Mediamarkt Logo

De Oranje airfryer is online uitverkocht, maar nog wel beschikbaar in een groot deel van onze winkels!

Tips: je iPhone optimaal gebruiken

Roel17 APRIL 2023

Al tijden een trouwe iPhone-bezitter, maar ken je nog niet alle ins en outs van je toestel? Of ben je van plan om er één te kopen? Als je werkelijk alles uit je iPhone wilt halen – van opslag en perfecte foto’s tot beveiliging en het tracken van je gezondheid – is er veel te ontdekken. Met onze tips voor je iPhone heb je het in no-time onder de knie.

Spaar je iPhone-batterij

Spaar je iPhone-batterij

Helaas is het de realiteit dat je batterij naar verloop van tijd verslechtert. Geoptimaliseerd opladen – een iPhone-functie, automatisch ingesteld vanaf iOS 13 of hoger – stelt dit moment uit. Dankzij deze functie hangt je iPhone ’s nachts nooit te lang met een volle batterij aan de lader. Als het batterijpercentage 80% aantikt, wordt het laden gepauzeerd. Nét voor je wakker wordt, laadt je telefoon verder op. Zo spaar je je batterij. Je vindt deze functie onder ‘Instellingen’ > ‘Batterij’ > ‘Batterijconditie’ > ‘Geoptimaliseerd opladen’.

Raak je iPhone nooit meer kwijt

Raak je iPhone nooit meer kwijt

Waar is je iPhone nou? Net zat ‘ie nog in je zak. Met Zoek mijn iPhone ( ‘Zoek Mijn’ in de App Store) weet je het meteen. Aanzetten dus. Ga naar je iCloud-instellingen en zet de schakelaar bij Zoek mijn iPhone aan. Als je in het vervolg je iPhone kwijt bent, hoef je alleen maar naar iCloud te browsen en in te loggen óf de Zoek-mijn app te openen op een ander Apple-device om te zien waar hij is. Als je op je apparaat klikt, kun je een geluid afspelen, Verloren-modus inschakelen (onder andere blokkeren) en je iPhone wissen.

Je WhatsApp nóg beter beveiligen

Je WhatsApp nóg beter beveiligen

Van Tikkies tot gezellige berichtjes of gesprekken over werk: we gebruiken WhatsApp. Wil je extra veiligheid? Activeer dan eerst je Touch- of Face ID in je iPhone-instellingen. Een stap verder? Kies dan voor de tweestapsverficatie door WhatsApp en ga in de app naar ‘Instellingen’ en ‘Account’ om vervolgens ‘Verificatie’ te kiezen. Bij ‘Account’ vind je overigens ook de mogelijkheid om beveiligingsmeldingen te activeren. Daarmee controleer je of de versleuteling van de berichten tussen jou en je contacten nog in orde is.

Haal alles uit je camera

Haal alles uit je camera

Foto’s maken van spelende kids, een sporter of rennende dieren? Gebruik burstmode door de cameraknop ingedrukt te houden als je een foto maakt. Zo maak je meerdere foto’s en mis je geen moment. In je filmrol vind je de beste foto’s.

Selfies maken bij minder licht? Retina Flash, de selfieflitser die je bij je frontcamera activeert, licht je scherm op als een flits.

Een foto maken met scherptediepte-effect? Open je Camera-app en swipe naar ‘Portret’ om de portretmodus te activeren, zodat de persoon of hetgeen je fotografeert scherp is en de achtergrond wazig.

Slim gebruik maken van iCloud-opslag

Slim gebruik maken van iCloud-opslag

Is je iPhone geheugen altijd vol? Maak dan gebruik van iCloud en stream je bestanden, foto’s en muziek naar de cloud. Je bestanden extra makkelijk synchroniseren? Kies dan voor iCloud Drive – een iCloud-app die op Dropbox lijkt. Als het vooral je foto’s zijn die je opslagruimte opslokken, dan kan het ook helpen om Fotostream te activeren of het automatisch downloaden van content vanuit WhatsApp uit te schakelen door in de app ‘Bewaar ontv. Media’ uit te zetten.

Geef werk uit handen aan Siri

Geef werk uit handen aan Siri

Druk je zij- of homeknop even in en Siri komt tevoorschijn. Siri beantwoordt je vragen, zoekt informatie op en kan bepaalde taken met iPhone-functies voor je uitvoeren.

Als je naar ‘Instellingen’ > ‘Toegankelijkheid’ > ‘Siri’ gaat, kun je de ‘Hé Siri’-functie activeren. Dan gebruik je je assistent handsfree en hoef je alleen ‘Hé Siri!’ te roepen. Ideaal voor als je even geen zin hebt om je telefoon te pakken, je met volle handen staat of gewoon op de bank wilt blijven liggen.

Track je gezondheid met de Gezondheid-app

Track je gezondheid met de Gezondheid-app

Heb je vandaag de 10.000 stappen gehaald? Check het in de Gezondheid-app. Deze houdt automatisch je stappen en wandel- en hardloopafstanden bij en je voegt er zelf makkelijk data aan toe. Heb je een Apple Watch? Dan werkt je iPhone ook je activiteitsgegevens bij.

In het Vandaag-scherm je meest recente data terug. Van je stappen tot je gewicht en lengte tot je hartritme en activiteiten. Het is maar net wat je bijhoudt en opslaat. Dát bepaal je in de tweede tab: Gegevens. Zodra je daarop drukt, zie je vier tegels: ‘Activiteit’, ‘Mindfulness’, ‘Voeding’ en ‘Sport’. Door op de tegels te tikken, kun je de belangrijkste data invoeren.

Bekijk soortgelijke artikelen