Mediamarkt Logo

Hoe kies je een deurbel?

unknown description

Een goede deurbel is onmisbaar voor elke woning. Als er bezoek voor de deur staat, wil je dat natuurlijk direct weten. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk dan een alleen een geluidssignaal. Zo kun je de bezoeker zien en ermee communiceren. In dit artikel vertellen we meer over een slimme deurbel (zoals de bekende Ring-deurbel), videodeurbel en intercom-deurbel en ontdek je welke bij je past.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een deurbel?

Als je een deurbel kiest voor je woning zijn het volume en het geluid belangrijk. Daarnaast is het goed om na te gaan welke specificaties voor jou relevant zijn. Wil je de bezoeker zien? Wil je ermee kunnen praten? En op welke plekken in huis wil je de bel horen? En niet te vergeten: het design. Bij MediaMarkt kies je uit deurbellen met diverse specificaties en uitstralingen.

Heb ik een slimme deurbel nodig?

Heb ik een slimme deurbel nodig?

De ‘gewone’ deurbel maakt steeds vaker plaats voor een slimme deurbel. Dat is een deurbel die verbonden is met het internet, waardoor je geniet van extra functies. Verbind je slimme deurbel met andere apparaten, zoals je mobiele telefoon en krijg een melding als iemand aanbelt. Handig als je niet thuis bent. Ook communiceer je via een app met de persoon die voor je deur staat. Een extra slimme beveiliging dus. Een slimme deurbel is vaak voorzien van een ingebouwde camera. De Ring-deurbel is een populaire variant. Die heeft een scherpe camera met een grote kijkhoek, de optie om video-opnames te maken en sensoren die al een melding geven voordat er wordt aangebeld.

Heb ik een videodeurbel nodig?

Heb ik een videodeurbel nodig?

Een videodeurbel is een deurbel met een ingebouwde camera. Hiermee kan je de bezoeker zien en ermee praten. Handig als je niemand verwacht en extra veilig voor ongewenst bezoek. Spreekt dit jou aan? Neem een kijkje in ons assortiment van videodeurbellen en andere smarthome-producten.

Kan ik praten via de deurbel?

Kan ik praten via de deurbel?

Om te kunnen praten via de deurbel heb je een exemplaar intercom-functie nodig. Veel moderne deurbellen met ingebouwde camera's hebben standaard een intercomfunctie, waarmee je kunt praten met mensen die aanbellen. Dit zorgt voor extra gemak en beveiliging. Bij sommige deurbellen kan dat zelfs via een app, ook wanneer je niet thuis bent. Bij het kiezen van een nieuwe bel is het belangrijk om te controleren of deze specifiek de intercomfunctie heeft.

Hoe sluit ik een (draadloze) deurbel aan?

De aansluiting van je deurbel is afhankelijk van het type dat je hebt. Heb je een bedrade deurbel of draadloze deurbel? Hieronder staan de algemene stappen per type. Raadpleeg ook altijd de handleiding van je deurbel.

Bedrade deurbel:

  1. Schakel de stroom naar de deurbel uit voordat je begint met de installatie.
  2. Verwijder eventueel de oude deurbel.
  3. Monteer de nieuwe deurbel op de gewenste plek.
  4. Sluit de draden van de deurbel aan op de overeenkomstige draden die uit de muur komen. Dit zijn meestal twee draden: één voor de deurbelknop en één voor de transformator.
  5. Monteer de deurbelknop bij de voordeur.
  6. Schakel de stroom in en test de deurbel om ervoor te zorgen dat deze goed is geïnstalleerd.

Draadloze deurbel:

  1. Als de deurbel op batterijen werkt, plaats dan de benodigde batterijen in de deurbel en ontvanger.
  2. Bevestig de deurbel op de gewenste plek bij de voordeur.
  3. Plaats de ontvanger op de gewenste plek in huis, binnen het bereik van de deurbel.
  4. Synchroniseer de deurbel en ontvanger met elkaar. Check hiervoor de instructies in de handleiding.

Druk op de deurbelknop en test of de ontvanger het signaal oppikt.

Bekijk soortgelijke artikelen