Mediamarkt Logo

Beste airco’s 2024

unknown description

Een mobiele airco is de beste manier om je woning snel en eenvoudig af te koelen tijdens warme dagen. Ben je op zoek naar een betaalbare en gebruiksvriendelijke airco? Ontdek onze top 5 beste airco’s van 2024.

Hoe werkt een mobiele airco?

Hoe werkt een mobiele airco?

Een mobiele airconditioner heeft een slang die de warme lucht van binnen naar buiten leidt via een raam, deur of speciale muuropening. Het waterreservoir zuigt vocht uit de lucht. De ventilator blaast de afgekoelde lucht de kamer in. Mobiele airco's hebben geen vaste installatie nodig en hebben meestal wieltjes, waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen. Overdag kun je bijvoorbeeld je woonkamer afkoelen en 's avonds je slaapkamer, zodat je geniet van een goede nachtrust. Stel een timer in zodat de airco niet de hele nacht aan blijft staan. Zo bespaar je energie.

Top 5 beste airco’s

Top 5 beste airco’s

Wat de beste airco is voor jou, hangt af wat je precies zoekt. Hoeveel vermogen je nodig hebt, hangt af van de grootte van de kamer die je wilt verkoelen. Het is ook aan te raden om naar het geluidsniveau en het energielabel te kijken. En welke functies vind je belangrijk? Wil je de airco met een afstandsbediening bedienen, of liever met een app op je smartphone? Hieronder zetten we onze 5 beste airco’s op een rijtje, in willekeurige volgorde.

De'Longhi Pinguino PAC AN112 SILENT

De'Longhi Pinguino PAC AN112 SILENT

De'Longhi Pinguino PAC AN112 is een van de zuinigste airco’s. Deze mobiele airco heeft energielabel A+ en koelt met propaangas, dat geen invloed heeft op het broeikaseffect. Verder heeft deze airco 3 ventilatiestanden, een auto-functie en een ontvochtigingsfunctie, zodat je huis niet te vochtig wordt. De Pinguino heeft verder een LCD-scherm met knoppen en een afstandsbediening. De airco is makkelijk te verplaatsen en kan een ruimte tot 100 kubieke meter verkoelen.

Duux Blizzard Smart

Duux Blizzard Smart

Met de Duux Blizzard Smart koel je ruimtes tot 28 vierkante meter en 39 kubieke meter. Deze mobiele airco heeft een ontvochtigingsfunctie en naast een automatische koelmodus ook een stille nachtmodus, zodat je nachtrust niet verstoord wordt. Deze Duux-airco kun je bedienen via het display, maar ook met een afstandsbediening en zelfs een speciale Duux-app. Zo heb je de controle over de airco altijd binnen handbereik dankzij je smartphone. De airco heeft een A-energielabel en is daardoor relatief energiezuinig.

OK. OAC 520

OK. OAC 520

De OK OAC 520 is een mobiele airco met energielabel A, waardoor dit apparaat niet veel stroom gebruikt. Deze airco heeft 2 snelheidsstanden en een timerfunctie, zodat de airco zichzelf uitschakelt en daardoor niet onnodig aan blijft staan. De bediening vindt plaats met een afstandsbediening of via het LED-display. De OK-airco verkoelt ruimtes tot 17,5 kubieke meter en is dus geschikt voor relatief kleinere ruimtes.

Honeywell HF09CES

Honeywell HF09CES

De Honeywell HF 09CES is geschikt voor ruimtes tot maximaal 90 kubieke meter en heeft energielabel A, waardoor de airco relatief energiezuinig is. Dankzij de wieltjes kun je deze mobiele airco makkelijk verplaatsen naar een andere ruimte. Heb je hem overdag in de woonkamer nodig en ’s nachts in de slaapkamer? Dan rol je de airco aan het eind van de dag gewoon naar de slaapkamer. Ook beschikt deze Honeywell over een timer, zodat de airco vanzelf uitgaat op het moment dat jij van tevoren hebt ingesteld. Handig voor als je al in slaap bent gevallen. Je bedient de airco met een afstandsbediening of direct via het display. Deze mobiele airco heeft 3 snelheidsstanden en een ontvochtigingsfunctie.

Koenic KAC 3352

Koenic KAC 3352

Met de Koenic KAC 3352 koel je ruimtes van maximaal 39 kubieke meter. Je bedient deze mobiele airco eenvoudig met de afstandsbediening. De airco heeft 3 snelheidsstanden en energielabel A, waardoor dit apparaat relatief energiezuinig is. Verder heeft deze airco een ontvochtigingsfunctie en een timer, zodat je van tevoren kunt instellen hoelang je het apparaat aan wilt hebben staan.

Bekijk soortgelijke artikelen