• Binnen 30 minuten ophalen in onze winkel

 • 7 dagen per week thuisbezorgd

 • Gratis retourneren binnen 30 dagen

 • Voor 12:30 besteld, vandaag in huis

Kies een winkel
Toon alle winkels

Wil je een televisie kopen? Wij helpen je graag

Er is de laatste jaren veel gebeurd op het gebied van televisies. Wij leggen jou graag de verschillende mogelijkheden uit, zodat je de televisie kunt vinden die past bij jouw gebruik.

Tv-beeldresolutie

 • HD ready is de minimale beeldresolutie voor een televisie om HD-beelden uit te zenden.

 • Full HD is de basis beeldresolutie.

 • Ultra HD 4K is sinds zijn introductie de nieuwe standaard.

Als je een nieuwe tv gaat kopen, zie je dat er drie gangbare beeldresoluties zijn. De eerste is HD ready. Televisies met HD ready-resolutie hebben 1280x720 pixels (1280 horizontale beeldpunten bij 720 verticale beeldpunten). HD ready is de minimale beeldresolutie die je nodig hebt om HD-beelden te kunnen uitzenden en bekijken. Daarnaast zijn er Full HD-tv’s. Deze kennen een resolutie van 1920x1080 pixels en produceren dus beduidend scherper beeld. Full HD kun je de basisbeeldresolutie noemen.

UHD oftewel de Ultra HD 4K-beeldresolutie is inmiddels de standaard. Binnen de tv-wereld worden 4K en Ultra HD als synoniemen gebruikt. Een UHD-tv is dus hetzelfde als een 4K-tv. Ultra HD 4K is maar liefst viermaal scherper dan Full HD. Het enige nadeel is dat 4K-beeldmateriaal op dit moment nog beperkt beschikbaar is, maar het aanbod groeit snel.

Plus- en minpunten UHD 4K tv’s

 • Haarscherpe beeldkwaliteit (4x scherper dan Full HD tv’s)

 • Klaar voor de toekomst

 • Nog niet alle uitzendingen in 4K beeldkwaliteit

Type tv-scherm

Bij het aanschaffen van een nieuwe televisie is het kiezen voor een bepaald type scherm een belangrijke beslissing. Je hebt de keuze tussen een LED of OLED scherm.

 • LED

  Een standaard led-tv gebruikt kleine led-lampjes voor de achtergrondverlichting. Deze led-lampen verlichten het lcd-scherm dat hiervoor zit. Het lcd-scherm zelf geeft geen licht. Je hebt edge-led-tv’s en full-led-tv’s. Eerstgenoemde bevat enkel led-lampjes in
  de randen van het display. Full-led-tv’s hebben led-lampjes die achter het hele scherm zitten, waardoor het licht gelijk wordt verdeeld. Inmiddels zijn de meeste led-tv’s voorzien van de full-led-techniek.

 • OLED

  Bij OLED-schermen werken de led-lampjes zelfstandig (ofwel organisch). ‘O’LED betekent dan ook simpelweg ‘organisch led’. Bij OLED is er geen sprake van achtergrondverlichting, omdat alle pixels individueel licht geven. Dit levert een aantal voordelen op. Het contrast in het beeld is beter omdat de aparte LED lampjes zelfstandig in- of uitgeschakeld kunnen worden. Met name de zwartwaarden zijn bijzonder hoog. OLED–tv’s zijn dunner, lichter en energiezuiniger Als laatste is de kijkhoek van een OLED-tv groter.

 • QLED

  QLED is een technologie die gebruikmaakt van zogeheten quantum dots. Dit zijn piepkleine nanokristallen. Iedere quantum dot kan een heel specifieke kleur doorgeven. Deze televisies kunnen alle kleuren uit het spectrum doorgeven, waardoor het kleurbereik groter is en beelden er levensecht uitzien. Een QLED-scherm maakt gebruik van een lcd-paneel. Het is dus niet zoals OLED een heel nieuwe technologie. Een nadeel van QLED ten opzichte van OLED is dat de zwartwaarden niet zo hoog zijn, doordat de afzonderlijke pixels niet in- of uitgeschakeld kunnen worden. Wat prijs betreft, zit QLED gemiddeld tussen het duurdere OLED en het goedkopere led in.

Beeldtechnologie

De beeldtechnologie HDR (High Dynamic Range) biedt een nieuwe standaard voor de meest realistische beeldkwaliteit. Deze technologie zorgt ervoor dat het beeldscherm beter in staat is om de werkelijkheid weer te geven, zoals deze door de camera opgenomen is. Wat dit concreet betekent? Een hogere helderheid, een hoger contrast en natuurlijkere kleuren. De beelden, die overeenkomen met hoe jouw ogen de wereld waarnemen, kennen diepzwarte tinten en een helder contrast.

Smart-tv

Veel moderne televisies zijn zogenaamde ‘smart tv’s’. Deze televisies zijn verbonden met internet en stellen je in staat om allerlei bekende apps die je ook kent van smartphone, tablet of pc op je tv-scherm te gebruiken. Een smart tv biedt je de mogelijkheid om meer dan alleen live uitzendingen op je tv te bekijken. Apps Netflix, Uitzending Gemist en YouTube bieden je een wereld vol entertainment. Handig is dat je geen los apparaat nodig hebt om de inhoud van deze websites naar je smart tv te sturen. Veel smart tv’s kunnen ook media afspelen die staan opgeslagen in je thuisnetwerk, bijvoorbeeld op een NAS of harde schijf.

Dankzij de verbinding met internet kun je smart tv’s ook inzetten voor sociale media. Dit betekent dat je Facebook en Twitter op je tv kunt bijhouden, en zelfs kunt skypen. Veel smart tv’s ondersteunen namelijk videobellen met een ingebouwde of apart verkrijgbare camera. Smart tv’s zijn zodoende meer dan een apparaat om tv op te kijken. Er zijn ook smart tv’s verkrijgbaar die te bedienen zijn met gebaren of je eigen stem.

Elk merk televisies heeft een eigen besturingssysteem voor zijn smart tv’s. Samsung maakt gebruik van Tizen, Sony en Philips van Android, LG heeft webOS, en Panasonic gebruikt Firefox als smart tv-platform.

Tv-formaat

Het schermformaat, ofwel de inchmaat, hangt nauw samen met de afstand tot een tv. Hoe verder je van de tv af zit, hoe groter je televisie kan zijn. Om je hier een handvat voor te geven, hebben we voor verschillende afmetingen de optimale kijkafstand opgesteld.

Overigens profiteer je ook in een kleinere ruimte van de hoge beeldkwaliteit van grote televisies. Bij Ultra HD 4K-televisies zijn de pixels zo fijn dat je gerust dichterbij kunt zitten zonder dat je de individuele pixels ziet.

Bij MediaMarkt kun je terecht voor televisies van 32 inch, 49 inch, 55 inch en 75 inch.

Tv-design

Het oog wil ook wat, en dus is het design voor veel mensen een factor die behoorlijk meeweegt in de keuze van een tv. Je kunt kiezen tussen een flat (plat) beeldscherm of een speciaal curved (gebogen) beeldscherm. Curved tv’s hebben naast het uitgesproken design twee voordelen bij het televisiekijken.

Ten eerste is de beleving groter, omdat het beeld meer naar de kijker gericht is. Je krijgt zo het gevoel middenin de actie te zitten. Daarnaast zorgt een gebogen scherm voor minder vervorming, omdat de kijker overal op ongeveer dezelfde afstand zit van het beeldscherm. Bij de plaatsing van een curved tv moet je wel in het achterhoofd houden dat je als kijker recht voor de tv moet zitten, wil je er optimaal van kunnen genieten.

Plus- en minpunten curved tv’s

 • Stijlvol design

 • Grotere kijkbeleving

 • Je moet recht voor de tv zitten

Plus- en minpunten flat tv’s

 • Oogt beter bij bevestiging aan muur

 • Minder uitgesproken design

 • Mindere kijkbeleving