Geruchten: alles over de Nintendo Switch 2

unknown description

De Nintendo Switch is een populaire gameconsole die al bijna 7 jaar op de markt is. Er doen dan ook verhalen de ronde dat Nintendo bezig is met een opvolger. In dit artikel houden we je hiervan op de hoogte. Let op: deze informatie is niet officieel bevestigd door Nintendo.

Wat is de Nintendo Switch 2?

Wat is de Nintendo Switch 2?

De Nintendo Switch 2 zou de opvolger moeten worden van de Nintendo Switch. Deze console kent in de loop der jaren wel een paar varianten, zoals de Nintendo Switch Lite of de Nintendo Switch OLED, maar een duidelijke nieuwe Switch-console is er (nog) niet. Volgens nog onbevestigde berichten moet de Nintendo Switch 2 onder meer een sterkere grafische kaart en processor krijgen.

Wanneer komt de Nintendo Switch 2 uit?

Ondanks de hardnekkige geruchten is het nog niet bekend of de Nintendo Switch 2 uitkomt, laat staan wanneer deze splinternieuwe console dan op de markt zou verschijnen. Volgens de laatste geruchten mikt Nintendo op een release in september 2024 en komt in maart de officiële aankondiging van de Nintendo Switch 2. Het is ook niet ondenkbaar dat die aankondiging eerder komt, bijvoorbeeld tijdens het traditionele Nintendo Direct-evenement in januari.

Welke games zijn er voor de Nintendo Switch?

Wat is Nintendo Switch Online?

Een belangrijk onderdeel van het succes van de Switch is Nintendo Switch Online. Dit is de onlinedienst van Nintendo waarmee je via het web tegen andere Switch-bezitters gamet, spellen automatisch opslaat in de cloud en klassieke Nintendo-games herbeleeft. Volgens geruchten wil Nintendo speciaal iemand in dienst nemen die Nintendo Switch Online kan overzetten naar een nieuwe console. Dit versterkt het vermoeden dat het echt gaat om een nieuwe console en niet om een nieuwe variant van de huidige Nintendo Switch.

Extra features voor de Nintendo Switch

Extra features voor de Nintendo Switch

Volgens de geruchten gaan games op de nieuwste Nintendo Switch er nog beter uitzien en sneller werken. De console zou namelijk een nieuwe, krachtigere videokaart en processor krijgen. Met deze update wordt de Switch 2 net zo snel als de PlayStation 5 en de Xbox Series X, als we de verhalen mogen geloven. Daarnaast zou Nintendo zijn controllers verbeteren. De huidige Joy-Cons blijven nog weleens hangen of reageren op den duur slecht. Die problemen moeten voorgoed verleden tijd zijn met de nieuwe Nintendo Switch. Nog een spannend gerucht: Nintendo zou bezig zijn met camera’s in de Switch-controllers, wat zou wijzen op plannen met augmented reality. Hier is verder nog niets over bekend.

Bekijk soortgelijke artikelen