Mediamarkt Logo

De beste PlayStation 5-accessoires

Julia22 APRIL 2024
unknown description

De PlayStation 5 is een van de meest veelzijdige gameconsoles. Met de beste accessoires haal je het meeste gameplezier uit de PS5. Wat die beste PlayStation 5-accessoires zijn, lees je in dit artikel.

Wat zijn de beste accessoires voor je PlayStation 5?

Wat zijn de beste accessoires voor je PlayStation 5?

Met de beste PlayStation-accessoires haal je nog meer plezier uit de PS5-console en game je met nog meer gemak. Zo valt of staat een fijne game-ervaring met een goede monitor die de prestaties van een PS5 aankan, en met de beste PS5-controllers die precies kunnen uitvoeren wat jij in je vingers hebt. Er is weinig zo frustrerend als een slecht opgeladen controller, dus is een goed oplaadstation belangrijk. Daarnaast is ergonomisch zitten tijdens het gamen op je PlayStation 5 is ook niet onbelangrijk en voor de leukste multiplayer-ervaring is een goede headset heel belangrijk. En: hoe meer spellen, hoe meer vreugd. Maar hier zijn wel een goede HDMI-kabel en een krachtige SSD voor nodig, zeker als je de PlayStation VR2 gebruikt om te gamen. We hebben de beste PS5-accessoires voor je op een rij gezet.

De beste monitor voor je PS5

De beste PlayStation 5-monitoren van 2024-preview

De beste monitor voor de PlayStation 5 voldoet aan een paar specifieke eisen om jou de ultieme game-ervaring te bieden. Zo moet de monitor een hoge resolutie hebben, bij voorkeur 4K, om optimaal te genieten van de indrukwekkende grafische games die je speelt op een PS5. Daarnaast heeft een goede PS5-monitor een hoge verversingssnelheid van 120 Hz of hoger, zodat de beelden vloeiend op je beeld verschijnen, zonder haperingen.

De beste PS5-controllers

De beste PS5-controllers

De beste PlayStation-controller ligt fijn en ergonomisch in de hand. Alleen met zo’n controller game je prettig, ook als je een paar uur lang achter elkaar speelt. Verder hangt de definitie voor beste PS5-controller sterk af van je eigen wensen en voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld een draadloze controller? Dan is het ook slim om een goed oplaadstation erbij te nemen, zodat je controllers snel zijn opgeladen en je nooit met een lege batterij zit. Om het risico op een lege accu helemaal niet te lopen, kies je een bedrade controller.

De beste gamestoel voor je PlayStation 5

De beste gamestoel voor je PlayStation 5

Een goede gamestoel voor de PlayStation 5 is ergonomisch ontworpen en biedt comfort en ondersteuning tijdens lange speelsessies. De beste PS5-gamestoel heeft verstelbare armleuningen en is ook in hoogte verstelbaar, zodat je altijd comfortabel en stabiel zit. Daarnaast moet het design van de gamestoel natuurlijk passen bij de rest van je gamekamer.

De beste headset voor je PS5

De beste headset voor je PS5

Een goede gaming-headset voor de PlayStation 5 voldoet aan verschillende criteria. Allereerst moet hij makkelijk koppelen met de console, via een kabel of draadloos via bluetooth. Verder is een goede geluidskwaliteit essentieel voor de beste game-ervaring en zorgt een goede ingebouwde microfoon van hoge kwaliteit voor duidelijke communicatie met teamgenoten tijdens een spannende multiplayergame. Comfort is ook belangrijk. Zo heeft de beste headset zachte oorkussens en een verstelbare hoofdband, voor langdurig gebruik zonder ongemak.

De beste HDMI-kabel voor je PS5-console

De beste HDMI-kabel voor je PS5-console

Met een goede HDMI-kabel voor de PlayStation 5 profiteer je van de optimale prestaties die een PS5 levert. De beste HDMI-kabel ondersteunt 4K-resolutie met HDR (High Dynamic Range), wat zorgt voor levendige en realistische beelden. Daarnaast heeft de kabel een hoge overdrachtssnelheid voor een soepele gameplay, wat vooral nodig is bij grote grafische PS5-games of als je gamet met de PlayStation VR2-bril.

De beste SSD voor je PS5

Wat is de beste SSD van 2024?-preview

Om de interne opslag op je PlayStation 5 uit te kunnen breiden, heb je een goede externe SSD (Solid State Drive) nodig. Deze beste SSD voor een PS5 heeft tussen de 250 GB en 8 TB opslag en een minimale leessnelheid van 5500 MB per seconde. Daarnaast mag de hoogte van de SSD niet hoger zijn dan 11,25 millimeter, anders past het station niet in de PlayStation.

Bekijk soortgelijke artikelen