Mediamarkt Logo

Alles over smartphones

Met een smartphone heb je de wereld letterlijk en figuurlijk onder de duim. Je bent slechts één swipe verwijderd om in verbinding te staan met de rest van de wereld. Alles is mogelijk. Eén ding is zeker: de smartphone maakt zichzelf vliegensvlug onmisbaar in jouw leven.

Smartphones

Smartphones

De eerste smartphone ter wereld werd uitgebracht op 16 augustus 1994. Daar moet je je niet te veel bij voorstellen. Deze smartphone woog een halve kilo en met een beetje geluk hield de batterij het een uur uit. Dat is nu wel anders. De gemiddelde smartphone weegt zo’n 100 tot 200 gram en de batterij gaat urenlang – soms zelfs dagenlang – mee. En waar je met de eerste smartphone alleen kon e-mailen en faxen, zijn de mogelijkheden nu eindeloos. Bellen, appen, delen, liken, plannen, creëren, navigeren, organiseren ... Er zijn weinig dingen die een smartphone niet kan. Een smartphone is dus met recht een ‘slimme telefoon’ te noemen.

Je kunt kiezen uit wel duizenden verschillende modellen en merken. Het klassieke model heeft een groot, rechthoekig touchscreen, maar er zijn ook verschillende merken die experimenteren met het ontwerp. Een aantal smartphones van Xiaomi en OPPO hebben bijvoorbeeld een curved, oftewel gebogen, scherm. De Samsung Galaxy Z Flip en de Samsung Galaxy Z Fold zijn zelfs opvouwbaar. En dan zijn er ook nog ontelbaar veel kleuren om uit te kiezen. Ontdek en beslis zelf.

Bekijk alle smartphones

Wat wil jij weten over smartphones?

Er is veel te ontdekken in de wereld van smartphones. Dat begint bij de keuze of je voor een Android- of iOS-toestel gaat. Wat de beste keuze is, wordt bepaald door wat jij belangrijk vindt. Je vindt hieronder meer informatie over het verschil tussen deze twee besturingssystemen. Heb je gekozen voor een iPhone? We vertellen je wat je moet doen wanneer je de melding ‘Geheugen vol’ ziet.

iPhone-opslag vol

iPhone-opslag vol?

Niets zo frustrerend als de melding ‘geheugen vol’ wanneer je nét met je iPhone een foto of video wilt maken van een bijzonder moment.

Leeg je opslag met deze tips
Ios vs android price

iOS vs Android

Elke smartphone heeft een besturingssysteem: iOS of Android. Wil jij voor eens en altijd weten wat het verschil is tussen deze twee?

Lees meer over iOS vs. Android

Smartphone kopen?

Je weet het zeker: je wilt een nieuwe smartphone kopen. MediaMarkt biedt een ruim assortiment aan smartphones van verschillende merken. In onze collectie vind je niet alleen de ongekend populaire Samsung-smartphones en Apple iPhones, maar ook smartphones van andere kwaliteitsmerken zoals Motorola, Xiaomi en Oppo. Voor elk budget en doeleinde is er een smartphone die aansluit op jouw wensen. Houd je bijvoorbeeld van een scherpe prijs-kwaliteitverhouding? Ontdek dan onze Xiaomi-smartphones en Alcatel-smartphones.

Weet je niet waar te beginnen in je zoektocht naar een nieuwe smartphone? Een belangrijke eerste stap is bepalen of je kiest voor iOS of Android. Verder zijn je persoonlijke wensen zeer bepalend voor de keuze voor een nieuwe smartphone. Hoe groot mag het toestel zijn? Hoeveel geheugen heb je nodig? Simlockvrij of met abonnement? Welke kleur?

Het is niet gek als het je duizelt door het aantal mogelijkheden. Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze medewerkers in de winkel adviseren je graag. Ook vind je op onze website honderden betrouwbare en onafhankelijke reviews van onze klanten. Je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Ervaar het zelf.