Mediamarkt Logo

Wat zijn de beste luchtbevochtigers?

unknown description

Met een luchtbevochtiger breng je het klimaat in je huis op orde. Dit apparaat zorgt voor een gezonde hoeveelheid luchtvochtigheid in een ruimte. Maar welke luchtbevochtiger is de beste voor jou? In dit artikel lees je waar je op moet letten als je de stilste luchtbevochtiger wilt, vind je de beste luchtbevochtiger voor in een slaapkamer en ontdek je de meest babyvriendelijke luchtbevochtiger.

Hiervoor heb je een luchtbevochtiger nodig

Hiervoor heb je een luchtbevochtiger nodig

Met een luchtbevochtiger houd je de luchtvochtigheid van een ruimte in je huis op peil. Een lage luchtvochtigheid is niet gezond voor je. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van geïrriteerde ogen, hoofdpijn en een droge huid. Een luchtbevochtiger zorgt voor een gezonde hoeveelheid vocht in een ruimte en voorkomt zo gezondheidsklachten.

Hoe kies je de beste luchtbevochtiger voor jou?

Welke luchtbevochtiger het beste bij je past, hangt onder meer af van je budget en de grootte van de ruimte.Een te kleine luchtbevochtiger kan de lucht niet voldoende bevochtigen, terwijl een te grote luchtbevochtiger te veel vocht afgeeft, wat zorgt voor schimmelvorming of bacteriegroei. Kijk goed bij de productspecificatie van een luchtbevochtiger hoeveel kubieke meter ze bevochtigen. Daarnaast kan het geluidsniveau van een luchtbevochtiger meespelen. Zeker als je het apparaat in de slaapkamer zet, wil je dat hij weinig geluid maakt. Tot slot kan het energieverbruik van een luchtbevochtiger een rol spelen in je keuze en is het soort luchtbevochtiger van belang.

Deze soorten luchtbevochtigers zijn er

Deze soorten luchtbevochtigers zijn er

Er zijn 3 soorten luchtbevochtigers. De eerste soort maakt gebruik van een verdampingtechniek om de luchtvochtigheid te regelen. Deze soort luchtbevochtigers worden evaporators genoemd en blazen lucht door een filter dat continu in een koudwaterreservoir staat. Een tweede soort luchtbevochtigers werkt via verdampers. Deze verwarmen water juist eerst en laten dit vervolgens afkoelen voordat het de ruimte ingaat. Deze zogenaamde stoomluchtbevochtigers worden elektrisch aangedreven. De derde soort zijn ultrasone luchtbevochtigers. Deze werken met trilplaatjes die het vocht in het apparaat omzetten tot een heel fijne nevel (een soort mist). Via een ventilator wordt dit de ruimte ingeblazen.

Hoe vind je de beste stille luchtbevochtiger?

Sommige luchtbevochtigers kunnen best wat geluid produceren. In sommige ruimtes is dit niet zo’n groot probleem, maar bijvoorbeeld op je slaapkamer is het fijn om een zo’n stil mogelijke luchtbevochtiger te hebben. In de productspecificaties check je het aantal decibels van een luchtbevochtiger. Wanneer er staat dat een luchtbevochtiger minder dan 30 decibel produceert, kun je ervan uitgaan dat het apparaat stil genoeg is. Daarnaast beschikken de meeste luchtbevochtigers over een stille slaapstand.

Wat is belangrijk voor een luchtbevochtiger op de babykamer

Wat is belangrijk voor een luchtbevochtiger op de babykamer

Baby’s of kleine kinderen krijgen vaak net iets vaker last van een droge huid of een verstopte neus. Daarom is het goed om een luchtbevochtiger in de kinderkamer te plaatsen. Omdat je niet wilt dat je baby zich bezeert aan de luchtbevochtiger, past een exemplaar die werkt met koud water en zonder stoom het beste in een babykamer. Daarnaast wil je een luchtbevochtiger die zo min mogelijk geluid maakt, zodat je baby ongestoord kan doorslapen.

Zo kies je de beste stoomluchtbevochtiger

Stoomluchtbevochtigers verwarmen water, waardoor damp ontstaat. Deze damp zorgt voor de bevochtiging van een ruimte. De beste stoomluchtbevochtigers maken de stoomdeeltjes zo klein mogelijk, zodat je ze niet ziet maar je wel de gezondheidsvoordelen merkt. De beste stoomluchtbevochtigers hebben een sensor die automatisch de luchtvochtigheid in de kamer in de gaten houdt en aanpast als dat nodig is.

De beste luchtbevochtiger voor in de slaapkamer

De beste luchtbevochtiger voor in de slaapkamer

In de slaapkamer wil je een zo stil mogelijke luchtbevochtiger, zodat je niet midden in de nacht wakker wordt gemaakt. Zoek je een luchtbevochtiger voor in je slaapkamer? Kies er dan een met weinig decibels of controleer of er een speciale slaapstand op de luchtbevochtiger zit. In deze modus branden geen lampjes en is het geluidsniveau tot een minimum beperkt, waardoor je op een stille en gezonde manier in slaap valt.

Bekijk soortgelijke artikelen