Tablet kiezen: welke tablet past bij mij?

Het past met gemak in je tas of koffer. Het is compact, maar enorm krachtig. De batterij gaat ook verrassend lang mee. Het is een hybride versie tussen een smartphone en een laptop. Je kunt je social media erop updaten, documenten beheren én foto’s maken. Waar het over gaat? Tablets natuurlijk! Genoeg keuze in de wereld van tablets, maar hoe maak je de juiste?

Bekijk alle tablets

Tablets voor de dagelijkse praktijken - Images

Tablets voor de dagelijkse praktijken

Je bent een fanatieke reiziger: je zit in de trein, tram of het vliegtuig en probeert je to-do-lijst af te werken. Kies dan voor een tablet met een schermgrootte van minimaal 9.7 inch. Dit creëert voldoende ruimte om de documenten op te stellen die je nodig hebt zonder dat je je loep erbij hoeft te pakken. Ook is dit groot genoeg om al je moetjes opzij te schuiven en zorgeloos je favo serie in Full HD-kwaliteit te checken. Voor jou is een werkgeheugen van 2 of 3 GB voldoende. Deze rekenkracht zorgt ervoor dat je je apps soepel kunt gebruiken gebruikt en je lijst voor het einde van de dag hebt afgewerkt. Voor het laatste moet je zelf ook wat moeite doen!

Tip: neem er een toetsenbord bij, zo wordt het nog makkelijker om je taken af te vinken!

Tablets Full HD

Tablets Retina

Tablets > 9.7 inch

Tablets voor het hele gezin - Images

Tablets voor het hele gezin

Geven en nemen: zo werkt het met familie-tablets. Iedereen wil de tablet gebruiken. Kies daarom voor een tablet met voldoende geheugen. De meesten hebben een geheugencapaciteit van 32, 64 of 128 GB, toch kun je het opslaggeheugen vergroten door een microSD-kaart te kopen. De opslag kan tot wel 1 TB uitgebreid worden. Veel merken hebben ook gedacht aan de kleinste huisgenoten: zo maakt Kurio bijvoorbeeld speciale kindertablets die verbonden zijn via de Kurio Connect App. Zo blijf je ook op afstand – wanneer je bijvoorbeeld niet thuis bent en toch de schermtijd van je kinds in de gaten wilt houden – in controle. Stel tijdslimieten in of stuur een bericht via de app en de tablet leest het vervolgens hardop voor. Ook Samsung heeft een leerzame en veilige modus op de tablet: Samsung Kids Home.

Tablets met 32, 64 of 128 GB

Kindertablets

Kurio-kindertablets - Images

Kurio-kindertablets

Waarom zou je je geliefde gadget willen delen? Schaf voor je kroost een kindertablet van Kurio aan. Met de Tab Lite heb je de perfecte manier gevonden om je kinderen spelenderwijs te leren om met een tablet om te gaan! Waar te beginnen? De Kurio Tab Lite is uitgerust met een 7 inch display en een intern geheugen van 8 GB. Genoeg ruimte voor favoriete tekenfilms en –series. De ogen van je kinderen zijn beschermd door de blauwe licht filter én de optie om via "Ouderzone" een tijdslimiet in te stellen op de tablet. De Kurio Tab Lite is daarnaast voorzien van het Kurio Genius-internetfiltersysteem, waarmee jouw kids veilig online naar video’s kunnen kijken!

Tablets voor de ijverige student - Images

Tablets voor de ijverige student

Boeken voor je neus, schriften ernaast, een beker koffie in je linkerhand: jij bouwt aan je toekomst. Om colleges te volgen, aantekeningen of korte werkstukken te maken, is een tablet jouw nieuwe favoriete studiemaatje. Een groot scherm van 10, 11 of 12 inch zorgt ervoor dat je meer apps en documenten kunt weergeven. Multitasken is geen probleem meer. Zo ben je altijd connected met de socials en shop je online terwijl je een college aanhoort over trends in chemische eigenschappen van atomen.

Heb je zware programma’s nodig die je tablet aan moet kunnen? Kies dan voor een tablet met een 4-core of 8-core processor. Zo weet je zeker dat jouw gadget aan alle verwachtingen voldoet.

Tablets met 10 inch

Tablets met 11 inch

Tablets met 12 inch

Tablet voor de zakelijke gebruiker - Images

Tablet voor de zakelijke gebruiker

De zakelijke tablet-gebruiker gaat voor een tablet met simkaart. Zo heb je overal toegang tot het internet met een snelle 4G- of zélfs 5G-verbinding. De handheld is compact en vaak sneller gereed voor gebruik dan je laptop. Verstuur mails, maak presentaties, houd papierloze vergaderingen: het kan allemaal met de juiste tablet. Om je leven verder te vereenvoudigen, is het handig om een toetsenbord aan te sluiten.

Na je werkdag sluit je de dag af met een goede serie. Kies voor een tablet met een goede schermresolutie. De Super AMOLED-schermen hebben natuurgetrouwe kleuren waardoor beelden echt tot leven komen.

Tablets met 4G/5G