MM logo red

Zo maak je een schermopname op je iPhone

Roel4 DECEMBER 2023
unknown description

Een schermopname is een video van wat er op je iPhone-scherm gebeurt. Je kunt met een schermopname iets uitleggen, een probleem laten zien of een leuk moment vastleggen. In dit artikel leer je hoe je in een paar eenvoudige stappen een schermopname maakt op je iPhone.

Volg dit stappenplan om je scherm op te nemen

Volg dit stappenplan om je scherm op te nemen

Op de meest recente iPhones maak je op dezelfde manier een schermopname. Op zowel de iPhone 13, iPhone 14 als de iPhone 15 doe je dit via het bedieningspaneel. Dit is dat scherm met snelkoppelingen dat op je scherm verschijnt als je vanuit de rechterbovenhoek omlaag swipet. De truc is om een handige knop voor schermopname toe te voegen aan dit bedieningspaneel. Volg hiervoor de volgende 4 stappen:

Stap 1: ga naar instellingen en klik op het bedieningspaneel

Om een nieuwe knop toe te voegen aan het bedieningspaneel ga je eerst naar instellingen. Klik dus op de grijze applicatie met het tandwieltje. Scroll naar beneden en klik op ‘Bedieningspaneel’. Dit is het menu waar je verschillende functies kunt aanpassen en toevoegen. Hier zie je onder de naam ‘Toegevoegde regelaars’ een lijst met regelaars die al zijn toegevoegd aan jouw paneel. Daaronder staat de lijst ‘Meer regelaars’, met daaronder de snelkoppelingen die je niet hebt toegevoegd.

Stap 2: klik op voeg toe naast 'schermopname'

Stap 2: klik op voeg toe naast 'schermopname'

Scrol in de lijst met ‘Meer regelaars’ naar de regel met ‘schermopname’. Deze herken je als een grijs rondje, met daarin een dikgedrukte cirkel, die een opnameknop voorstelt. Klik op het groene plusje om deze toe te voegen aan je bedieningspaneel. Vervolgens ga je terug naar het scherm waar je een opname van wilt maken.

Stap 3: zo start je een schermopname op je iPhone

Veeg vanaf de rechterbovenhoek van je scherm naar beneden om het bedieningspaneel weer tevoorschijn te toveren. Hier staat nu de grijze opnameknop die je zojuist hebt toegevoegd. Tik hierop om je schermopname te starten. Je ziet een aftelling van 3 seconden voordat de opname begint. Je kunt ook op het microfoon-icoon tikken om het geluid aan of uit te zetten.

Stap 4: zo stop je een opname

Stap 4: zo stop je een opname

Om de opname te stoppen swipe je het bedieningspaneel er weer bij en tik je nogmaals op de opnameknop, die er nu rood uitziet omdat je aan het opnemen bent. Een andere manier om je opname te stoppen is door op de rode statusbalk boven aan je scherm te tikken en vervolgens voor ‘Stop’ te kiezen. Na het stoppen krijg je een melding dat je schermopname is opgeslagen. Je kunt je schermopname bekijken, bewerken of delen vanuit de foto’s-app.

Bekijk soortgelijke artikelen