MM logo red

Hoe maak je een back-up van WhatsApp?

Roel30 OKTOBER 2023
unknown description

De meeste mensen gebruiken dagelijks WhatsApp. Grote kans dat je de gesprekken die je op je smartphone voert niet kwijt wilt raken. Dit geldt natuurlijk ook voor de foto’s en video’s die je ontvangt via deze app. Daarom is het slim om een back-up te maken. Ontdek op deze pagina hoe je dat kunt doen.

Waarom maak je een back-up van WhatsApp?

Waarom maak je een back-up van WhatsApp?

Om er zeker van te zijn dat je gesprekken, foto’s en video’s die via WhatsApp zijn verstuurd bewaard blijven, is het handig om regelmatig een back-up te maken. Mocht je smartphone het ineens begeven, dan is je informatie in ieder geval opgeslagen. Ook is het handig om een back-up te hebben op het moment dat je je gegevens – inclusief WhatsApp – overzet naar een nieuwe mobiele telefoon.

Hoe maak je het beste een back-up van WhatsApp?

Hoe maak je het beste een back-up van WhatsApp?

Er zijn meerdere manieren om een back-up van je WhatsApp te maken. Welke voor jou het handigst is, is heel persoonlijk. Ook is het belangrijk welke smartphone je hebt. Heb je een iPhone? Dan kun je met Google Drive en de iCloud een back-up van WhatsApp maken. Heb je een smartphone die met Android werkt, zoals een Samsung-toestel? Dan is de iCloud geen optie, maar kun je wel Google Drive gebruiken om een back-up te creëren. Belangrijk om te weten is dat Google Drive 15 GB gratis opslag biedt en iCloud 5 GB. Je kunt wel extra geheugen kopen.

Back-up van WhatsApp met Android

Back-up van WhatsApp met Android

Om een back-up te maken van je Android-smartphone, kun je het beste Google Drive gebruiken. Hiervoor volg je de volgende stappen:

 1. Open WhatsApp op je smartphone.
 2. Klik rechtsboven op de 3 puntjes en ga naar “Instellingen”.
 3. Druk op “Chats”.
 4. Ga naar “Chat back-up”.
 5. Kies “Back-up maken naar Google Drive”.
 6. Selecteer je Google-account.
 7. Klik op “Back-up maken”.

Back-up van WhatsApp met je iPhone

Back-up van WhatsApp met je iPhone

Heb je een iPhone en gebruik je liever iCloud om een back-up van WhatsApp te maken? Volg dan deze stappen:

 1. Open WhatsApp op je iPhone.
 2. Klik rechtsonder op “Instellingen”.
 3. Ga naar “Chats”.
 4. Tik op “Reservekopie chats”.
 5. Selecteer “Maak nu reservekopie”.

WhatsApp overzetten naar je nieuwe smartphone

Heb je een nieuwe smartphone en wil je graag je back-up van WhatsApp overzetten? Dat kan! Als je een iPhone had en nu weer een smartphone van Apple hebt gekocht, dan kun je via iCloud al je gegevens makkelijk overzetten. Heb je een Android-telefoon gekocht, dan kun je Google Drive gebruiken. Je stelt eerst WhatsApp in op je nieuwe smartphone. Tijdens de installatie krijg je de vraag of je je Google-account wilt gebruiken om een back-up over te zetten. Kies hier “Toestemming geven”. Voeg vervolgens je Google-account toe of log in. Wanneer WhatsApp aangeeft dat er een back-up is gevonden, selecteer je “Herstellen”. Je back-up wordt overgezet en je kunt WhatsApp weer gebruiken.

Bekijk soortgelijke artikelen