MM logo red

Halloween: tips voor deze feestdag

Roos24 OKTOBER 2023
unknown description

31 oktober is het Halloween en de voorbereidingen vinden volop plaats. Hoe vier jij deze dag? Ben je op zoek naar een enge film of een spannende game? Heb je ideeën nodig voor recepten of decoratie? Bekijk onze tips om een onvergetelijke Halloween te beleven.

Wat wordt er gevierd met Halloween?

Wat wordt er gevierd met Halloween?

De naam Halloween komt van “All Hallow’s Eve”, de avond voor Allerheiligen: de dag waarop de katholieken de heiligen en martelaars herdenken. Halloween vindt zijn ooorsprong in Keltische tradities. De Kelten geloofden dat op deze dag de grens tussen de wereld van de doden en de levenden het dunst was. Er werden vreugdevuren aangestoken en gewassen en dieren geofferd om de geesten tevreden te stellen. De tradities van de Kelten versmolten met de katholieke tradities. Hieruit is Halloween ontstaan. Tegenwoordig is Halloween een feest waarbij kinderen langs de deur gaan en met “Trick or Treat” snoep verzamelen. Ook worden er vaak horrorfilms bekeken en wordt er decoratie neergezet, zoals uitgesneden pompoenen.

Onze 5 beste films voor Halloween

Onze 5 beste films voor Halloween
 • Scream: Scream mag niet ontbreken in je horrorcollectie. De serie bestaat inmiddels uit 6 delen, waarin een seriemoordenaar met het iconische masker actief is in een stadje en mensen vermoordt.
 • The Conjuring: dit verhaal is geïnspireerd op het echtgebeurde verhaal van 2 wereldberoemde paranormale onderzoekers die een familie helpen die door duistere krachten wordt geterroriseerd. Hiervan zijn 3 delen verschenen.
 • Annabelle: de trilogie. In deze klassieke horrorfilm komt Annabelle, ooit een doodnormale pop, tot leven door demonische krachten.
 • The Black Phone: Finney Shaw wordt gevangen gehouden in een geluidsdichte kelder door een gemaskerde moordenaar. Wanneer een losgekoppelde telefoon rinkelt, ontdekt hij iets wat hem zou kunnen redden.
 • Halloween Trilogy: geprezen horrorfilms over Halloween, bestaande uit Halloween, Halloween Kills en Halloween Ends. Ideaal om tijdens Halloween te kijken.

Onze 5 beste games voor Halloween

Onze 5 beste games voor Halloween
 • Alone in the Dark (PS5 en Xbox Series X en S): Emily Hartwood gaat samen met privédetective Edward Carnby op zoek naar haar verdwenen oom. Het avontuur leidt naar een psychiatrische inrichting, Derceto Manor. Los het mysterie op en ontrafel duistere geheimen.
 • The Quarry (PS5 en Xbox Series X en S): de jonge begeleiders van Hackett's Quarry beleven een gruwelijke, onvoorspelbare nacht. Kies 1 van de 9 leiders en maak keuzes die de rest van het verhaal beïnvloeden. Fobia St. Dinfna Hotel (PS4 en PS5): inhet St. Dinfna Hotel vinden vreemde verdwijningen en paranormale activiteiten plaats. Als journalist Roberto Leite Lopes ga je op pad om dit verhaal te ontrafelen.
 • Luigi's Mansion 3 (Nintendo Switch): Mario en zijn vrienden zijn uitgenodigd in een gigantisch hotel voor een heerlijke vakantie. Maar niets is wat het lijkt: iedereen wordt door King Boo omgetoverd tot schilderijen, behalve Luigi. Kruip in de huid van Luigi en overwin je angsten, zodat je iedereen kunt bevrijden.
 • The Walking Dead Destinies (PS4, PS5 en Nintendo Switch): Rick Grimes ontwaakt helemaal alleen in een ziekenhuis, omringd door doden. Ga als Rick op zoek naar bondgenoten en vecht samen tegen de zombies op iconische locaties uit de serie The Walking Dead.

Halloween: versieringen

Met Halloween worden de spannendste decoraties gemaakt, voor de sfeer (en om de gasten de stuipen op het lijf te jagen). Maak bijvoorbeeld lantaarns van pompoen. Gebruik hiervoor glazen potten, waxinelichtjes en oranje verf. Verf de potten oranje en teken er met een zwarte stift enge gezichtjes op. Plaats er vervolgens een waxinelichtje in en steek het kaarsje aan.

Bij Halloween kunnen spoken niet ontbreken. Blaas een ballon op, leg er een wit laken overheen en teken ogen en een mond met een zwarte stift. Voeg nepspinnen, -slangen en -vleermuizen toe om het plaatje compleet te maken.

De woonkamer kun je versieren door slingers van spoken en heksen op te hangen. Verspreid zwarte, paarse en oranje kaarsen en papieren of pluchen vleermuizen in je huis. Om de sfeer nog griezeliger te maken, hang je portretten van heksen of zombies op.

Vergeet je tafel niet te versieren als je een etentje geeft met Halloween. Kies een donker tafelkleed, placemats met spinnenwebben en servetten met Halloween-motieven. Om alles een speels tintje te geven, kun je pompoenen met gezichtjes op tafel zetten.

Monsterlijke Halloweenrecepten

Monsterlijke Halloweenrecepten

Halloween is een goede gelegenheid om spannende recepten uit te proberen. Zorg ervoor dat je alle keukengerei en keukenspullen binnen bereik hebt voordat je aan de slag gaat.

 • Heksenvingers: snijd broodjes in de vorm van vingers en voeg een amandelschilfer toe als nagel. Bak ze in de oven om ze knapperig te maken en gebruik ketchup voor een bloederig effect.
 • Bloederige oogsoep: mix met een blender pompoen- of groentesoep en voeg mini-mozzarellabolletjes toe als ogen. Smeer een beetje tomatensaus rond de ogen voor een angstaanjagend effect.
 • Spider cupcakes: heerlijke cupcakes van chocolade. Versier ze met donker glazuur en maak spinnenogen met M&M’s en gebruik pretzels als poten.

Bekijk soortgelijke artikelen