Mediamarkt Logo

Grand Theft Auto VI

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

© Rockstar Games

In dit artikel zetten wij al het nieuws over de verschillende GTA’s op een rijtje, inclusief GTA VI. GTA VI zal in 2025 verschijnen. Lees hier meer over de opvolger van GTA V en bekijk de trailer voor een voorproefje.

GTA VI geruchten: locatie en personages

GTA VI geruchten: locatie en personages
Bron: Gamesradar

GTA VI zal in 2025 verschijnen voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X/S. De nieuwe GTA-game speelt zich af in Miami (Vice City), met toegang tot veel buitengebieden. De hoofdpersonages zijn dit keer een man en vrouw, genaamd Jason en Lucia. Net als in GTA V wissel je waarschijnlijk tussen de verschillende personages in de game.

GTA Vice City, een oudere game, speelt zich af in de jaren 80. Er is een kans dat GTA VI zich in het heden zal afspelen. Er wordt verwacht dat de map minimaal tweemaal zo groot zal zijn als die van GTA V. Daarnaast wordt beweerd dat het weer realistischer zal zijn. Zo zou het niet altijd zonnig zijn, maar kan het ook stormen – met alle gevolgen van dien. Wat van deze geruchten waar is, zal nog moeten blijken. In de tussentijd zullen we ons moeten vermaken met andere (GTA-)games. Hieronder zullen we de vorige delen nog even op een rijtje zetten.

Bekijk alle GTA-games

GTA V

Rockstar heeft in 2013 GTA V uitgebracht. Na de release van de PS5 heeft Rockstar in 2022 deze game ook voor deze console laten ontwikkelen. De graphics zijn verbeterd en het spel verloopt soepeler. In GTA V heb je de keuze uit drie karakters: Michael De Santa, Franklin Clinton en Trevor Philips. Tijdens het spelen wissel je tussen deze personages en voltooi je missies.

Bekijk GTA V voor de PS5

GTA IV

In 2008 is GTA IV uitgebracht. Deze game speelt zich af in Liberty City, een stad die gebaseerd is op New York. Dit is overigens niet dezelfde Liberty City uit GTA Liberty City Stories. In GTA IV speel je als Niko Bellic, een oorlogsveteraan uit Servië. Hij verhuist naar Liberty City om zijn leven te beteren, maar dat pakt iets anders uit. Hij leert via zijn neef Roman mensen kennen die een negatieve invloed op hem hebben. Hierdoor komt Niko terecht in de criminele wereld. Door middel van missies probeer je Niko verder te helpen.

GTA III

GTA III

In GTA III speel je als Claude. Deze game biedt vanaf het eerste moment al veel actie: met je vriendin (Catalina) overval je een bank. Tijdens het vluchten word je neergeschoten door je vriendin en word je later door de politie opgepakt. Terwijl je vervoerd wordt, worden de politiewagens vastgereden op de brug en houdt een groep Colombiaanse mannen van het kartel de politie onder schot, zodat je kunt ontsnappen. Door middel van een bom op de brug wordt Portland van Liberty City gescheiden. Vanaf dat moment ga je met 8 Ball, een van de andere ontsnapte gevangenen, mee. Het hoofddoel in het spel is Catalina vinden en wraak nemen.

GTA Vice City

GTA Vice City

GTA Vice City speelt zich af in de jaren 80 in een stad die is gebaseerd op Miami. In deze game probeer je als Tommy Vercetti de ladder op te klimmen in de onderwereld. De omgeving is een heel levende stad, maar er zijn ook stranden en palmbomen te vinden.

GTA San Andreas

GTA San Andreas

GTA San Andreas speelt zich af in de jaren 90 in Los Santos, San Andreas, een stad die kampt met veel drugsproblemen, corruptie en criminele bendes. Na 5 jaar keert Carl Johnson terug naar huis. Carls moeder is vermoord en zijn familie is uit elkaar gevallen. Carl wordt geframed voor moord door een paar corrupte agenten. Hierdoor wordt hij gedwongen om door de staat te reizen, met als doel de macht in San Andreas over te nemen en zijn familie te redden.

In 2021 zijn GTA III, Vice City en San Andreas gebundeld en opnieuw uitgebracht voor de PS4, Xbox One en Nintendo Switch. Deze games worden ook wel als een trilogie gezien.

GTA II

GTA II

GTA II is in 1999 uitgebracht en heeft een top-down-perspectief. In deze game gaan 7 bendes de strijd met elkaar aan en is het de bedoeling dat jij de macht overneemt. Je hebt hier niet alleen te maken met de politie, maar ook met de FBI en het leger.

Bekijk soortgelijke artikelen