MM logo red

Wat is Android Auto en hoe werkt het?

Roel24 OKTOBER 2023
unknown description

Heb je een Android-telefoon en een scherm in de auto? Dan is er een grote kans dat je gebruik kunt maken van Android Audio. Hiermee bedien je met je stem je apps, zodat je veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Lees hier meer over Android Auto en hoe jij dit kunt gebruiken.

Wat is Android Auto?

Android Auto is eigenlijk een versimpelde versie van het Android-besturingssysteem, maar dan speciaal voor in de auto. Met Android Auto worden de apps van je smartphone, bijvoorbeeld van een Samsung-smartphone, op het scherm van je auto weergegeven. Hierdoor kun je tijdens het autorijden op een veilige manier je muziek en navigatie bedienen, maar ook telefoontjes opnemen en zelfs berichten laten voorlezen en beantwoorden. Zo blijf je in contact met de wereld, terwijl je ondertussen het verkeer goed in de gaten kunt blijven houden. Als je wordt gebeld, kom je ook niet in de verleiding om je telefoon op te nemen terwijl je aan het rijden bent. Dat is niet alleen een stuk veiliger, maar het zorgt er ook voor dat je geen flinke boete riskeert. Dit is namelijk sinds 2002 verboden.

Hoe werkt Android Auto?

Hoe werkt Android Auto?

Android Auto geeft je favoriete apps weer op het scherm in je auto. Hiervoor verbind je je mobiele telefoon met je autoscherm. In de meeste gevallen gebruik je een kabel, tenzij je auto een wireless-functie heeft. Vervolgens kun je via het scherm in de auto je navigatie instellen, muziek afspelen, een podcast selecteren of een luisterboek afspelen. Ook kun je berichten laten voorlezen dankzij Google Assistent. Je kunt ook spraakbediening gebruiken om bijvoorbeeld je route op Google Maps aan te laten passen.

Wat heb je nodig om Android Auto te gebruiken?

Om gebruik te kunnen maken van Android Auto, heb je een aantal zaken nodig:

  • Een auto die een scherm heeft en Android Auto ondersteunt.
  • Een Android-telefoon met minstens Android 6 als besturingssysteem.
  • Een data-abonemment op je smartphone.
  • Een kabel om je smartphone met het scherm in de auto te verbinden.

Welke kabel heb je nodig voor Android Auto?

Welke kabel heb je nodig voor Android Auto?

Je vebindt je smartphone met behulp van een kabel met het scherm in je auto. Het kan zijn dat je auto een wireless-functie heeft, maar in de meeste gevallen heb je een kabel nodig. Welke kabel dit precies is, hangt af van de telefoon die je hebt. Tegenwoordig worden er vooral USB-C-kabels gebruikt. Je kunt de kabel gebruiken die bij je smartphone zat toen je hem kocht, of je kunt een extra kabel kopen die je in de auto kunt bewaren, zodat je altijd de juiste kabel bij je hebt als je onderweg bent. De (USB-C-)uitgang gaat in je smartphone, het andere uiteinde, USB, gaat in de USB-ingang die zich in de auto bevindt. Meestal zit deze in de buurt van het scherm.

Welke apps zijn geschikt voor Android Auto?

Welke apps zijn geschikt voor Android Auto?

Je kunt verschillende apps gebruiken met Android Audio, zoals navigatie-apps (bijvoorbeeld Google Maps), Spotify, YouTube Music en Google Audio Books. Maar ook apps als WhatsApp, Facebook Messenger en Discord zijn beschikbaar voor Android Audio. Het toevoegen van apps is heel simpel. Je download en installeert de betreffende app via de Google Play Store op je Android-smartphone. Dit is een speciale versie voor Android Auto. Ga vervolgens naar de Android Auto-app. De app die je net hebt gedownload, verschijnt nu in het keuzemenu.

Hoe bedien je je entertainment?

Een makkelijke manier om je entertainment te bedienen, is met je stem. Zo kun je opdrachten geven om een audioboek af te spelen, een YouTube-video te starten of naar het volgende nummer te gaan in Spotify. Het voordeel is dat je dan niet bezig hoeft te zijn met het scherm. Zo kun je je ogen op de weg houden.

Bekijk soortgelijke artikelen