MM logo red

Wat doe je als de batterij van je smartphone niet of heel traag oplaadt?

Roel6 FEBRUARI 2024
unknown description

Voor veel mensen is de smartphone haast onmisbaar in het dagelijks leven. Het is dan ook vervelend als de batterij van je iPhone of Samsung niet meer oplaadt, of als het lang duurt voordat je batterij weer in het groen zit. Ontdek de mogelijke oorzaken en wat je kunt doen om dit probleem op te lossen. Lees ook wat je moet doen als je smartphone snel leegloopt.

Dit doe je als de batterij van je smartphone niet of langzaam oplaadt

Dit doe je als de batterij van je smartphone niet of langzaam oplaadt

Gebruik de volgende trucs om te controleren waar het aan ligt dat de batterij van je smartphone niet meer oplaadt of snel leegloopt:

  • Controleer of een andere oplader het wel doet op je smartphone.
  • Verwijder vuil uit de oplaadpoort.

Probeer een andere oplader

Probeer een andere oplader

Soms is de smartphone niet het probleem, maar ligt het aan je oplader. Een snelle manier om dit te testen is het gebruiken van een andere oplader. Als het aan je oplader ligt zou de batterij van je smartphone weer als vanouds moeten opladen. Probeer ook een andere smartphone op te laden met jouw oplader. Als deze telefoon ook niet of slecht oplaadt, dan is je oplader het probleem. Een nieuwe oplader kopen is een stuk goedkoper dan het vervangen of repareren van je batterij. Het is dan ook zeker de moeite waard om een kapotte oplader volledig uit te sluiten voordat je een nieuwe telefoon koopt of je batterij laat vervangen.

Maak je oplaadpoort schoon

De kans is aanwezig dat er vuil in de aansluiting van je telefoon zit waardoor de oplader geen goede verbinding kan maken. Dit kun je oplossen door de USB-C- of Lightning-poort schoon te maken met behulp van perslucht. Mocht dit niet werken, dan kun je een dun voorwerp, zoals een tandenstoker, gebruiken om het vuil voorzichtig te verwijderen uit de poort. Heeft al het bovenstaande niet het gewenste effect? Overweeg dan het aanschaffen van een draadloze oplader. De nieuwere modellen iPhone en Samsung-telefoons kunnen worden opgeladen door middel van opladers die via de rug van het toestel contact maken met de batterij. Zo omzeil je de kabelaansluiting en vermijd je de kosten voor een nieuwe batterij.

De batterij van je smartphone loopt snel leeg, hoe kan dat?

De batterij van je smartphone loopt snel leeg, hoe kan dat?

Een ander vervelend probleem met de accu van je smartphone is als hij heel snel leegloopt. In sommige gevallen ligt het aan het gebruik van bepaalde apps op je smartphone, zoals apps die veel data of je camera gebruiken. Ook de helderheid van je scherm kan een grote invloed hebben op de batterijduur: hoe hoger je de helderheid van je scherm hebt staan, hoe sneller de batterij leegloopt. Als je smartphone al iets ouder is kan het ook zo zijn dat de batterij simpelweg versleten is. Een kortetermijnoplossing: koop een powerbank. Hiermee laad je jouw smartphone op zonder dat er een stopcontact in de buurt hoeft te zijn.

Bekijk soortgelijke artikelen