MM logo red

Wat is Apple CarPlay?

Roel24 OKTOBER 2023
unknown description

Met Apple CarPlay kun je op een veilige manier in de auto navigeren, bellen, berichten versturen en bellen. Je iPhone koppel je aan het scherm van je auto, zodat je je smartphone niet hoeft vast te houden. Lees hier meer over Apple CarPlay.

Wat is Apple CarPlay?

Wat is Apple CarPlay?

Apple CarPlay is een systeem van Apple waarmee je je favoriete apps op je iPhone veilig in de auto kunt blijven gebruiken. Heb je een navigatie aanstaan, zoals Google Maps? Dan kun je je route aangeven of aanpassen met Siri, Apple's spraakassistent. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je naar huis wilt gaan. Gebruik Siri ook om handsfree te bellen, (WhatsApp-)berichten te versturen of om naar je favoriete muziek of podcast te luisteren.

Hoe installeer je Apple Carplay?

Om gebruik te kunnen maken van Apple CarPlay, moet je auto deze functie ondersteunen en heb je een iPhone nodig. Heb je een Android-smartphone? Dan kun je met Android Auto je mobiel met je auto verbinden. Apple CarPlay werkt alleen met iPhones. Je iPhone sluit je met een kabel aan. Je kunt de oplaadkabel gebruiken die je ook voor het opladen gebruikt, maar het is handig om een extra iPhone-kabel aan te schaffen, zodat je er altijd een in je auto hebt liggen en hem niet kunt vergeten. Welke kabel je nodig hebt, hangt af van de aansluiting op je smartphone. Dit kan Lightning zijn of USB-C.

Hoe installeer je Apple Carplay?

De eerste keer dat je je telefoon koppelt, verschijnt er een melding op je iPhone met de vraag of je CarPlay wilt gebruiken. Klik op 'Toestaan'. In sommige auto’s heb je draadloze CarPlay-verbinding, zodat je via bluetooth je iPhone kunt aansluiten. Zorg dan wel dat bluetooth is ingeschakeld op je iPhone. Wanneer je verbinding hebt gemaakt, kun je via het scherm van je auto of met Siri commando's geven en gebruikmaken van de apps van Apple CarPlay.

Welke functies biedt Apple CarPlay?

Apple CarPlay zorgt voor een veilige en aangename rijervaring. Zo kun je de geïntegreerde navigatie gebruiken, zodat je altijd op je bestemming aankomt. Daarnaast kun je handsfree bellen en via Siri berichten versturen, zodat je je ogen op de weg kunt houden. Met apps als Spotify en Apple Music luister je naar je favoriete muziek. Ook kun je podcasts en audioboeken afspelen. De interface is een eenvoudige versie van je iPhone-scherm, waardoor je gemakkelijk apps kunt selecteren.

Bekijk soortgelijke artikelen