Mediamarkt Logo

Dit zijn de 5 beste koelkasten van 2024

unknown description

Op deze pagina vind je de 5 beste koelkasten volgens de experts van MediaMarkt. Daarnaast leer je waar je op moet letten als je de beste Amerikaanse, inbouw- en campingkoelkast wilt kopen en wat de beste koelkasten onder de 300 euro zijn.

1. Samsung RB34C670DSA/EF

1. Samsung RB34C670DSA/EF

De Samsung RB34C670DSA/EF is een koel-vriescombinatie. Het koelgedeelte van deze vrijstaande koelkast heeft een inhoud van 230 liter en is verdeeld over 4 koelschappen, 1 koellade voor versproducten en 3 deurvakken. Het vriesgedeelte heeft een inhoud van 114 liter en bestaat uit 3 ruime vriesvakken. Deze Samsung-koelkast heeft een sterke inverter-motor die weinig lawaai maakt, relatief weinig energie verbruikt en producten razendsnel koelt of invriest. Verbind de koelkast via wifi met je telefoon of tablet en je ziet in de Smartthings-app precies hoeveel energie je verbruikt. Met deze app profiteer je van de slimme AI-energiemodus, die herkent op welke momenten je de koelkast vaak gebruikt en hier het energieverbruik op aanpast.

2. Bosch KGE49AICA XXL

2. Bosch KGE49AICA XXL

De Bosch KGE49AICA XXL is een vrijstaande koel-vriescombinatie met een ruime inhoud van 419 liter. De klassiek vormgegeven koelkast in zilver past in elke keuken. De 2-deurs opstelling is aanpasbaar en biedt meer ruimte dan standaardkoelkasten. Binnenin is er heldere ledverlichting en een elektronisch bedieningspaneel voor temperatuurinstellingen en waarschuwingen. Het koelgedeelte heeft 5 plateaus, 4 deurvakken en 2 VitaFresh-koellades om producten vers te houden. Het vriesgedeelte heeft 3 vakken en een ruime BigBox-lade voor grote diepvrieswaren. Handige technologieën zoals LowFrost en SuperVriezen helpen energie besparen en voedsel langer vers te houden.

3. LG GBB61DSHMN DoorCooling+

3. LG GBB61DSHMN DoorCooling+

Houd je eten en drinken langer vers met de DoorCooling+-techniek op de LG GBB61DSHMN. Deze techniek zorgt voor snelle en gelijkmatige koeling in de koelkast. Deze vrijstaande koel-vriescombinatie van LG heeft een inhoud van 341 liter en je bedient hem heel makkelijk via het display op de deur of met de ThinQ-app. Het koelgedeelte van de koelkast bestaat uit 3 verstelbare planken en 2 vershoudlades met Moist Balance Crisper. Dit is een slim systeem van deksels met ventilatiegaatjes, waardoor het vochtniveau zo goed mogelijk blijft. Bewaar je groente, vlees en zuivel zo lang mogelijk met de LG GBB61DSHMN DoorCooling+.

4. Samsung koel-vriescombinatie RB36T602DB1

4. Samsung koel-vriescombinatie RB36T602DB1

Maak zo efficiënt mogelijk gebruik van je koel-vriescombinatie met de Samsung RB36T602DB1. Deze vrijstaande koelkast heeft SpaceMax-technologie, die ervoor zorgt dat je de inhoud (koelgedeelte is 251 liter, de vrieskast telt 114 liter) zo goed mogelijk gebruikt. Het koelvak is slim ingedeeld met 4 planken en een ruime lade. In de deur kun je eenvoudig hoge flessen of pakken kwijt, want de 3 deurvakken zijn extra breed en hoog gemaakt. Druk op de Power Cool-knop en koel je boodschappen extra snel. Zelf ijs maken? Met de Power Freeze-functie bevriezen de producten in het vriesgedeelte ook sneller dan normaal.

5. Samsung koel-vriescombinatie RB36T600CS9

5. Samsung koel-vriescombinatie RB36T600CS9

De Samsung RB36T600CS9 is een koel-vriescombinatie met een totale inhoud van 360 liter. Hij voorkomt ijsvorming met No Frost en houdt de producten in zowel het koel- als vriesgedeelte langer vers met het All Around Cooling-systeem. De koelkast heeft een slimme Digital Inverter-compressor, die automatisch overslaat op een van de 7 koelniveaus. Zo blijft de RB36T600CS9 altijd op de juiste temperatuur. De 4 planken in het koelgedeelte verstel je naar wens en in de brede deurvakken passen tot wel 4 tweeliterflessen frisdrank.

Zo kies je de beste Amerikaanse koelkast

Zo kies je de beste Amerikaanse koelkast

Op zoek naar een grote Amerikaanse koelkast? Deze kenmerkende tweedeurskoelkasten kies je op basis van inhoud, functies, energieverbruik en prijs. Amerikaanse koelkasten zijn er in verschillende maten, met een inhoud van 600 tot 1000 liter of meer. Kies een koelkast met een inhoud die past bij je gezinsgrootte en je behoeften. Amerikaanse koelkasten zijn vaak modern en hebben een aantal slimme en handige functies. Denk aan water- en ijsdispenser, een ingebouwde ijsmachine en een automatische ontdooifunctie. Bepaal welke functies belangrijk voor je zijn. Amerikaanse koelkasten zijn over het algemeen minder energiezuinig dan kleinere koelkasten. Kies een koelkast met het laagste energielabel om je energierekening te drukken.

Op zoek naar de beste inbouwkoelkast?

Op zoek naar de beste inbouwkoelkast?

Bij het kiezen van een inbouwkoelkast is het belangrijk om rekening te houden met de inhoud, de functies, het energieverbruik, het geluidsniveau en de prijs. Inbouwkoelkasten zijn er in verschillende maten, met functies zoals No Frost, FreshZone en HomeBar. Kies een koelkast die past in jouw keuken. Meet daarom goed de nismaten op in je keuken en kies de koelkast met de juiste afmetingen die erin past. Denk na over functies die belangrijk voor je zijn. Kies een koelkast met een energieklasse van A of B om het meeste geld te besparen op je energierekening.

Beste campingkoelkasten

Beste campingkoelkasten

Als campingganger weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je producten goed koel te kunnen houden. Een enorme koelkast meenemen op vakantie is onhandig. Een goede mini-koelkast of sterke koelbox is meer geschikt voor op de camping. Een kleine koelkast is geschikt als je een vaste standplaats hebt. Ben je vaak onderweg, kies dan een koelbox met autolader (12 volt). Zo blijven je producten tijdens de autorit lekker koel en geniet je tijdens de rit van een frisdrankje. Eenmaal op de camping sluit je deze koelboxen aan op een stopcontact.

De beste koelkastmerken

De beste koelkastmerken

Er zijn veel verschillende goede koelkastmerken, elk met hun eigen pluspunten. Onder meer de koelkasten van Bosch, LG en Samsung zijn gewild. Bosch staat bekend om zijn duurzaamheid en efficiëntie, met slimme technieken die producten langer goed houden. LG heeft slimme, energiezuinige koelkasten met een fraai design. Zo hebben ze koelkasten met InstaView, waarmee je de inhoud bekijkt zonder de deur te hoeven openen. De nieuwste Samsung-koelkasten bedien je bijna volledig met een app, waardoor je heel makkelijk het verbruik in de gaten houdt en aanpast naar de voor jou gunstigste omstandigheden.

Wat zijn de beste koelkasten onder de 300 euro?

Wil je de beste koelkast met een budget van 300 euro? De koelkasten van onder meer Beko, Etna en OK zijn goede koelkasten onder dit bedrag. Deze betrouwbare koelkasten en koel-vriescombinaties doen precies wat je van ze mag verwachten: je producten goed koelen en diepvriesartikelen langer houdbaar houden.

Welke koelkast past het best bij jou?

Hoe kies je een koelkast?

Zoals je hebt gemerkt, bestaan er veel soorten koelkasten. Verschillende merken met verschillende functies. Welke het beste bij jou past, hangt voor een groot deel af van je wensen en je budget. Heb je al een koelkast op het oog, ben je nog een paar verschillende koelkasten aan het vergelijken, of heb je meer hulp nodig bij het vinden van de juiste koelkast ?

Bekijk soortgelijke artikelen