Mediamarkt Logo

De 10 beste goedkope smartphones onder € 300

Wil je een goedkope smartphone kopen en zoek je de beste onder de € 300? Ook met dit budget heb je meer dan genoeg keus. Goedkope smartphones zijn over het algemeen wat trager dan de duurdere telefoons en ze hebben niet de allerbeste camera’s. Maar als je de telefoon alleen nodig hebt om te bellen, te appen, filmpjes te kijken en simpele spelletjes te spelen, red jij je prima met een budgettelefoon. Op deze pagina vind je de 5 beste smartphones onder de 300 euro en de 5 beste smartphones onder de 200 euro.

5 goedkope smartphones onder € 300


De Chinese Xiaomi Redmi Note 11 heeft een grote batterij waardoor de accu de hele dag meegaat en de telefoon binnen een uur weer helemaal oplaadt. Met de 50-megapixelcamera schiet je prima foto’s en video’s, die je via de bekende apps deelt met je vrienden. Het amoled-scherm is met 6.43 inch best groot. De telefoon heeft genoeg power voor mailen, appen en filmpjes kijken. Een simpele game spelen kan ook, voor het zwaardere gamewerk kun je beter een wat duurdere telefoon kiezen.

Zoek je een goedkope smartphone met een wat betere camera en snellere processor, dan is de Xiaomi Redmi Note 11S iets voor jou. Deze telefoon lijkt erg op de Xiaomi Redmi Note 11 maar heeft een 108-megapixelcamera, een groter werkgeheugen en door de hogere verversingssnelheid van 90 Hz een wat soepeler beeld. Bellen, mailen, series streamen en social media gebruiken, het kan allemaal met deze allround telefoon. Voor zware games is deze telefoon niet geschikt, daar heb je een wat duurdere smartphone voor nodig.

5 goedkope smartphones onder € 300

Wil je een net iets groter beeldscherm, kijk dan eens naar de Samsung Galaxy A13 5G, die heeft een scherm van 6.5 inch in full hd-kwaliteit. Deze smartphone heeft naast een selfiecamera maar liefst 4 camera’s aan de achterkant, waarmee je close-ups, panorama’s, macro’s en foto’s met de 50-megapixel-hoofdcamera schiet. Dankzij 5G deel je jouw beelden razendsnel en stream je content zonder haperingen. Door de krachtige 5.000 mAh-batterij gebruik je deze telefoon een dag lang zonder opnieuw op te hoeven laden. Deze telefoon kan lichte spelletjes aan, zoals Wordfeud.

Iets krachtiger is de Samsung Galaxy A23 5G 64 GB, die een snellere Snapdragon processor heeft. Hierdoor kan de telefoon ook de iets zwaardere apps zoals Spotify en YouTube aan. Deze smartphone heeft een 6.6-inch-scherm, 5G en een 5.000 mAh-batterij die de hele dag meegaat. Ook dit model heeft 4 camera’s aan de achterkant, waaronder een 5-megapixel-groothoekcamera. Hiermee leg je zonder problemen weidse landschappen of hoge gebouwen vast. Zoek je wat meer opslagruimte op je smartphone, kies dan de Samsung Galaxy A23 5G 128 GB.

5 goedkope smartphones onder € 200

De Alcatel 1 (2022) is een zeer betaalbare telefoon voor standaardgebruik. Deze 4G-smartphone heeft een opslagcapaciteit van 16 GB, die je makkelijk uit kunt breiden met een microSD-kaart tot maximaal 32 GB. Er kunnen 2 simkaarten in deze telefoon, ideaal als je met verschillende telefoonnummers wilt bellen. Met de 5-megapixelcamera maak je goede foto’s, die je op het 5- inch-beeldscherm bekijkt. Dankzij de 2.000 mAh-batterij gaat de accu ongeveer een dag mee. Wil je zwaardere apps gebruiken of gamen? Kies dan een wat duurdere telefoon.

Ook de Xiaomi Redmi A1 is een prima budgettelefoon. Deze goedkope smartphone draait op Android 12 Go, een lichte versie van Android, waardoor deze telefoon alleen geschikt is voor basisgebruik. De telefoon heeft een 8-megapixelcamera, een 6.52-inch-scherm en een geheugencapaciteit van 32 GB, die je kunt uitbreiden met een microSD-geheugenkaart. Door de grote batterij van 5.000 mAh gaat de accu lekker lang mee.

De 5 beste smartphones onder € 200

Een vergelijkbare telefoon is de TLC 305i. Deze smartphone heeft ook een 6.52-inch-scherm maar dan met hd+-resolutie. Met de 13-megapixelcamera schiet je prima foto’s en maak je video’s in full hd-kwaliteit. Het 32 GB-geheugen breid je met een microSD-geheugenkaart uit tot 512 GB. De 4.000 mAh-batterij gaat door de ingebouwde Smart Manager minder snel leeg.

In het rijtje beste telefoons onder de 200 euro mag Motorola niet ontbreken. De Motorola Moto G22 heeft een grote accu van 5.000 mAh en een groot 6.5- inch-lcd-scherm. Deze telefoon heeft een wat snellere processor en hogere verversingssnelheid, waardoor je zonder haperingen games speelt en naar je favoriete series kijkt. Het geheugen van 64 GB breid je met een microSD-kaart uit naar maximaal 1 TB. Daar passen alle foto’s op die je met de 4 camera’s op de achterkant maakt.

Samsung heeft ook een zeer betaalbare smartphone, de Samsung Galaxy A13. Deze telefoon heeft een 6.6-inch-lcd-scherm waarop je alles in full hd+-resolutie ziet. Het standaardgeheugen van 64 GB breid je met een microSD-geheugenkaart uit tot maximaal 1 TB. Aan de achterkant zitten 4 camera’s waaronder een ultragroothoek; de hoofdcamera maakt foto’s van maximaal 50 megapixels. Simpele spelletjes zijn voor deze smartphone geen enkel probleem. De 5.000 mAh-batterij gaat lang mee en is met de snellader in een mum van tijd weer opgeladen dankzij ‘fast charging’.

Meer weten over smartphones?