Mediamarkt Logo

Producten om voor te smelten

Warm weer betekent: hitte, zweten en puffen. Niks is zo lekker om naar huis te gaan en je huis zo snel mogelijk af te laten koelen. Om je slaapkamer en woonkamer te verkoelen, gebruik je een airco of ventilator. Tegenwoordig zijn er ook luchtreinigers die zorgen voor hete of koude luchtstromen door het huis. MediaMarkt presenteert: het hitteplan met tips die ervoor zorgen dat de hitte niet naar je hoofd stijgt.

Luchtreinigers tegen de hitte

Hitteplan - Luchtreingers

Steeds meer luchtreinigers krijgen extra functies. Zo heeft Dyson een aantal Air Purifiers die in de winter warme lucht blaast, maar in de warme zomer als krachtige ventilator werkt. Door deze luchtreinigers heb je maar één apparaat nodig gedurende het hele jaar. Ze hebben een stille nachtmodus waarmee jij heerlijk slaapt en niet wakker wordt van hard gezoem. De Dyson luchtreinigers hebben niet alleen een koelfunctie, maar ze vangen ook de kleinste vervuilende deeltjes op en houden de lucht in je huis schoon

Een heerlijk briesje

Een heerlijk briesje

Je beste vriend voor de zomer: de ventilator. Een ventilator is een apparaat dat ervoor zorgt dat lucht in beweging wordt gebracht, met als doel: verkoelen. Met de QWARE e-Dream mini fan heb jij een ventilator in huis waar je de hele dag plezier van hebt. Deze ventilator werkt op batterijen en is na 4,5 uur opladen volledig opgeladen. De ventilator is een instapmodel en is daarom ook niet heel prijzig. Wil je een upgrade van deze ventilator? Neem dan een kijkje bij DUUX. De DUUX Whisper is een luxe ventilator. Deze statiefventilator heeft maar liefst 26 standen waar jij tussen kiest voor een aangename koeling. Zo kom jij die hittegolf in Nederland wel door!

De airco

De airco

Koeler dan een airco wordt het niet. Een airco zorgt ervoor dat de temperatuur in de slaap- of woonkamer daadwerkelijk omlaag gaat. De warme lucht wordt door de airco opgezogen en door de afvoerslang naar buiten vervoerd. De mobiele airco’s zoals de Koenic Kac verplaats je gemakkelijk binnen het huis, zodat jij zelf bepaalt welke ruimte jij koel houdt. Overdag koelte in de woonkamer en ’s avond in de slaapkamer? Dat is voor deze mobiele airco’s geen enkel probleem.

Verschillen tussen een airco, ventilator en luchtreiniger

Weet je niet of je een airco, ventilator of luchtreiniger moet kiezen? We leggen de verschillen uit.

Airconditioner

Dit apparaat zorgt voor volledige verkoeling in de ruimte waar je de airco hebt staan. De temperatuur gaat daadwerkelijk naar beneden.

Ventilator

Een ventilator verplaatst de lucht in de ruimte. De luchtstroom die tegen je lichaam aan komt, zorgt voor verkoeling.

Luchtreiniger

Een luchtreiniger vangt de schadelijke stofdeeltjes op en zuivert de lucht. Daarnaast hebben sommige modellen nog extra functies zoals verkoelen en verwarmen.

  • Airco's en ventilatoren bij MediaMarkt
Bekijk soortgelijke artikelen