Mediamarkt Logo

10 telefoons met de beste camera

Ben jij op zoek naar een nieuwe smartphone en wil je vooral een goede camera? Dan wil je snel weten welke telefoons de beste camera hebben. Om je op weg te helpen in je zoektocht hebben wij 10 telefoons met topcamera’s voor je op een rij gezet. Zo kun jij snel de paden op, de lanen in met je nieuwe mobiel.

1. Apple iPhone 14 Pro Max

1. Apple iPhone 14 Pro Max - 1 TB

Met de Apple iPhone 14 Pro Max heb je een waanzinnige camera op zak. Dit paradepaardje uit de 14-serie met een 6.7-inch-oled-scherm, heeft 3 camera’s aan de voorkant en 1 aan de achterkant: een 48-megapixel-groothoekcamera, een 12-megapixel-ultragroothoekcamera, een 12-megapixel-telelens en een 12-megapixel-selfiecamera met autofocus. Ook in donkere lichtsituaties schiet je goed belichte foto’s dankzij de Night Modus. Video’s die door de speciale Actiemodus ook vanuit de hand stabiel zijn, schiet je in 4K-HDR-kwaliteit. Met een volle batterij stream je maximaal 25 uur non-stop. Een vol geheugen zul je niet snel krijgen door de 1 TB aan interne opslagcapaciteit.

Bekijk de iPhone 14 Pro Max

2. Apple iPhone 14 Pro

2. Apple iPhone 14 Pro - 256 GB

De Apple iPhone 14 Pro is met zijn 6.1-inch-oled-scherm een tikkie kleiner dan zijn grote broer, de Pro Max. Nog een verschil is dat de batterij net wat minder lang meegaat: je kunt met een volle batterij maximaal 20 uur non-stop streamen. Net als de 14 Pro Max heeft deze telefoon een 48-megapixel-groothoekcamera, een 12-megapixel-ultragroothoekcamera, een 12-megapixel-telelens aan de voorkant en een 12-megapixel-selfiecamera met autofocus aan de achterkant. Daar leg je ook in donkere omstandigheden alles haarscherp mee vast. Met zoveel megapixels kun je ook nog eens behoorlijk croppen, zonder detailverlies. Zie hier maar eens onscherpe foto’s mee te maken.

Bekijk de Apple iPhone 14 Pro

3. Samsung Galaxy S23 5G

3. Samsung Galaxy S23

Nog zo’n high-end telefoon is de Samsung Galaxy S23. Deze smartphone heeft een 6.1-inch-display dat kras- en stootbestendig is. Dit scherm heeft een Full HD-resolutie en Dynamic AMOLED 2X-technologie, hierdoor zie jij al jouw foto’s, video’s, games of apps in de juiste kleuren. De Galaxy S23 heeft 4 camera’s: achterop een camerasysteem met 50, 12 en 10 megapixel en voorop een 12-megapixel-selfiecamera. Ook in donkere ruimtes schiet jij fantastische foto’s en video’s door middel van de functie: Nightography. Hiermee leg jij de foto’s en 8K-video’s vast die jij kan delen met jouw vrienden, familie of socials.

Bekijk de Samsung Galaxy S23

4. Apple iPhone 14 Plus

4. Apple iPhone 14 Plus – 512 GB

Net zo groot als de 14 Pro Max is de Apple iPhone 14 Plus. Op het 6.7-inch-oled-scherm zie je precies wat je doet. De 14 Plus heeft 2 camera’s aan de voorkant: een 12 megapixel-hoofdcamera en een 12-megapixel-ultragroothoekcamera. Selfies schiet je met de 12-megapixelcamera die aan de achterkant zit. Video’s opnemen tijdens een hobbelige trip? Je filmt ze dankzij de Stabilisatie-modus zonder schokken in 4K-kwaliteit. Met een volle batterij deel je ze maximaal 20 uur non-stop met de wereld.

Bekijk de Apple iPhone 14 Plus

5. Apple iPhone 14

5. Apple iPhone 14 – 256 GB

Een tikkie kleiner is de Apple iPhone 14 die met zijn 6.1-inch-oled-scherm net zo groot is als de 14 Pro. Deze telefoon heeft een 12-megapixel-groothoekcamera en 12-megapixel-ultragroothoekcamera aan de voorkant. Aan de achterkant zit een 12-megapixel-selfiecamera waar je dankzij de Autofocus ook in de schemer gegarandeerd scherpe foto’s mee maakt. Steady filmpjes schiet je in de Actiemodus, ook als je in een boot over de golven stuitert. Wil je het hele avontuur streamen, dan heb je met een volle batterij maximaal 16 uur de tijd om je belevenissen met je vrienden te delen.

Bekijk de Apple iPhone 14

6. Xiaomi 12T Pro Zwart

6. Xiaomi 12T Pro Zwart – 256 GB

Razendsnel is de Xiaomi 12T Pro, die met zijn grote 6.67-inch-amoled-scherm erg geschikt is voor fotobewerking. Meerdere apps tegelijk gebruiken is geen probleem voor deze telefoon, dankzij de krachtige processor. Deze smartphone heeft een 200-megapixel-hoofdcamera, 8-megapixel-groothoekcamera en een 2-megapixel-macrocamera aan de voorkant. Aan de achterkant vind je een 20-megapixel-selfiecamera. Vooral de hoofdcamera maakt erg scherpe foto’s met een mooie scherptediepte dankzij de grote sensor. Video’s, die er door beeldstabilisatie lekker steady uitzien, film je in 4K- of zelfs 8K-kwaliteit.

Bekijk de Xiaomi 12T Pro Zwart

7. Oppo Find X5 Pro

7. Oppo Find X5 Pro - 256 GB

Hij is misschien wat duurder dan je zou verwachten van Oppo, maar met deze smartphone haal je wel echt geweldige camera’s in huis. Deze smartphone heeft een 6.7-inch-amoled-beeldscherm in Quad HD-kwaliteit. Met de 5000 mAh-accu kun je de hele dag vooruit zonder extra op te laden. Dit toestel heeft 4 Hasselblad-camera’s: een 50 megapixel-hoofdcamera, 50-megapixel-groothoekcamera en 13-megapixel-telecamera, en een 32-megapixel-selfiecamera. Dankzij de Nachtmodus presteren deze camera’s ook in het donker erg goed.

Bekijk de Oppo Find X5 Pro

8. Apple iPhone 13 Mini

8. Apple iPhone 13 Mini - 256 GB

Met een oled-beeldscherm van 5.4-inch is de Apple iPhone 13 Mini wat kleiner dan de iPhone 13, terwijl hij dezelfde functies in huis heeft. Aan de voorkant vind je een 12-megapixel-dual-camerasysteem: een groothoek- en ultragroothoekcamera waarmee je haarscherpe foto’s maakt. Knappe foto’s van jezelf schiet je met de 12-megapixelcamera aan de achterkant. Deze TrueDepth-selfiecamera zit in de notch op het scherm. Het camerasysteem is voorzien van beeldstabilisatie en Cinematic Mode-foto-effecten waardoor je video’s in 4K-Dolby-HDR-bioscoopkwaliteit opneemt. De night Mode zorgt ervoor dat je beelden ook in het donker lukken.

Bekijk de Apple iPhone 13 mini

9. Samsung Galaxy S22 Plus

9. Samsung Galaxy S22 Plus - 256 GB

Heel goede camera’s tref je ook aan in de Samsung Galaxy S22 Plus, net als de S22 Ultra een high-end telefoon van Samsung. Deze smartphone heeft een 6.6-inch-full-hd-amoled-scherm met een hoge verversingssnelheid. Het toestel heeft 3 camera’s aan de voorkant: een 50-megapixel-hoofdcamera, 12-megapixel-groothoeklens, en een 10-megapixel-telelens. Met de 10-megapixel-selfiecamera maak je lekker scherpe kiekjes van jezelf. Fotograferen bij weinig licht is geen probleem voor deze telefoon dankzij Nightography. Filmen kan in 4K- of 8K-kwaliteit. Bij normaal gebruik gaat een volle accu een dag mee.

Bekijk de Samsung Galaxy S22 Plus

10. Samsung Galaxy Z Fold4 5G

10. Samsung Galaxy Z Fold4 5G - 512 GB

De opvouwbare Samsung Galaxy Z Fold4 heeft twee amoled-beeldschermen: een van 7.6 inch en een van 6.2 inch. Het grootste scherm zie je als je de telefoon openklapt. Aan de voorkant zitten 3 camera’s: een 50-megapixelcamera met groothoeklens, een 12-megapixelcamera met ultragroothoeklens en een 10-megapixelcamera met telelens. Selfies maak je met de dual-camera van 4 en van 10 megapixels, waarvan er een onder het scherm zit verstopt. Ook in de avond of nacht maak je goed belichte foto’s dankzij de Nightmode-functie. De accu gaat met gemak de hele dag mee. Bijkomend voordeel van deze vouwtelefoon is dat hij makkelijk in je broekzak past.

Bekijk de Samsung Galaxy Z Fold4 5G

Meer weten over smartphones?

Meer weten over smartphones?

Zit je iPhone-opslag vol of wil je nou eindelijk het verschil tussen Android en iOS wel eens weten? Op onze smartphone-pagina lees je allerlei handige tips, weetjes en artikelen over mobiele telefoons.

Alles over smartphones
Bekijk soortgelijke artikelen