Mediamarkt Logo

Waar let je op als je een tv voor je slaapkamer koopt?

unknown description

Wanneer je ’s avonds in bed ligt en nog even tv wilt kijken of een film wilt streamen, heb je een goede televisie in je slaapkamer nodig. Deze tv moet groot genoeg zijn om alles goed te kunnen zien, maar er moet wel voldoende ruimte overblijven om soepel door de slaapkamer te bewegen. Hoe kies je dan een geschikte tv voor in jouw slaapkamer? Je leest het op deze pagina.

Waar komt je tv precies op je slaapkamer?

Zo sluit je jouw tv aan en zorg je dat hij goed is geïnstalleerd

De eerste vraag die je moet beantwoorden als je een televisie voor de slaapkamer koopt: waar komt de tv precies? Als je televisie op een dressoir of kastje komt, moet je zorgen dat hij hier op een stabiele manier op kan staan. Ga daarom voor een televisie die heel ruim op de kast past. Een andere optie is om je tv aan de muur te hangen. Daar komen we later op deze pagina uitgebreid op terug. Waar je televisie ook komt, zorg ervoor dat het beeldscherm zoveel mogelijk op ooghoogte hangt. Dit kijkt het prettigst en voorkomt nekklachten.

Hoe groot is je slaapkamer en welk formaat tv past daarin?

Wat zijn de meest voorkomende tv-maten en welke afmetingen heb jij nodig?

Bij elke televisie die je koopt, moet je rekening houden met de kijkafstand. Voor een tv op je slaapkamer is dit niet anders. Een te grote tv kan te overweldigend zijn in een kleine slaapkamer, terwijl je op een te kleine tv ook niet lekker kijkt. Het is dus belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de grootte van de tv en de grootte van je slaapkamer. Bepaal de afstand tussen het beeldscherm en je bed en laat daar het formaat van je televisie vanaf hangen. Op onze adviespagina vind je precies welk tv-formaat past bij welke kijkafstand.

Wil je een smart-tv op je slaapkamer?

Wil je een smart-tv op je slaapkamer?

Wil je oneindig films en series streamen op Netflix of Videoland zonder je bed uit te komen? Ga dan voor een smart-tv op je slaapkamer. Met zo’n slimme televisie heb je dankzij de ingebouwde internetverbinding ook toegang tot talloze apps en games. Naast entertainment biedt een smart-tv ook andere, praktischere voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld het weerbericht checken of je favoriete muziek streamen. Lees hoe je de beste smart-tv kiest of bekijk direct al onze slimme tv’s.

Gebruik je de tv op je slaapkamer ook om te gamen?

Gebruik je de tv op je slaapkamer ook om te gamen?

Een goede game-tv op de slaapkamer is een droom voor elke game-liefhebber. Urenlang ongestoord spelen, zelfs vanuit je bed. Een goede game-tv voor op je slaapkamer is niet te groot, heeft een lage input lag, een hoge verversingsnelheid (100 hertz of hoger) en minimaal 4K-resolutie. Op onze adviespagina over de beste game-tv kom je meer te weten over wat deze termen precies betekenen, waar een goede gaming-tv aan moet voldoen en waar je op moet letten als je een game-tv voor jouw slaapkamer zoekt. Als je al weet wat voor gaming-tv je zoekt, bekijk dan direct alle game-tv’s.

Komt de tv aan de muur van je slaapkamer?

Komt de tv aan de muur van je slaapkamer?

De slaapkamer is vaak niet de grootste ruimte van het huis. Je bespaart veel ruimte door je televisie aan de muur van je slaapkamer te hangen en het ziet er daarnaast vaak fraai uit. Hang je televisie op met behulp van een draaibare of kantelbare tv-beugel, zodat je hem altijd op de goede hoogte kunt hangen en je geen last krijgt van je nek. De belangrijkste tip daarbij is om het midden van het televisiescherm zoveel mogelijk op ooghoogte te plaatsen. Iedereen ligt of zit net op een andere manier tv te kijken. Ook daarom is het handig als je de tv ophangt met een draaibare of kantelbare beugel.

De beste kleine televisies voor in de slaapkamer bij MediaMarkt

De beste kleine televisies voor in de slaapkamer bij MediaMarkt

‘Klein maar fijn’ is een gezegde dat voor televisies in de slaapkamer zeker opgaat. Het is heerlijk om ’s avonds in je bed nog even tv te kijken of je favoriete serie te streamen. Vaak worden kleine tv’s van maximaal 43 inch gebruikt in de slaapkamer. Bij MediaMarkt vind je kleine televisies van goede kwaliteit. Er staan er zelfs een paar in onze top 10 beste tv’s. Wil je meer keuze? Bekijk dan alle kleine tv’s van MediaMarkt.

Bekijk soortgelijke artikelen