De laatste geruchten over de nieuwe Samsung Flip & Fold

Geruchtenpagina Samsung foldable smartphones

Naar verwachting zal Samsung begin augustus 2022 de opvolgers van de Galaxy Z Flip3 en Galaxy Z Fold3 introduceren. Op deze pagina lees je de laatste geruchten en kun je jouw e-mailadres achterlaten. Dan houden wij jou op de hoogte van de release zodat jij hem als eerste in huis kunt hebben daar bovenop ontvang je een speciale aanbieding zodra de pre-order periode start!

Bekijk alle nieuwe Samsung foldable smartphones

Geruchtenpagina Samsung foldables - Flip3 en Fold3

De nieuwe Flip en Fold bij MediaMarkt

Wil jij als eerste in het bezit zijn van de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip of Galaxy Z Fold én direct gebruik kunnen maken van een speciale aanbieding? Houd dan na je inschrijving jouw mailbox goed in de gaten. De nieuwe smartphones zullen direct vanaf de introductie bij MediaMarkt te pre-orderen zijn! Bij ons kun je het toestel zowel los als in combinatie met een abonnement kopen. Daarnaast bieden wij alle officiële accessoires aan. Wil je alvast meer weten over de nieuwe Flip en Fold, lees dan hieronder de laatste geruchten.

Laat je e-mailadres achter

Opvolger Galaxy Z Fold3

De naam van het nieuwe toestel zal naar verwachting niet Galaxy Z Fold4, maar Samsung Galaxy Fold4 gaan heten. Technoandroid meldt dit, wat de exacte reden hiervoor is, is echter niet bekend.

Geruchtenpagina - Opvolger Galaxy Z Fold3 - Design

Design

Het design van het toestel zal niet veel anders zijn dan dat van de Z Fold3. Wel is de verwachting dat de randen om het scherm smaller zullen zijn en dat de nieuwe Fold in zijn geheel dunner zal zijn dan zijn voorganger. Techradar weet te vertellen dat de bouwkwaliteit van de Fold een stuk beter zou zijn; zo zou de behuizing sterker zijn en is hij stof- en waterdicht.

Geruchtenpagina - Opvolger Galaxy Z Fold3 - Display en accu

Display en accu

Het display van het nieuwe toestel zal vergelijkbaar zijn met die van zijn voorganger. Wel is de verwachting dat de vouw in het scherm minder zichtbaar zal zijn. Waar sommige gebruikers vonden dat de batterijduur van de Z Fold3 nog wel eens te wensen overliet, zou dat bij de vierde generatie Fold niet meer het geval moeten zijn. Volgens Techradar krijgt de batterij namelijk een upgrade en zou het toestel zuiniger moeten zijn in gebruik. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de batterijduur flink omhooggaat.

Geruchtenpagina - Opvolger Galaxy Z Fold3 - Camera

Camera

Waar de camera van de Galaxy Z Fold3 volgens sommige gebruikers nog wel eens wat tegenviel, zou dat bij de nieuwe Fold niet meer het geval moeten zijn. Phonearena schrijft dat de nieuwe Fold uitgerust zal worden met dezelfde camera als die van de Samsung Galaxy S22 Ultra. Daarnaast schijnt Samsung de techniek voor de ‘verborgen’ selfiecamera verbeterd te hebben. De camera zou nu nog beter weggewerkt zitten onder het scherm, waardoor het gehele scherm benut kan worden.

Geruchtenpagina - Opvolger Galaxy Z Fold3 - Prestaties

Prestaties

Net zoals bij de Galaxy Z Fold3 is het de verwachting dat zijn opvolger voorzien zal zijn van minstens 256 GB aan opslagruimte. Daarnaast zal er ook weer een variant met 512 GB opslag komen. Phonearena meldt echter dat het zo zou kunnen zijn dat de toestellen als eerste Samsung-smartphones worden voorzien van de nieuwe ‘UFS 4.0-chips’. Deze chip is twee keer zo snel als de chips die nu gebruikt worden. Dit zou dus een enorme upgrade betekenen.

Opvolger Galaxy Z Flip 3

Net als bij de Fold, is de verwachting dat bij de opvolger van de Galaxy Z Flip3, niet Galaxy Z Flip4 zal gaan heten, maar dat de ‘Z’ weggelaten zal worden en dat het toestel “Samsung Galaxy Flip4” gaat heten.

Geruchtenpagina - Opvolger Galaxy Z Flip 3 - Design

Design

“Never change a winning team”, moet Samsung gedacht hebben bij het ontwerpen van de opvolger van de Galaxy Z Flip3. Het nieuwe toestel ziet er naar verwachting qua uiterlijk namelijk vrijwel hetzelfde uit. Dit betekent niet dat er niks aangepast wordt. Tweakers denkt te weten dat ondanks dat het formaat van het scherm hetzelfde blijft, de nieuwe Flip wel smaller en korter zal zijn.

Geruchtenpagina - Opvolger Galaxy Z Flip 3 - Display en accu

Display en accu

Zoals hierboven beschreven is de verwachting dat het formaat van het display, net zoals bij de Z Flip3, 6.7” zal zijn. GalaxyClub schrijft dat het front-display wel een upgrade zal krijgen. Door het front-display te vergroten zou je meer moeten kunnen doen zonder het toestel open te klappen, iets wat door veel gebruikers als punt van verbeteringen werd aangekaart. De accu van de nieuwe Flip schijnt ook een upgrade te krijgen, AndroidPlanet schrijft dat de accu zo’n 10-15% groter zal zijn dan die van zijn voorganger.

Geruchtenpagina - Opvolger Galaxy Z Flip 3 - Camera

Camera

Wat de camera betreft is er nog vrij weinig bekend. TechRadar schrijft wel over een gerucht dat de nieuwe Galaxy Z Flip een under-display camera krijgt. Deze hebben we eerder al gezien bij de Galaxy Z Fold3.

Geruchtenpagina - Opvolger Galaxy Z Flip 3 - Prestaties

Prestaties

Wat betreft de prestaties van de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip moet het wel goed zitten. Op Tweakers lezen we namelijk dat er verwacht wordt dat het toestel uitgerust zal worden met de nieuwste Snapdragon-processor. Dit zou betekenen dat de nieuwe Flip een grote upgrade krijgt in vergelijking met zijn voorganger.