zitten in-ear oordoppen dieper in je oor dan earbuds, waardoor je meer muziek, meer bastonen en minder omgevingsgeluid hoort. Wat verder opvalt is dat de steeltjes van de AirPods Pro 1 en Pro 2 korter zijn dan die van de AirPods 3. Zijn er dan helemaal geen overeenkomsten tussen de AirPods Pro van de 1ste en 2de generatie en de AirPods 3? Jawel. Alle oordoppen zijn namelijk alleen verkrijgbaar in de kleur wit.

Hoelang gaat de batterij van de verschillende AirPods mee?

De batterijduur van de AirPods bepaalt hoelang je de draadloze oordopjes gebruikt, zonder dat je ze aan de oplader hoeft te leggen. Hierbij is er onderscheid tussen de batterijduur van de oortjes en die van de oplaadcase. Tel deze bij elkaar op en je weet hoelang je naar een spotifylijst kunt luisteren of je favoriete podcastserie kunt bingen.

EigendomAirPods Pro 1AirPods Pro 2AirPods 3
Accuduur oordoppen

4,5 uur

6 uur

6 uur

Accuduur oplaadcase

24 uur

24 uur

19 uur

Totale accuduur

28,5 uur

30 uur

25 uur

Welke AirPods hebben noise-cancelling (ANC)?

Welke AirPods hebben noise-cancelling (ANC)?

De AirPods Pro 1 en 2 stop je dankzij de in-ear draagwijze diep in je oor en daardoor sluit het je beter af van alles wat er om je heen gebeurt. Daarnaast hebben deze oordopjes actieve noise-cancelling (ANC). Dit is een techniek die ervoor zorgt dat je geen ruis van buitenaf meer hoort. Ideaal als je bijvoorbeeld in een drukke trein zit of als je jezelf echt even goed wilt afsluiten van je omgeving. AirPods Pro 2 hebben een H2-chip van Apple. Dit is de opvolger van de H1-chip, die in de AirPods Pro 1 en AirPods 3 zit. De H2-chip is krachtiger dan zijn voorganger en filtert omgevingsgeluid daarom net iets beter. Daarnaast is de geluidsweergave mooier. Apple AirPods 3 hebben geen actieve noise-cancelling.

Zijn de AirPods waterbestendig?

De AirPods Pro 2 en AirPods 3 hebben een IPX4-certificering. Dit betekent dat deze oordoppen prima tegen een klein beetje water kunnen. Loop of fiets je door een pittige regenbui of zweet je veel tijdens het sporten? Geen enkel probleem voor de AirPods Pro 2 en de AirPods 3. Meer aanraking met water is echter minder wenselijk voor deze 2 Apple-oordoppen. Laat ze dus niet per ongeluk in de wasbak vallen tijdens het afwassen en ga ook niet met ze onder de douche staan. De AirPods Pro 1 kunnen helemaal niet tegen water. Mocht je deze oordoppen in hebben en het begint opeens te plenzen, dan kun je ze beter even uit je oren doen en veilig opbergen in de oplaadcase.

Verschillen de AirPods veel in prijs?

Verschillen de AirPods veel in prijs?

Als je de prijzen van de AirPods vergelijkt, zie je dat je het meeste betaalt voor de AirPods Pro 2. Hiervoor krijg je professionele Apple-oordoppen met een krachtige noice-cancelling en het mooiste geluid. Voor de AirPods 3 betaal je enkele tientjes minder dan voor de AirPods Pro 2. Als je noise-cancelling niet superbelangrijk vindt, zijn de AirPods 3 een van de betere op de markt. De AirPods Pro van de eerste generatie zijn in de loop der jaren in prijs gedaald, met name omdat deze oordoppen een opvolger hebben. Toch zijn dit nog heel krachtige en goede Apple-oordoppen, en dat voor een interessante prijs.

Conclusie: welke Apple AirPods passen bij jou?

Heb je al een idee welke Apple AirPods het beste aansluiten bij jouw wensenpakket? Hieronder adviseren we welke AirPods het best passen bij verschillende gebruikssituaties.

  • AirPods met noise-cancelling: AirPods Pro 1 of AirPods Pro 2
  • AirPods met de krachtigste noise-cancelling: AirPods Pro 2
  • Beste AirPods als je noise-cancelling niet nodig hebt: AirPods 3
  • AirPods met comfortabele pasvorm en goede geluidskwaliteit: AirPods 3
  • Beste AirPods tijdens het sporten: AirPods 3 of AirPods Pro 2
  • AirPods met de langste batterijduur: AirPods Pro 2
  • AirPods voor de laagste prijs: AirPods Pro 1

Bekijk soortgelijke artikelen