Mediamarkt Logo

Wifi-problemen oplossen

unknown description

Een goede internetverbinding in huis is niet meer weg te denken. Of je nou thuiswerkt, gamet of op het web surft, je wilt altijd goed internet hebben. Des te vervelender als je problemen ervaart met het internet. In dit artikel leggen we uit hoe je internetproblemen oplost.

Wat moet ik doen als ik geen internetverbinding heb?

Wat moet ik doen als ik geen internetverbinding heb?

Geen wifi meer in je huis? Dat kan meerdere oorzaken hebben. Het kan liggen aan de router, de locatie van de router of misschien is er wel een storing. Probeer de volgende stappen uit om je wifi thuis weer te laten werken.

Stap 1. Herstart de modem. Trek de stekker uit het stopcontact en wacht 30 seconden. Plug vervolgens de stekker terug in het stopcontact en controleer op je apparaat of de wifi weer werkt.

Stap 2. Controleer of de locatie van de router wel op een goede locatie staat. Betonnen muren, spiegels of andere slimme apparaten kunnen de verbinding verstoren. Een centrale locatie in huis zorgt al voor een betere verbinding.

Bekijk alle netwerk hulpmiddelen

Stap 3. Check bij de internetprovider of er geen storingen zijn. Het kan namelijk zijn dat het probleem niet met je modem of router te maken heeft.

Stap 4. Probeer met een ander apparaat in te loggen op het wifinetwerk. Als dit wel lukt, dan ligt het aan het apparaat waarmee je verbinding wilt maken. Start in dat geval je apparaat opnieuw op of neem contact op met de fabrikant.

Stap 5. Controleer of het juiste wachtwoord is ingevoerd. Ga naar ‘instellingen’ op het apparaat waarmee je verbinding wilt maken. Klik vervolgens op ‘wifi’ en voer opnieuw het juiste wachtwoord in.

Stap 6. Indien geen van de oplossingen werkt, raden wij aan om contact op te nemen met je internetprovider.

Bekijk alle netwerk hulpmiddelen

Wat zijn wifi-storingen?

Wifi-storingen komen op veel manieren voor. Een storing kan betekenen dat er door middel van apparatuur, zoals andere slimme apparaten of de wifi van de buren, de wifi in je huis ruist.

Een ander voorbeeld van een storing ontstaat bij de internetprovider. Als zij bezig zijn met onderhoud of als er een ongeluk is gebeurd, kan het zijn dat je thuis een wifi-storing krijgt. Het enige wat je in deze situatie kunt doen, is wachten totdat de provider het probleem heeft opgelost of ergens gaan zitten waar je openbaar internet hebt.

Wifi verbeteren tijdens streamen naar tv

Hoe kun je streamen naar de tv?

Wanneer je aan het streamen bent en je internet werkt niet goed, zijn er verschillende opties om internetproblemen te verhelpen of verbeteren. Probeer het volgende uit:

Controleer het bereik van je internet vanaf de plek waar je streamt. Wanneer je achter betonnen muren of ver van je streaminglocatie zit, wordt de verbinding minder. Dit kan gevolgen hebben voor het streamen. Probeer daarom altijd een downloadsnelheid tussen de 5 en 10 MBit per seconde te hanteren als je in HD wilt streamen.

Voor Ultra HD kwaliteit moet je meer dan 20 MBit per seconde aan downloadsnelheid hanteren.

Zorg dat er niet veel anderen op hetzelfde netwerk bezig zijn. Het downloaden van games kan bijvoorbeeld voor overbelasting zorgen.

Als je stream blijft haperen met de wifi die je hebt, kan je proberen de druk op de wifi te verlagen door bijvoorbeeld gameconsoles aan te sluiten met een internetkabel.

Bekijk alle mediaspelers

Oplossing: Multiroom-wifi

Wat doet mesh-wifi?

Multiroom-wifi of mesh-wifi is een manier om optimaal gebruik te maken van wifi in huis. Doordat je meerdere wifi-stations door het huis plaatst, zijn alle locaties in huis gedekt met wifi. Je werkt vanuit één wifi-punt en je hoeft dus niet handmatig over te schakelen naar andere wifi-punten. Je smartphone, tablet of laptop schakelt automatisch over naar het beste internetpunt.

Mesh-wifi is eenvoudig te installeren. Plaats één van de bijgeleverde stations in het stopcontact in de kamer waar je internet wil hebben. Doe dat ook met de router en installeer deze op een gunstige plek in huis. De apparaten worden met elkaar verbonden als ze beiden aan staan. Volg verdere instructies van de fabrikant om het in zijn geheel te installeren.

Bekijk de multiroom-systemen
Bekijk soortgelijke artikelen