MM logo red

Apple Intelligence: AI voor je Mac, iPad en iPhone

Daan12 JUNI 2024
unknown description

Tijdens de WWDC 2024 is de nieuwe AI-technologie van Apple onthuld: Apple Intelligence. Met deze slimme technologie haal jij, onder andere dankzij Siri, nog meer uit je iPhone, iPad of Mac. Lees op deze pagina meer over de nieuwe functies en hoe Apple Intelligence je leven gemakkelijker kan maken.

Wat is Apple Intelligence?

Wat is Apple Intelligence?

Apple Intelligence is een AI-model dat is ontwikkeld door Apple en dus speciaal voor Apple-apparaten gemaakt is. Deze technologie is bedoeld om jouw leven eenvoudiger en leuker te maken door je te helpen met communicatie, het creëren van afbeeldingen, het controleren van teksten en het maken van samenvattingen. Ook Siri werkt met Apple Intelligence nog beter dan je al gewend bent. Apple Intelligence zal in het najaar van 2024 verschijnen voor de iPad, iPhone en Mac. Hieronder vind je meer over de belangrijkste functies van Apple Intelligence.

Writing Tools

Writing Tools

De nieuwe Writing Tools maken schrijven een stuk makkelijker. Heb je een mail geschreven, maar ben je niet tevreden over de stijl? Pas dan met Apple Intelligence de toon van je tekst aan. Zo kun je de tekst vriendelijker of juist formeler laten klinken. Ook kun je AI gebruiken om je teksten te controleren op spelling, grammatica en structuur met de functie Proofread. Ben je ineens toegevoegd aan een heel lange mailwisseling die je niet helemaal wilt doorspitten? Dan kun je eenvoudig om een samenvatting van de belangrijkste punten vragen. Dit scheelt je veel tijd en energie.

Genmoji

Genmoji

Gebruik je vaak emoticons in je tekstberichten? Dan is er goed nieuws: met Genmoji kun je namelijk je eigen emoticons maken, die je vervolgens in je gesprekken kunt gebruiken. Wil je een dino op een skateboard? Dan krijg je een dino op een skateboard. Ook kun je de avatars van vrienden aanpassen of zelf creëren, mochten ze die nog niet hebben. Zo kun je bijvoorbeeld de avatar van je vader als cowboy verkleden, of je beste vriendin als astronaut.

Image Playground en Image Wand

Image Playground en Image Wand

Ook op het gebied van design zorgt Apple voor nieuwe functies. Creëer coole afbeeldingen met Image Playground, zoals een hond als chef of een mooie achtergrond met een zonsondergang. De stijl kun je ook aanpassen naar bijvoorbeeld animatie of illustratie. Gebruik verder foto’s van familie of vrienden om persoonlijke afbeeldingen te maken, bijvoorbeeld voor een bruiloft of verjaardag. De functie Image Wand zorgt ervoor dat je met een tik op het scherm van een schets een afgewerkte afbeelding kunt maken.

AI-integratie voor Siri

AI-integratie voor Siri

Siri, Apple’s spraakassistent, krijgt dankzij Apple Intelligence ook een enorme boost. ChatGPT is geïntrigeerd in Siri, zodat Siri een nog grotere kennisbron heeft. Je kunt zelf bepalen of Siri gebruikmaakt van ChatGPT. Ook is de taal verbeterd; mocht je een bepaald woord niet goed uitspreken, dan zal Siri alsnog begrijpen wat je bedoelt. Verder onthoud Siri eerdere gesprekken. Siri verzamelt gegevens uit allerlei apps en legt bepaalde connecties. Zo zal Siri weten dat de lunchafspraak uit je agenda met je moeder is, aangezien je dat via WhatsApp hebt geregeld. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om te praten, maar wil je wel een vraag stellen aan Siri? Je kunt dankzij Apple Intelligence je vraag gewoon typen en daar antwoord op krijgen. Zo heb je altijd toegang tot alle informatie die je nodig hebt, waar je ook bent.

Priority Notifications

Priority Notifications

Jouw iPhone en iPad weten dankzij Apple Intelligence precies wat voor jou belangrijk is en passen zich graag aan jouw gebruik aan. De functie Priority Notifications zorgt ervoor dat de belangrijkste meldingen op je scherm bovenaan staan, zodat je die als eerste ziet. Zo ben je meteen op de hoogte van de relevantste mededelingen en verzoeken.

Memory Movie

Memory Movie

Dankzij de nieuwe AI-functies herkennen je Apple-apparaten wie en wat er op je foto’s staat. Met Memory Movie kun je een filmpje creëren van foto’s die met elkaar te maken hebben. Vraag bijvoorbeeld om een filmpje van Jeroen die leert zwemmen, en de AI-software verzamelt vervolgens alle foto’s met Jeroen in het water. Zet deze foto’s in chronologische volgorde achter elkaar en je ziet de voortgang die Jeroen heeft gemaakt. De output is natuurlijk wel afhankelijk van de hoeveelheid foto’s die je in de loop van de tijd hebt verzameld van een zwemmende Jeroen.

Welke apparaten zijn compatibel met Apple Intelligence?

Apple Intelligence zal op de volgende apparaten met een M-chip beschikbaar zijn:

Zorg ervoor dat je apparaat geüpdatet is, zodat je gebruik kunt maken van Apple Intelligence. Voor de iPhone heb je iOS 18 nodig, voor de iPad iPadOS 18 en voor je Mac macOS Sequoia.

Externe inhoud - Youtube

Omdat wij jou een aangename online ervaring willen bieden op onze website hebben we jouw toestemming nodig om de comfortabele cookies te activeren om de inhoud van partners te kunnen laten zien.

Bekijk soortgelijke artikelen